Skip to main content
likewomangr phsixologia fthinoporou 240e507b

Σεπτέμβρης – Ο παρεξηγημένος μήνας!

author likewoman

6 Σεπ 2024

Άρθρο από την Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια και Ομαδική Αναλύτρια Ήρα Σαρακηνού

Ο Αύγουστος έφυγε! Και μαζί του έφυγε η ανεμελιά και ο αποσυντονισμός. Ξεφύγαμε από τη ρουτίνα, τη σκληρή καθημερινότητα, τους τρελούς ρυθμούς. Αλλάξαμε διάθεση και παραστάσεις. Αποβάλλαμε για λίγο το άγχος της χειμερινής απαιτητικής καθημερινότητας και…ο Σεπτέμβρης μπήκε, επαναφέροντας μας στη πόλη, στις υποχρεώσεις μας, στο πρόγραμμα, στη καθημερινότητα και σε όσες εκκρεμότητες αφήσαμε πίσω πριν φύγουμε και προσπαθούσαμε να μην σκεφτόμαστε στις διακοπές μας.

Όμως ο Σεπτέμβρης είναι και ωραίος μήνας, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη του Φθινοπώρου, μία νέα αρχή, καινούρια ξεκινήματα, νέους στόχους, νέες προκλήσεις, επιστροφή στην ασφάλεια της ρουτίνας για κάποιους από εμάς, είτε γιατί οι διακοπές μας δεν ήταν όπως τις θέλαμε και απλά μας αποσυντόνισαν, είτε επειδή μας αρέσει να βάζουμε καινούριους στόχους και να δοκιμάζουμε νέες δραστηριότητες, είτε γιατί απλά βαρεθήκαμε να καθόμαστε.

Παρ’όλα αυτά, για τους περισσότερους από εμάς φαίνεται να είναι ένα βασανιστήριο αποχωρισμού από το θαλασσινό μπάνιο, τη ξαπλώστρα και τις εξόδους, αλλά και μια επιστροφή στη ρουτίνα και σε όσους στόχους και υποχρεώσεις ενδεχομένως εκκρεμούν από κάποιον προηγούμενο Σεπτέμβρη.

Η Ήρα Σαρακηνού είναι Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια και Ομαδική Αναλύτρια σε γραφείο που διατηρεί στη Κηφισιά (Παπαδιαμάντη 1, 14561) από το 2002. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές αφορούν τη Συμβουλευτική και την Κλινική Ψυχολογία και έλαβαν χώρα στα Manchester Metropolitan University και University of Manchester, στο Μάντσεστερ της Αγγλίας και στο Universita di Napoli στη Νάπολη της Ιταλίας. Έχει ολοκληρώσει την 4ετή εκπαίδευση της στην Ομαδική Ανάλυση και τη Ψυχοθεραπεία.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 6232636, επικοινωνήστε μέσω e-mail: irasarak@yahoo.com, ή επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα www.talk2therapist.gr

cover photo freepik

RECENT

RELATED