Skip to main content
likewomangr loewe london store 677e4b8f

Το likewomangr επισκέφτηκε το νέο εντυπωσιακό Flagship Store της Loewe στο Λονδίνο – Πάρτε μια γεύση!

Στην καρδιά του Mayfair, στην ιστορική οδό New Bond στο νούμερο 41-42, ο ισπανικός οίκος μόδας πολυτελείας Loewe αποκάλυψε τον Απρίλιο το νέο του εμβληματικό κατάστημα.

Αυτός ο εκθαμβωτικός νέος χώρος σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην παγκόσμια επέκταση του brand, το οποίο ιδρύθηκε το 1846 στη Μαδρίτη. Έκτοτε έχει εξελιχθεί από μια εξειδικευμένη ισπανική μάρκα δερμάτινων ειδών σε ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα στον χώρο της πολυτελούς μόδας. Υπό τη δημιουργική διεύθυνση του creative director, Jonathan Anderson από το 2013, ο οίκος Loewe γνώρισε μια αναγέννηση. Ο Anderson έχει ωθήσει το brand σε μια νέα εποχή, συνδυάζοντας την ιστορική δεξιοτεχνία του  με την πρωτοποριακή σχεδίαση.

83c829e6 36ac 4234 af43 1f8c5279212a

Το κατάστημα της New Bond Street, είναι μια ισχυρή δήλωση αυτού του γάμου μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας. Όπως πολλές boutique Loewe παγκοσμίως, αυτή η νέα ναυαρχίδα είναι τόσο γκαλερί τέχνης όσο και χώρος μόδας. Αντανακλά τη βαθιά εκτίμηση του brand για την εξαιρετική δεξιοτεχνία, την αρχιτεκτονική και τη σύγχρονη τέχνη. Ο Anderson έχει ένα προσωπικό πάθος για την τέχνη, το οποίο είναι ενσωματωμένο στο σχεδιασμό του καταστήματος μέσα από επιμελημένα έργα ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Το LOEWE είναι ένας τόπος πολυτέλειας και πολιτισμού, που παραπέμπει περισσότερο σε σπίτι συλλέκτη, με τα έργα τέχνης να μπλέκονται με τις capsule συλλογές του οίκου. Σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει μια καθηλωτική εμπειρία για τους επισκέπτες. Τρεις όροφοι γεμάτοι με ζεστό φυσικό φως που αναδεικνύει την άψογη δεξιοτεχνία των δερμάτινων ειδών, των αξεσουάρ και των capsule συλλογών. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός του αφήνει τα προϊόντα να ξεχωρίζουν, αλλά υπάρχει μια ξεχωριστή αίσθηση καλλιτεχνίας σε κάθε γωνιά. Γλυπτά, κεραμικά και πίνακες από διεθνείς καλλιτέχνες τοποθετούνται προσεκτικά γύρω από το κατάστημα, συνδυάζοντας μόδα και καλές τέχνες για να δημιουργήσουν ένα εκλεπτυσμένο αλλά φιλόξενο περιβάλλον.

8dd9d6b8 4a90 4638 a572 74639d18a126

Η διάταξη του καταστήματος ρέει αβίαστα, προσφέροντας μια αίσθηση ανακάλυψης σε κάθε στροφή. Ζέρσεϊ φορέματα, σύνολα με άψογες ραφές, prints με λουλούδια, παντελόνια ballon, τζάκετ αεροπορίας και στρατιωτικά δερμάτινα παλτό. Και φυσικά οι διάσημες τσάντες του οίκου Loewe, που αντικατοπτρίζουν τον πυρήνα της ταυτότητάς του, όπως η Puzzle Fold tote, η Flamenco Purse, η Hammock και η Squeeze bag,  σε νέες, πιο απαλές εκδόσεις, αποτελούν μέρος της συλλογής, η οποία διαθέτει μεγάλη ποικιλία μεγεθών και σχημάτων.

Ο Anderson σίγουρα βρίσκεται στο απόγειο της δημιουργικότητάς του. Η ικανότητά του να συνδυάζει avant-garde κομμάτια, που αρχικά δεν θα ταίριαζαν, αλλά κάτω από την δεξιοτεχνική του ενορχήστρωση, δίνουν ένα αριστοτεχνικό αποτέλεσμα που υπηρετεί όχι μόνο τη μόδα, αλλά και την πρακτικότητα.

21bd5a52 0046 4f9c 8722 b0a289bd21f5

Για τη Loewe, η απόφαση να ανοίξει το flagship store της στη New Bond είναι μια στρατηγική κίνηση για την ενίσχυση της παρουσίας της στην παγκόσμια αγορά πολυτελείας. Το κατάστημα όχι μόνο εξυπηρετεί την αυξανόμενη πελατεία της Loewe, αλλά λειτουργεί και ως πολιτιστικός κόμβος, προσφέροντας έναν χώρο όπου η μόδα, η τέχνη και η δεξιοτεχνία συγκλίνουν. Το Λονδίνο είναι μια βασική αγορά για τον οίκο Loewe και η νέα τοποθεσία αντανακλά την αυξανόμενη επιρροή του στη βρετανική πολυτελή σκηνή. Αυτή η επέκταση είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την αναβάθμιση της παρουσίας  του brand παγκοσμίως, με flagship stores  σε μεγάλες πόλεις όπως το Παρίσι, η Νέα Υόρκη και το Τόκιο.

ae03b295 0cf1 41ee a459 c5712f36fe98

Με το άνοιγμα του καταστήματός του στη New Bond Street, ο οίκος Loewe όχι μόνο διεκδικεί τη θέση του στην ελίτ της σκηνής της μόδας, αλλά ενισχύει και  την ιδιότητά του ως ηγέτη στη σύγχρονη πολυτέλεια. Το κατάστημα περικλείει τη διαχρονική απήχηση του brand, από την αριστοτεχνική κατασκευή του δέρματος έως το καινοτόμο σχεδιαστικό ήθος υπό τον Jonathan Anderson και υπόσχεται μια απαράμιλλη εμπειρία αγορών. Δεν είναι απλώς ένας προορισμός shopping, είναι ένας χώρος όπου η μόδα συναντά την τέχνη, η κληρονομιά συναντά τη νεωτερικότητα και η πολυτέλεια συναντά τη βιωσιμότητα.

62f385e2 d5a4 474b a77b 5c2c9b4668df

4d42524f 6951 4a19 8577 ecdb880b9b1f

c9377ed4 237a 41fc 9f21 047b9af3042d 60f52cb5 d4ea 4186 b4a4 5a555296fcc2

likewomangr loewe london store 1

photos credits likewoman.gr

 

Ανήκω στην ομάδα των γυναικών που δίπλα από τον αριθμό 50 βάζουν ένα θετικό πρόσημο. Αυτό το πρόσημο είναι και ο τρόπος που προσεγγίζω τη ζωή. Ως πρότυπό μου έχω πάντα δυναμικές γυναίκες, που δεν διστάζουν να πειραματιστούν, να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και να ζήσουν με πάθος την κάθε στιγμή. Ακολουθώντας αυτά τα στοιχεία και έχοντας πάντα ως αρχή το σεβασμό και την αγάπη στον άνθρωπο και κυρίως στη γυναίκα, υπηρέτησα πιστά κάθε ρόλο που κλήθηκα να παίξω, αυτόν της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης, αλλά και της θαυμάστριας της ομορφιάς όπου τη συναντώ. Αυτή την ομορφιά της ζωής που βρίσκεται ακόμη και σε μικροπράγματα γύρω μας θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.

RELATED