Skip to main content
likewomangr aromatika xorou e785352c

5 μυστικά για να δημιουργήσεις την τέλεια αρωματική ατμόσφαιρα στο σπίτι σου

Κάθε σπίτι έχει τη δική του μυρωδιά — μερικές φορές είναι ευχάριστη, άλλες φορές όχι και τόσο.

Δημιουργώντας το άρωμα που θα κάνει το σπίτι σου να μυρίζει πραγματικά σαν “σπίτι”, θα πρέπει να λάβεις υπόψη όλες τις διαφορετικές μυρωδιές που διαχέονται στον χώρο, από τα κεριά και το μαγείρεμα μέχρι τα κατοικίδια και τα αρώματά σου. Διώξε τις δυσάρεστες οσμές, απόφυγε τις άβολες συνδυασμένες μυρωδιές, και δημιούργησε την απόλυτα αρωματική ατμόσφαιρα με τις παρακάτω εξειδικευμένες συμβουλές που θα κάνουν το σπίτι σου να μυρίζει υπέροχα.

Φτιάξε τα δικά σου αρωματικά στην κουζίνα σου

Η καθαρή, φρέσκια μυρωδιά των εσπεριδοειδών και των λουλουδιών είναι εύκολο να δημιουργηθεί με μερικά βασικά υλικά που βρίσκονται στο ψυγείο ή το ντουλάπι σου. Βάλε σε ένα κατσαρολάκι μείγμα από τα αγαπημένα σου βότανα, μπαχαρικά και νερό και άφησέ το να σιγοβράσει στην κουζίνα. Αναμειγνύοντας φέτες λεμονιού, πορτοκαλιού και λάιμ με μπαχαρικά όπως η μέντα, η λεβάντα ή ο βασιλικός, μπορείς να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει υπέροχα με υλικά που βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σου.

aromatika

Unsplash

Προσεκτική χρήση κεριών

Ενώ τα κεριά και τα αρωματικά σπρέι είναι απλοί τρόποι να αρωματίσεις το σπίτι σου, πρέπει να τα χρησιμοποιείς με φειδώ όταν μαγειρεύεις. Φύλαξε τα αρωματικά κεριά για πολυτελείς ημέρες στο σπίτι, βροχερές μέρες, μέρες πακεταρίσματος ή όταν καθαρίζεις την ντουλάπα σου. Αν φιλοξενείς κόσμο, άσε τις μυρωδιές από την κουζίνα να γεμίσουν το χώρο, δημιουργώντας προσμονή και ενθουσιασμό.

Χρησιμοποίησε αρωματικά σπρέι

Αν θέλεις το σπίτι σου να μυρίζει όμορφα όλη την ώρα, πρέπει να σκεφτείς πώς όλα τα διαφορετικά αρώματα στον χώρο συνεργάζονται, από το απορρυπαντικό των ρούχων σου και το άρωμά σου, μέχρι το σαμπουάν του συντρόφου σου και το αφρόλουτρο των παιδιών σου.

Αυτό σημαίνει ότι αν ψάχνεις για ένα αρωματικό προϊόν που να είναι το βασικό στον χώρο σου, πρέπει να επιλέξεις κάτι ήπιο, όπως τα εσπεριδοειδή ή η λεβάντα.

Δημιούργησε το δικό σου άρωμα

Ενώ υπάρχουν αρωματικά στούντιο που σου επιτρέπουν να δημιουργήσεις το δικό σου προσωπικό μείγμα αρωμάτων, μπορείς να το κάνεις και μόνη σου, στρώνοντας διαφορετικά αρώματα και προϊόντα σε διάφορα μέρη του σπιτιού σου. Φτιάξε τα δικά σου άλατα μπάνιου με αιθέρια έλαια, βάλε φακελάκια λεβάντας στα συρτάρια σου και αρωμάτισε τη δική σου μπάρα σαπουνιού με λεπτεπίλεπτα άνθη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @velasdelalmaconamor

Χρησιμοποίησε φρέσκα ή αποξηραμένα λουλούδια

Υπάρχει ένας λόγος που τόσα πολλά αρώματα σπιτιού βασίζονται στα φυσικά αρώματα των λουλουδιών: Είναι καταπραϋντικά και ευχάριστα για όλους. Φύτεψε αρωματικά λουλούδια, όπως τριαντάφυλλα, γαρδένιες, λιλά και φρέζιες, στο μπαλκόνι σου. Μετά, μάζεψε τα και φτιάξε μπουκέτα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου και σου εγγυώμαστε πως θα δημιουργήσεις την πιο αρωματική ατμόσφαιρα.

RECENT

RELATED