Skip to main content
likewomangr poetry pharmacy 8208fece

Poetry Pharmacy: Ένα διαφορετικό φαρμακείο άνοιξε στην Oxford Street και προσφέρει «ποιητικές» θεραπείες

Το Poetry Pharmacy αποκτά έναν μόνιμο χώρο, φιλοξενούμενο  από την εταιρία LUSH στην Oxford Street του Λονδίνου.

Η LUSH γνωστή στο χώρο των fresh handmade cosmetics με εκατοντάδες καταστήματα σε όλο τον κόσμο, τώρα πρωτοπορεί, για άλλη μια φορά, και έρχεται να  προσφέρει στο κατάστημά της στην Oxford Street, θεραπείες για όσους υποφέρουν ψυχολογικά, προσφέροντας ποιήματα αντί για φάρμακα.

Μέσα στο καλοκαίρι η Lush παραχώρησε στο «The Poetry Pharmacy» έναν μόνιμο χώρο στον 1ο όροφο  της Oxford Street.

Το Poetry Pharmacy, που ιδρύθηκε από την ποιήτρια Deborah Alma, προσφέρει “poetry on prescription”  για να καταπραΰνει μια σειρά συναισθηματικών θεμάτων που ταλανίζουν γυναίκες και άντρες. Οι πελάτες μπορούν να εξερευνήσουν ποιητικές «θεραπείες»  μέσα από διάφορα προϊόντα, από βιβλία μέχρι χάπια «Poemcetamol», ενώ απολαμβάνουν τον καφέ και το κέικ τους  στο Dispensary Coffee Shop.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Time Out London (@timeoutlondon)

Η συνεργασία ξεκίνησε όταν το Poetry Pharmacy προκρίθηκε για ένα Independent Business Award το 2021, όπου ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Lush, Mark Constantine,  ένας αθεράπευτος λάτρης της ποίησης, ο οποίος ήταν στην κριτική επιτροπή, επικοινώνησε με τη Deborah αφού γοητεύτηκε από την ιδέα της. Αυτό οδήγησε σε ένα εξαιρετικά επιτυχημένο popup στα Lush Studios το 2023. Τώρα, το The Poetry Pharmacy έχει μόνιμο χώρο στο τριώροφο υποκατάστημα της Lush στην Oxford Street. Ο Mark και η Deborah συνεργάζονται επίσης σε ένα βιβλίο με τίτλο The Poetry Business School, το οποίο εξιστορεί το εμπνευσμένο ταξίδι που τους οδήγησε στην λειτουργία του The Poetry Pharmacy στο Λονδίνο.

likewomangr poetry pharmacy 6

Έτσι εάν αισθάνεστε καταβεβλημένοι και χρειάζεστε μια μικρή συναισθηματική ανάταση, πηγαίνετε στο The Poetry Pharmacy στην Oxford Street, όπου θα σας «συνταγογραφήσουν» ποίηση. Εδώ, αντί να προμηθευτείτε παρακεταμόλη, μπορείτε να επιλέξετε τα χάπια «poemcetamol», συνοδευόμενα από μια σειρά ποιητικές θεραπείες. Είτε υποφέρετε από μια ερωτική απογοήτευση, είτε βαριέστε από τη θλίψη, είτε παλεύετε με το άγχος της καθημερινότητας, υπάρχει ένας στίχος για να ηρεμήσει την ψυχή σας.

likewomangr poetry pharmacy 5

Αυτό το λογοτεχνικό καταφύγιο προσφέρει όλα όσα μπορεί να επιθυμήσει ένας λάτρης του βιβλίου, με μια θεραπεία για κάθε συναισθηματική πάθηση. Από «ποιητικές ανθολογίες έκτακτης ανάγκης» έως κυριολεκτικά «χάπια για πόνο» γεμάτα με ηρεμιστικούς ποιητικούς στίχους, θα βρείτε κάτι που θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να αναπνεύσετε. Και αν χρειάζεστε λίγη επιπλέον άνεση, μπορείτε επίσης να πάρετε έναν καπουτσίνο και ένα κέικ από το Dispensary Coffee Shop.

likewomangr poetry pharmacy 1

Το Poetry Pharmacy ξεκίνησε ως ο «Emergency Poet» το 2011, λειτουργώντας μέσα από ένα ασθενοφόρο της δεκαετίας του 1970 που ταξίδευε σε φεστιβάλ, νοσοκομεία, βιβλιοθήκες και σχολεία, μοιράζοντας ποιήματα σε μορφή χαπιού, σε όσους δεν είχαν εξερευνήσει την ποίηση. Η αποστολή ήταν να τονίσει τον ισχυρό και συχνά παραγκωνισμένο ρόλο της ποίησης στην υποστήριξη της ψυχικής υγείας.

likewomangr poetry pharmacy 3

Εξάλλου, όπως και η ίδια η ιδρύτρια δηλώνει: “Πάντα είχα στόχο να παρακάμψω τις παραδοσιακές μεθόδους προσέγγισης και να κάνω την ποίηση προσιτή με διασκεδαστικούς τρόπους. Με την απίστευτη υποστήριξη της Lush, η ποίηση θα κοσμεί τώρα έναν από τους πιο διάσημους εμπορικούς δρόμους στον κόσμο.”

likewomangr poetry pharmacy 4

Εάν και εσείς ψάχνετε λύσεις στα συναισθηματικά κενά σας, την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε το Λονδίνο, ανεβείτε στον 1ο όροφο, του νούμερου 175-179 της Oxford Street, και βυθιστείτε στον μαγικό κόσμο της ποίησης. Μέσα από χρώματα, υπέροχες μυρωδιές και ατέλειωτους  στίχους θα νιώσετε τη χαρά της ψυχικής λύτρωσης που μόνο η ποίηση ξέρει να φέρνει στις καρδιές μας.

Ανήκω στην ομάδα των γυναικών που δίπλα από τον αριθμό 50 βάζουν ένα θετικό πρόσημο. Αυτό το πρόσημο είναι και ο τρόπος που προσεγγίζω τη ζωή. Ως πρότυπό μου έχω πάντα δυναμικές γυναίκες, που δεν διστάζουν να πειραματιστούν, να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και να ζήσουν με πάθος την κάθε στιγμή. Ακολουθώντας αυτά τα στοιχεία και έχοντας πάντα ως αρχή το σεβασμό και την αγάπη στον άνθρωπο και κυρίως στη γυναίκα, υπηρέτησα πιστά κάθε ρόλο που κλήθηκα να παίξω, αυτόν της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης, αλλά και της θαυμάστριας της ομορφιάς όπου τη συναντώ. Αυτή την ομορφιά της ζωής που βρίσκεται ακόμη και σε μικροπράγματα γύρω μας θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.

RECENT

RELATED