Skip to main content
likewomangr RIANNA AND NINA FASHION 1 f56c4252

Rianna+Nina: Το brand των αντιθέσεων, των ζωηρών χρωμάτων και των πολιτισμικών προσεγγίσεων

Στον χώρο της μόδας που συχνά κυριαρχείται από τον μινιμαλισμό και το fast fashion, το brand Rianna+Nina ξεχωρίζει ως φάρος μιας πανδαισίας χρωμάτων, χειροποίητης τέχνης και βαθιάς ευλάβειας για την κληρονομιά.

Το brand με έδρα το Βερολίνο, ιδρύθηκε το 2014 από τη Rianna Kounou και τη Nina Knaudt και έγινε γρήγορα συνώνυμο με την πολυτέλεια, τη βιωσιμότητα και τη γιορτή των παγκόσμιων πολιτισμών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RIANNA + NINA (@riannaandnina)

Η Ριάννα Κούνου, με καταγωγή από Ελλάδα, μεγάλωσε βυθισμένη στην πλούσια ταπετσαρία των παραδόσεων της πατρίδας της, πλαισιωμένη από τεχνίτες και κατασκευαστές που της ενστάλαξαν την αγάπη για τη χειροτεχνία και την εκτίμηση για τα υφάσματα. Πριν ιδρύσει το brand, διατηρούσε το δικό της vintage κατάστημα στην Αθήνα, το οποίο ήταν γνωστό για τον μοναδικό συνδυασμό ρούχων και αξεσουάρ, πολλά από τα οποία προέρχονται από τα παγκόσμια ταξίδια της. Αυτή η εμπειρία όχι μόνο αλίευσε το βλέμμα της για μοναδικά κομμάτια αλλά και βάθυνε την κατανόησή της για τις ιστορίες που μπορούν να διηγηθούν τα ρούχα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RIANNA + NINA (@riannaandnina)

Η Nina Knaudt, με καταγωγή από τη Γερμανία, έφερε ένα συμπληρωματικό σύνολο δεξιοτήτων στη συνεργασία. Με υπόβαθρο στο μάρκετινγκ και τις δημόσιες σχέσεις, διέθετε την επιχειρηματική οξυδέρκεια που απαιτείται για να ζωντανέψει το δημιουργικό όραμα της Rianna. Με μια εμπειρία σε διάσημα brands όπως Cartier, Etro, BMW και Bill Blass, αλλά κυρίως χάρη στο πάθος της για τη μόδα, σε συνδυασμό με τη στρατηγική της νοοτροπία, επέτρεψαν στο δίδυμο να περιηγηθεί αποτελεσματικά στο ανταγωνιστικό τοπίο της μόδας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RIANNA + NINA (@riannaandnina)

Οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν σε μια έκθεση vintage επίπλων, στο Βερολίνο το 2013, όπου ζούσαν και οι δύο εκείνη την εποχή. Ενωμένες  από την κοινή τους αγάπη για τη vintage μόδα και την επιθυμία να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό, αποφάσισαν να συνδυάσουν τα ταλέντα τους. Η εκτεταμένη γνώση της Rianna για τα υφάσματα και τα vintage κομμάτια, σε συνδυασμό με την επιχειρηματική εμπειρία της Nina, έθεσαν τα θεμέλια για τη Rianna + Nina.

Η Rianna + Nina είναι το brand όπου κυριαρχούν οι αντιθέσεις: παλιό και νέο, Ανατολή και Δύση, παραδοσιακό και σύγχρονο. Στον πυρήνα του έχει να κάνει με την αφήγηση ιστοριών μέσω των ρούχων. Κάθε κομμάτι είναι μια προσεκτικά κατασκευασμένη αφήγηση, που συνδυάζει vintage υφάσματα και μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία για να δημιουργήσει κάτι εντελώς μοναδικό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RIANNA + NINA (@riannaandnina)

Το δίδυμο είναι γνωστό για τη δέσμευσή του στη βιωσιμότητα, μια αξία που είναι βαθιά ενσωματωμένη στη δημιουργική τους διαδικασία. Ανακυκλώνοντας vintage υφάσματα και επανασχεδιάζοντάς τα σε νέα ρούχα, δίνουν νέα πνοή σε υλικά που διαφορετικά θα μπορούσαν να είχαν χαθεί. Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο μειώνει τη σπατάλη αλλά προσθέτει επίσης ένα υπόστρωμα ιστορίας και χαρακτήρα σε κάθε κομμάτι.

Οι συλλογές τους περιγράφονται συχνά ως «φορετή τέχνη», με έντονα χρώματα, περίπλοκα μοτίβα και ένα μείγμα υφών που προέρχονται από διάφορους πολιτισμούς και εποχές. Η αισθητική της μάρκας είναι αδιαμφισβήτητα μαξιμαλιστική, αντανακλώντας την ελληνική κληρονομιά της Rianna και την αγάπη της για τον πληθωρικό σχεδιασμό. Είναι μια γιορτή της ατομικότητας, που ενθαρρύνει τις γυναίκες να εκφραστούν μέσα από ζωντανά κομμάτια που κάνουν δηλώσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RIANNA + NINA (@riannaandnina)

Το ταξίδι της Rianna + Nina ξεκίνησε με μια μικρή μπουτίκ στο Βερολίνο, όπου παρουσίασαν τις μοναδικές δημιουργίες τους. Το κατάστημα έγινε γρήγορα ένας προορισμός για τους λάτρεις της μόδας που αναζητούσαν κάτι διαφορετικό,  κομμάτια που ξεπερνούσαν τις τάσεις και διηγούνταν μια ιστορία. Η πρώιμη επιτυχία τους στο Βερολίνο τράβηξε την προσοχή διεθνών αγοραστών και συντακτών μόδας, προωθώντας το brand στην παγκόσμια σκηνή.

Με τα χρόνια, η Rianna + Nina έχει επεκτείνει την παρουσία της με pop-up καταστήματα σε πρωτεύουσες μόδας όπως το Παρίσι και η Νέα Υόρκη. Οι συλλογές τους έχουν παρουσιαστεί σε έγκριτα περιοδικά μόδας και έχουν φορεθεί από διασημότητες, όπως η Rihanna, η Madonna, ο Jared Leto και πολλοί άλλοι, ενισχύοντας τη θέση τους ως ένα brand πολυτελείας με μοναδική φωνή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RIANNA + NINA (@riannaandnina)

Η παρουσίαση της τελευταίας τους collection F/W 2024-2025, στο ιστορικό Μουσείο Bode, είχε τον τίτλο “OPERA” και ήταν εμπνευσμένη από τη θρυλική σοπράνο Μαρία Κάλλας. Για ακόμη μια φορά το δημιουργικό δίδυμο απέδειξε την ικανότητά του να μεταμορφώνει μοναδικά vintage υφάσματα σε ζωντανά  κομμάτια.

Παρά την παγκόσμια επιτυχία τους, η Rianna και η Nina έχουν παραμείνει πιστές στις ρίζες τους. Συνεχίζουν να σχεδιάζουν και να παράγουν τις συλλογές τους στο Βερολίνο, διασφαλίζοντας ότι κάθε κομμάτι είναι φτιαγμένο με το ίδιο επίπεδο φροντίδας και προσοχής στη λεπτομέρεια που τους καθόρισε από την αρχή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RIANNA + NINA (@riannaandnina)

Σε έναν κόσμο όπου η μόδα θεωρείται συχνά ως μίας χρήσης, η Rianna + Nina προσφέρει μια αναζωογονητική εναλλακτική, συνδυάζοντας vintage και σύγχρονα στοιχεία.  Η δουλειά τους είναι μια υπενθύμιση ότι τα ρούχα μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από κάτι που φοράμε, μπορεί να είναι μια γιορτή της κληρονομιάς, μια δήλωση ατομικότητας και ένα έργο τέχνης. Καθώς συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται, η Rianna + Nina θα παραμείνει αναμφίβολα μια ισχυρή δύναμη στον κόσμο της μόδας, εμπνέοντας άλλους να αγκαλιάσουν το χρώμα, τη δεξιοτεχνία και τον πολιτισμό σε όλες τις μορφές τους.

Ανήκω στην ομάδα των γυναικών που δίπλα από τον αριθμό 50 βάζουν ένα θετικό πρόσημο. Αυτό το πρόσημο είναι και ο τρόπος που προσεγγίζω τη ζωή. Ως πρότυπό μου έχω πάντα δυναμικές γυναίκες, που δεν διστάζουν να πειραματιστούν, να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και να ζήσουν με πάθος την κάθε στιγμή. Ακολουθώντας αυτά τα στοιχεία και έχοντας πάντα ως αρχή το σεβασμό και την αγάπη στον άνθρωπο και κυρίως στη γυναίκα, υπηρέτησα πιστά κάθε ρόλο που κλήθηκα να παίξω, αυτόν της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης, αλλά και της θαυμάστριας της ομορφιάς όπου τη συναντώ. Αυτή την ομορφιά της ζωής που βρίσκεται ακόμη και σε μικροπράγματα γύρω μας θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.

RECENT

RELATED