Skip to main content
likewomangr LONDON FASIHON WEEK 1 9317387a

Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου: Μια εβδομάδα αχαλίνωτης δημιουργικότητας που συνεχίζει να στιγματίζει τη βρετανική μόδα

Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου (LFW) για ακόμη μια φορά επιβεβαίωσε τη θέση της ως ένα giant event, παγκόσμιου κόμβου δημιουργικότητας, υπερβαίνοντας τα όρια τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην παρουσίαση.

To Λονδίνο εξάλλου έχει παράδοση στο ετερόκλητο μείγμα αναδυόμενων ταλέντων και καθιερωμένων brands, και η φετινή εκδήλωση δεν αποδείχθηκε διαφορετική. Το LFW ήταν μια γιορτή της βρετανικής κληρονομιάς και της καινοτομίας, από συλλογές με επίκεντρο τη βιωσιμότητα έως τολμηρές ερμηνείες της μελλοντικής μόδας.

Το LIKEWOMAN.GR θα επιχειρήσει μια ανάλυση ορισμένων βασικών στιγμών, τάσεων και σχεδιαστών που καθόρισαν την εβδομάδα.

Αδιαπραγμάτευτα το show του SS Daley, που πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική Ακαδημία, ήταν το πιο λαμπερό, όχι μόνο γιατί έλαμψαν με την παρουσία τους στο front row ο Harry Styles,  η Anna Wintour,  η ηθοποιός Emma Corrin, η οποία ήταν ήδη ντυμένη με ένα από τα σχέδια της συλλογής του και πολλοί άλλοι επώνυμοι, αλλά και γιατί η collection του ταλαντούχου νέου σχεδιαστή κατάφερε να κερδίσει το κοινό με τα μεταξωτά κομμάτια του και τις υπερμεγέθεις, ρομαντικού στιλ τσάντες Brideshead Oxford.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη S.S.DALEY (@ss_daley)

Η Nensi Dojaka γνωστή για τα εντυπωσιακά φορέματά της εμπνευσμένα από εσώρουχα, αν και η ίδια  προτιμά να αποφεύγει τον όρο «σέξι», τα σχέδια της Dojaka έχουν φορεθεί από αστέρια όπως η Zendaya και η Rihanna. Το show της περιελάμβανε τη πολυαναμενόμενη συνεργασία της με το αμερικανικό brand Calvin Klein.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nensi Dojaka (@nensidojaka)

Ο Christopher Kane,  που όλοι θυμούνται την πρώτη συλλογή του από νέον και δαντέλα που τον έκανε προστατευόμενο της Donatella Versace και ανερχόμενο αστέρι του Λονδίνου, τώρα επέστρεψε με μια μοναδική συλλογή, στα πλαίσια μιας μοναδικής συνεργασίας με το SelfPortrait, ως artistinresidence,  η οποία ενθουσίασε τους λάτρεις της μόδας. Το Self-Portrait είναι το πολυτελές brand που ίδρυσε, με απίστευτη επιτυχία, ο  Han Chong, του οποίου τα φορέματα, πολυτελή σε εμφάνιση και αίσθηση, πωλούνται στην προσιτή τιμή των 350 £, δηλαδή  πολύ κάτω από αυτά των επώνυμων σχεδιαστών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SELF-PORTRAIT (@mrselfportrait)

Το brand  Kent & Curwen, γνωστό για τις σχολικές του γραβάτες Eton και τα αθλητικά του Oxbridge, αξιοποιεί την αυξανόμενη δημοτικότητα του preppy style, που τώρα θεωρείται το νέο streetwear. Το show του στη Βασιλική Ακαδημία ήταν η βρετανική απάντηση στο Polo Ralph Lauren.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KENT&CURWEN (@kentandcurwen)

Γνωστή για τα κομψά, διακριτικά σχέδιά της, η Edeline Lee έχει γίνει το πάθος για τις γυναίκες που εκτιμούν την εκλεπτυσμένη αλλά εύκολα προσαρμόσιμη μόδα. Η Lady Victoria Starmer, σύζυγος του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου,  είναι μια τέτοια θαυμάστρια, όχι μόνο γιατί φόρεσε  το εμβληματικό κόκκινο φόρεμα Dada του brand, αλλά και γιατί εμφανίστηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου φορώντας ένα polka dot φόρεμα της Edeline Lee.

Όσο για τον οίκο Burberry, το μεγαλύτερο όνομα της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου,  μετά από μια συνεργασία με την Oasis, το βρετανικό brand αναζητά την έμπνευση στους Young British Artists (YBA). Το show του στην Εβδομάδα Μόδας, προκάλεσε σειρά υποδείξεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν το επικό brand στο επόμενο κεφάλαιο της πετυχημένης πορείας του. Έτσι ο οίκος, υπό την πίεση και μετά από πρόσφατες οικονομικές απογοητεύσεις, επιχειρεί νέες συνεργασίες που θα ενισχύσουν τη δυναμική του στο χώρο της μόδας, μια και πρόκειται για το μέλλον μιας εταιρείας που αποτελεί το σύμβολο της  βρετανικής βιομηχανίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burberry (@burberry)

Τέλος,  καμία ανασκόπηση της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να αναφερθεί το street style, το οποίο παραμένει σημαντικό μέρος της κουλτούρας της διοργάνωσης. Έξω από τους χώρους, οι influencers, οι editors και οι λάτρεις της μόδας μετέτρεψαν τους δρόμους στις δικές τους προσωπικές πασαρέλες, με έναν συνδυασμό κομψών, high-end στοιχείων μόδας και εμπνευσμένων streetwear εμφανίσεων.

Οι collections που παρουσιάστηκαν στο Λονδίνο ένωσαν την κοινή αίσθηση καινοτομίας και τόλμης,  ιδιότητες που θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν το μέλλον της μόδας. Εξάλλου, το Λονδίνο είναι γνωστό για την πρωτοπορία του και οι φετινές  πασαρέλες δεν είδαν έλλειψη πειραματικής μόδας. Οι σχεδιαστές ήθελαν να ξεπεράσουν τα όρια της wearable τέχνης, αγκαλιάζοντας μια φουτουριστική, απόκοσμη αισθητική που θόλωσε τη γραμμή μεταξύ μόδας και τεχνολογίας. Η Εβδομάδα Μόδας παρουσίασε το ποικιλόμορφο πνεύμα που ωθεί τα όρια και συνεχίζει να ορίζει το Λονδίνο ως μια από τις πιο συναρπαστικές πρωτεύουσες μόδας στον κόσμο.

28b933cc 2b56 48ac 9157 beb6a83cec58

Μετά το Λονδίνο τη σκυτάλη παίρνει ο Ιταλικός βορράς, με τα opentothepublic shows του Μιλάνου.

cover photo instagram/@shotbysherion/@thechicfashionn/@dresscodenation

Ανήκω στην ομάδα των γυναικών που δίπλα από τον αριθμό 50 βάζουν ένα θετικό πρόσημο. Αυτό το πρόσημο είναι και ο τρόπος που προσεγγίζω τη ζωή. Ως πρότυπό μου έχω πάντα δυναμικές γυναίκες, που δεν διστάζουν να πειραματιστούν, να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και να ζήσουν με πάθος την κάθε στιγμή. Ακολουθώντας αυτά τα στοιχεία και έχοντας πάντα ως αρχή το σεβασμό και την αγάπη στον άνθρωπο και κυρίως στη γυναίκα, υπηρέτησα πιστά κάθε ρόλο που κλήθηκα να παίξω, αυτόν της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης, αλλά και της θαυμάστριας της ομορφιάς όπου τη συναντώ. Αυτή την ομορφιά της ζωής που βρίσκεται ακόμη και σε μικροπράγματα γύρω μας θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.

RECENT

RELATED