Skip to main content
likewomangr ssdaley london fashion week f40e9847

SS Daley: Ένα τολμηρό, καινοτόμο πνεύμα που εντυπωσίασε στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, που είναι σε εξέλιξη, ο ανερχόμενος σταρ SS Daley εδραίωσε για άλλη μια φορά την ιδιότητά του ως ενός από τους πιο συναρπαστικούς νέους σχεδιαστές της Βρετανίας.

Γνωστός για το μοναδικό του μείγμα αφήγησης, θεατρικότητας και βασικά βρετανικών θεμάτων, η τελευταία συλλογή του Daley ήταν ένα ξεχωριστό γεγονός, που τράβηξε την προσοχή των κριτικών για την παιχνιδιάρικη αλλά βαθιά στοχαστική προσέγγισή της στη μόδα.

Το brand S.S.DALEY ιδρύθηκε από τον σχεδιαστή ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων με έδρα το Λονδίνο, Steven StokeyDaley, ο οποίος αποφοίτησε από το Westminster Fashion Design BA το 2020, κέρδισε το διάσημο βραβείο LVMH τον Ιούνιο του 2022 και μόλις πριν το show του στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, κέρδισε  το Βραβείο Queen Elizabeth II για το Βρετανικό Σχέδιο, το οποίο παρέλαβε από  την HRH Sophie The Duchess of Edinburgh.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη S.S.DALEY (@ss_daley)

Ο ταλαντούχος designer είναι ο έβδομος αποδέκτης αυτού του βραβείου, το οποίο αναγνωρίζει νέους σχεδιαστές που αφήνουν το στίγμα τους στη μόδα και ο Daley σίγουρα ανήκει σε αυτούς. Ήδη έχει στο ενεργητικό του την συμμετοχή του στην ομάδα της  ανδρικής σειράς του Alexander McQueen και του Tom Ford, ενώ η μεταπτυχιακή του συλλογή συλλέχθηκε από τον στυλίστα Harry Lambert και αργότερα εμφανίστηκε στο μουσικό βίντεο του Harry Styles Golden.

Στην LFW παρουσίασε τη συλλογή του SS25, η οποία διαθέτει μια επίσημη πρώτη σειρά γυναικείων ενδυμάτων, αποδεικνύοντας ότι είναι μια υπολογίσιμη δύναμη που ήρθε για να αναταράξει τον κόσμο της μόδας.  Αυτό φάνηκε και από την παρουσία στην πρώτη σειρά του catwalk δύο ιερειών της μόδας, της Vogues editorinchief,  Anna Wintour και της Vogues deputy  director of the global fashion network, Laura Ingham, ανάμεσα στις οποίες καθόταν και ο βρετανός τραγουδιστής  Harry Styles.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη S.S.DALEY (@ss_daley)

Ο SS Daley, χαράζει το δικό του μονοπάτι στον κόσμο της μόδας από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως σχεδιαστής, ενώ η δουλειά του συχνά αντανακλά τη δυναμική της τάξης, τη βρετανική αριστοκρατία και τη φύση της αρρενωπότητας. σε μια νοσταλγική αλλά και σύγχρονη αισθητική, με τις συλλογές του να δίνουν έμφαση στην ομορφιά και την πολυπλοκότητα της βρετανικής ταυτότητας. Συχνά εξερευνά θέματα της βρετανικής αριστοκρατίας  σε σχέση με τη στολή και την ενδυμασία, ενώ το brand του χρησιμοποιεί υφάσματα από donated, deadstock και end of roll. Έχει παρουσιαστεί σε τίτλους όπως η British Vogue και το i-D., η S.S.DALEY είναι ένα σύγχρονο brand που αναπτύσσει ξανά ιδέες της βρετανικής κληρονομιάς, προσφέροντας ρευστές σιλουέτες, υπερβαίνοντας τα συμβατικά πρότυπα φύλου και προβάλλοντας μια νέα αντίληψη για το πώς τα ρούχα μπορούν να εκφράσουν την ταυτότητα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη S.S.DALEY (@ss_daley)

Σε όλη τη συλλογή S.S.25, υπήρχαν ξεκάθαρες αναφορές στην βρετανική ύπαιθρο, αλλά αυτό δεν ήταν ένας απλός φόρος τιμής. Ο σχεδιαστής εμφύσησε μια αίσθηση εξέγερσης στο όραμά του για την ύπαιθρο. Υπήρχαν υπερμεγέθη μπλέιζερ που θύμιζαν σακάκια εργαζομένων στα κτήματα αλλά συνδυάζονταν με μεταξωτά φουλάρια και φλοράλ, ρευστές, φουσκωμένες φούστες, αλλά και ογκώδη φορέματα με περίπλοκα κεντήματα. Η συλλογή μετέφερε μια αίσθηση ελευθερίας, τόσο ως προς το σχεδιασμό όσο και τον τρόπο ζωής που προκαλούσε, αμφισβητώντας τα όρια της έμφυλης μόδας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη S.S.DALEY (@ss_daley)

Το show του SS Dalay στη Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου 2024, έμοιαζε με μια γιορτή της βρετανικής κληρονομιάς, αλλά έβλεπε μπροστά και όχι πίσω. Η ικανότητά του να ξανασκεφτεί τι σημαίνει βρετανικότητα σήμερα, είτε μέσα από το πρίσμα του φύλου, της βιωσιμότητας είτε της τάξης,  τον καθιστά έναν από τους πιο διορατικούς σχεδιαστές της γενιάς του.  Έτσι, καθώς το χειροκρότημα αντηχούσε έγινε σαφές ότι: ο SS Daley δεν επαναπροσδιορίζει απλώς τη βρετανική μόδα, αλλάζει το μέλλον της.

cover photo instagram/@ss_daley

Ανήκω στην ομάδα των γυναικών που δίπλα από τον αριθμό 50 βάζουν ένα θετικό πρόσημο. Αυτό το πρόσημο είναι και ο τρόπος που προσεγγίζω τη ζωή. Ως πρότυπό μου έχω πάντα δυναμικές γυναίκες, που δεν διστάζουν να πειραματιστούν, να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και να ζήσουν με πάθος την κάθε στιγμή. Ακολουθώντας αυτά τα στοιχεία και έχοντας πάντα ως αρχή το σεβασμό και την αγάπη στον άνθρωπο και κυρίως στη γυναίκα, υπηρέτησα πιστά κάθε ρόλο που κλήθηκα να παίξω, αυτόν της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης, αλλά και της θαυμάστριας της ομορφιάς όπου τη συναντώ. Αυτή την ομορφιά της ζωής που βρίσκεται ακόμη και σε μικροπράγματα γύρω μας θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.

RELATED