Skip to main content
likewomangr london fashion week 696dbeba

Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου Σεπτέμβριος 2024 – Ένα θέαμα διαφορετικότητας και ψηφιακής μόδας

Μετά την Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη τη σκυτάλη παίρνει το Λονδίνο.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2024, οι ζωντανοί δρόμοι του Λονδίνου θα γεμίσουν από δημιουργικότητα και καινοτομία καθώς ξεκινά  η πιο αναμενόμενη εκδήλωση μόδας της πόλης, η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου (LFW). Το Λονδίνο, ένας παγκόσμιος κόμβος του στυλ, με ταλέντα που αναδύονται από τη διάσημη σχολή art και design Central Saint Martins και το μετατρέπουν σε άρχοντα της δημιουργικότητας.

Φέτος το πιο αναμενόμενο γεγονός στο ημερολόγιο της μόδας, γιορτάζει τα 40 χρόνια του και για το λόγο αυτό έχουν σχεδιαστεί καθηλωτικές εκδηλώσεις σε όλη την πόλη. Αν και  ο κύριος χώρος για τη φετινή εκδήλωση θα είναι το The Old Selfridges Hotel, εκδηλώσεις θα γίνουν στο Freemason’s Hall και σε άλλες εμβληματικές τοποθεσίες του Λονδίνου.

Με οικοδεσπότη το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας, οι συλλογές Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 θα κάνουν το ντεμπούτο τους σε εκθαμβωτικές επιδείξεις πασαρέλας, αλλά και σε διαδραστικές ψηφιακές παρουσιάσεις.

Ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά της φετινής  Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου είναι ο εορτασμός της διαφορετικότητας και της συμμετοχής. Το 2024, αυτή η εστίαση ήταν πιο έντονη από ποτέ. Οι σχεδιαστές επέκτειναν την εκπροσώπησή τους σε ηλικία, φύλο, μέγεθος και πολιτισμικό υπόβαθρο. Ο Ahluwalia, του οποίου τα σχέδια γιορτάζουν την ινδονιγηριανή κληρονομιά τους,  θα στείλει στα catwalks μοντέλα διαφόρων μεγεθών υπενθυμίζοντας στη βιομηχανία ότι η μόδα είναι για όλους. Η συλλογή του είναι μια γιορτή της  πολυπολιτισμικότητας και παραπέμπει στο Λονδίνο, το καρουζέλ των πολιτισμών και των κουλτούρων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ahluwalia (@ahluwalia)

Ένα άλλο βασικό θέμα του LFW θα είναι η ενσωμάτωση του φύλου, με τους σχεδιαστές να θολώνουν τα όρια μεταξύ ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων, δημιουργώντας έναν αρμονικό διάλογο μεταξύ των φύλων. Η μόδα μπορεί να ξεπεράσει τα δυαδικά, ενθαρρύνοντας μια ευρύτερη και πιο περιεκτική κατανόηση της ταυτότητας. Όμως η μόδα πλέον καταρρίπτει και εμπόδια όπως τα άτομα με διαφορετικές ικανότητες, υπογραμμίζοντας ότι όλοι, ανεξαρτήτως σωματικής ικανότητας, πρέπει να έχουν πρόσβαση σε όμορφα, λειτουργικά και μοντέρνα ρούχα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ERDEM (@erdem)

Ένα θέμα το οποίο θα κυριαρχήσει στο φετινό LFW θα είναι η συγχώνευση τέχνης και μόδας, αφού αναμένονται συνεργασίες μεταξύ καλλιτεχνών και σχεδιαστών. Ιδρύματα τέχνης όπως το Tate Modern και το Victoria and Albert Museum θα συνεργαστούν με σχεδιαστές για να πλαισιώσουν shows, θολώνοντας τα όρια μεταξύ τέχνης και μόδας.

Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου είναι πάντα μια εκδήλωση με αστέρια, γεμάτη από παγκόσμιους σχεδιαστές που παρουσιάζουν τις τελευταίες τάσεις της μόδας, διασημότητες και fashion influencers. Έτσι θα δούμε να παρελαύνουν ονόματα όπως Burberry, JW Anderson, Simone Rocha, Erdem, Harris Reed,  Dunhill, Molly Goddard,  Chopova Lowena, KNWLS, 16Arlington, Bora Aksu, Ahluwalia και Richard Quinn, είναι μόνο μερικοί από τους βρετανικούς και διεθνείς οίκους που θα παρευρεθούν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SIMONE ROCHA (@simonerocha_)

Έτσι ενώ η Νέα Υόρκη καλύπτει κυρίως τον  πιο εμπορικό χώρο της μόδας, το Παρίσι και το Μιλάνο προβάλουν την πολυτέλεια, η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή στην εξέλιξη της μόδας, γιατί φέρνει στο προσκήνιο νέους, ταλαντούχους  σχεδιαστές, που επαναπροσδιορίζουν με τόλμη τα όρια του τι μπορεί να πετύχει η μόδα, εισάγοντας μια εκκεντρική κομψότητα. Το LFW είναι μια απόδειξη της ανθεκτικότητας και της δημιουργικότητας της παγκόσμιας κοινότητας της μόδας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 16Arlington (@16arlington)

Καθώς η βιομηχανία της μόδας συνεχίζει να περιηγείται σε μια εποχή άνευ προηγουμένου αλλαγών, το Λονδίνο παραμένει φάρος δημιουργικότητας, βιωσιμότητας και προνοητικού σχεδιασμού, δίνοντας τον τόνο για ένα πιο περιεκτικό και βιώσιμο μέλλον για τη μόδα παγκοσμίως.

Stay tuned….

Ανήκω στην ομάδα των γυναικών που δίπλα από τον αριθμό 50 βάζουν ένα θετικό πρόσημο. Αυτό το πρόσημο είναι και ο τρόπος που προσεγγίζω τη ζωή. Ως πρότυπό μου έχω πάντα δυναμικές γυναίκες, που δεν διστάζουν να πειραματιστούν, να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και να ζήσουν με πάθος την κάθε στιγμή. Ακολουθώντας αυτά τα στοιχεία και έχοντας πάντα ως αρχή το σεβασμό και την αγάπη στον άνθρωπο και κυρίως στη γυναίκα, υπηρέτησα πιστά κάθε ρόλο που κλήθηκα να παίξω, αυτόν της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης, αλλά και της θαυμάστριας της ομορφιάς όπου τη συναντώ. Αυτή την ομορφιά της ζωής που βρίσκεται ακόμη και σε μικροπράγματα γύρω μας θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.

RELATED