Skip to main content
burberry 63401409

Η Burberry αλλάζει εποχή: Η συλλογή του Daniel Lee που συνδυάζει όνειρα και πραγματικότητα

Η βιομηχανία της μόδας κινείται με αστραπιαία ταχύτητα, και κανείς δεν το γνωρίζει καλύτερα από τον Daniel Lee.

Μόλις επτά μήνες πριν, παρουσίασε τη φθινοπωρινή του συλλογή για την Burberry σε μια ψεύτικη γρασιδένια πασαρέλα, με τους διασημότερους καλεσμένους να βρίσκονται στην πρώτη σειρά. Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει, με τον νέο CEO, Joshua Schulman, να παίρνει τα ηνία του οίκου και να στοχεύει στην αναζωογόνηση της Burberry.

Η αλλαγή στη διοίκηση φέρνει νέες προκλήσεις και ευκαιρίες. Ο Schulman, βετεράνος του αμερικανικού λιανεμπορίου, έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της επαναφοράς της Burberry σε τροχιά επιτυχίας. Με την πίεση της πολυτελούς αγοράς και τις προκλήσεις γύρω από την τιμολόγηση, η Burberry βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση, και ο Schulman έχει αναγνωρίσει το ταλέντο του Daniel Lee, ενώ ο σχεδιαστής δείχνει ενθουσιασμένος για τη συνεργασία τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burberry (@burberry)

Κομψότητα και εμπορικότητα

Η νέα συλλογή του Lee για την άνοιξη του 2024 είναι μια έξυπνη μίξη ονείρου και πραγματικότητας. «Θέλουμε οι πασαρέλες να μοιάζουν με όνειρο, αλλά και τα ρούχα να είναι πραγματικές προτάσεις για το κατάστημα», δηλώνει ο σχεδιαστής. Ο Lee, σε συνεννόηση με τον Schulman, εστιάζει σε τρόπους να εξελίξει τα εμβληματικά στοιχεία της Burberry, όπως το check μοτίβο, ώστε να είναι πιο σχετικά και εμπορικά.

Η τελευταία του συλλογή είναι πιο περιεκτική και προσαρμοσμένη, επικεντρωμένη σε κομμάτια που θα κερδίσουν τις καρδιές των καταναλωτών και θα έχουν επιτυχία στις πωλήσεις. Από τη χαρακτηριστική καμπαρντίνα της Burberry, που μετατράπηκε σε μικρό capelet με μεταξωτά φτερά στον γιακά, μέχρι τις στρατιωτικές επιρροές στα σακάκια drummer boy και τα cool safari suits, η συλλογή φέρνει μια αίσθηση πολυτέλειας και φρεσκάδας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burberry (@burberry)

Χρώμα και λάμψη

Ο Lee έπαιξε επίσης με το χρώμα, φέρνοντας στην Burberry μια αίσθηση αισιοδοξίας και καλοκαιριού. Τα χρώματα, όπως το ταμπά, το μανταρινί και το καπνισμένο μπλε, προσέφεραν μια ζεστασιά και φρεσκάδα. Ταυτόχρονα, τα sequins σε αποχρώσεις του μαύρου, ασημί και χαλκού πρόσθεσαν λάμψη στα μακριά φορέματα και τις φούστες, δημιουργώντας ένα εκλεπτυσμένο και ταυτόχρονα μοντέρνο αποτέλεσμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burberry (@burberry)

Η ανανεωμένη Burberry

Ακόμη και η επιλογή του χώρου για την παρουσίαση της συλλογής ήταν πιο συγκρατημένη σε σύγκριση με τα μεγαλειώδη shows του παρελθόντος. Το σκηνικό στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου ήταν απλό, αλλά εντυπωσιακό, με καλεσμένους λιγότερους από το συνηθισμένο. Ο Lee επιλέγει να φέρει την Burberry πίσω στις βασικές της αξίες, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Η συνεργασία του Daniel Lee με τον Joshua Schulman μόλις ξεκίνησε, αλλά το ταλέντο και η δυναμική είναι ήδη εμφανή. Με τη συνδυασμένη τους ενέργεια, είναι σαφές ότι η Burberry προσβλέπει σε ένα λαμπρό και επιτυχημένο μέλλον. Το αν αυτό το νέο, πιο εμπορικό μονοπάτι θα αποδώσει καρπούς μένει να φανεί – η τύχη, όπως πάντα, έχει τον τελευταίο λόγο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burberry (@burberry)

Cover Photo: Instagram/shotbysherion

RECENT

RELATED