Skip to main content
likewomangr kourbella fw 2024 3d74897d

Το brand ΚOURBELA αντλεί έμπνευση από τον έλληνα ζωγράφο Γιάννη Μόραλη στη νέα της συλλογή AW 24/25 με τίτλο «ENOSIS»

Την συλλογή AW 24/25 με τίτλο «ENOSIS» ενέπνευσε το έργο του διακεκριμένου Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Μόραλη.

Η υπερχρονικότητα που διέπει το έργο του δημιουργεί μια αόρατη αύρα «ένωσης», μια επίγνωση της μη-δυαδικότητας, που υπερβαίνει την ύλη και γίνεται πηγή ενέργειας.

Συνεπές στις αξίες του, το brand ΚOURBELA, παρουσιάζει ρούχα με cocoon σιλουέτες, απαλές υφές, που φιλοξενούν το σώμα προσδίδοντάς του άνεση και ελευθερία κίνησης.

KOURBELA AW24 25 CAMPAIGN 35

Η αφαιρετική λιτότητα και σχηματοποίηση, η χρωματική απαλότητα, η πλαστικότητα με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο -και κυρίως τη γυναικεία μορφή- είναι τα στοιχεία που επηρέασαν την αφήγηση αυτής της κολεξιόν και είναι στο «κέντρο» του σχεδιασμού.

Η ενότητα έργων με τίτλο «Ερωτικό» του εικαστικού, αποτέλεσε αφορμή για περαιτέρω παρατήρηση των σχημάτων και των υλικών και την μεταξύ τους σχέση. Η έντονη γραφιστική διάθεση στις χρωματικές επιφάνειες και η αφαιρετική σύνθεση με τις αινιγματικές γεωμετρίες πυροδότησε μια χρωματική παλέτα που εκτυλίσσεται από τους γήινους θερμούς τόνους του μπεζ, εκρού, μόκα και λαδί μέχρι τους ψυχρούς τόνους του γκρι, πετρόλ και μπλέ με μερικές νότες σε ροζ και μπορντό.

KOURBELA AW24 25 CAMPAIGN 23

Οι πρώτες ύλες, φυσικής προέλευσης όπως το βαμβάκι, η βισκόζη και το μαλλί αγκαλιάζουν το σώμα και συγχρόνως τηρούν με οικολογική συνείδηση τις υψηλότερες προδιαγραφές βιωσιμότητας.

Σε μια ατμόσφαιρα «ΕΝΩΣΗΣ» λοιπόν, η συλλογή παρουσιάζει ενδύματα που συνδυάζουν  υφάσματα και πλεκτά με διαφορετικές υφές, αποδομημένες γεωμετρίες και ασυμμετρίες που οδηγούν σε μια αβίαστη αίσθηση αρμονίας.

KOURBELA AW24 25 CAMPAIGN 9

KOURBELA AW24 25 CAMPAIGN 18KOURBELA AW24 25 CAMPAIGN 38

 

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED