Skip to main content
likewomangr to frouto ton influencer fcbdc0d8

Οι Influencers έχουν εμμονή με αυτό το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά φρούτο – 9 ιδέες για να το προσθέσετε στη διατροφή σας

Δημιουργήστε τη δική σας γευστική εμμονή με αυτό το μοναδικό συστατικό 

Υπάρχει ένα νέο φρέσκο ​​φρούτο στο διάδρομο του σούπερ μάρκετ, γεμάτο με απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα. Τα χρυσά ακτινίδια. ένα από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά φρούτα είναι διαθέσιμα.

Μοναδικά γλυκό και ζουμερό, το ακτινίδιο προσφέρει το τέλειο μεσημεριανό ή απογευματινό σνακ και μπορεί να ενσωματωθεί σε πιατέλα φρούτων, smoothie ή με γκρανόλα για πρωινό ή εναλλακτικά να συνδυαστεί με άλλα υλικά σε ένα αλμυρό πιάτο.

Γνωρίζατε ότι…
Η προσθήκη πηγών βιταμίνης C στη διατροφή σας μπορεί να μειώσει την κούραση καθώς και να φροντίσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα; Το ακτινίδιο καλύπτει το 100% της ημερήσιας ανάγκης σε βιταμίνη C σε ένα μόνο φρούτο. (Ένα ακτινίδιο που ζυγίζει πάνω από 53 g περιέχει το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας ανάγκης σε βιταμίνη C. Το μέσο βάρος του είναι 89,7 g.)
Τα ακτινίδια μπορούν επίσης να ενισχύσουν την πρόσληψη αντιοξειδωτικών.

Τα ακτινίδια είναι νόστιμα από μόνα τους, αλλά συνδυάζονται υπέροχα με απροσδόκητους συνδυασμούς.

Με τόσα πολλά οφέλη για την υγεία, γιατί να μην δοκιμάσετε να τα εντάξετε στη διατροφή σας με νέους και δημιουργικούς τρόπους; Ξεχάστε αυτές τις διατροφικές νόρμες και δημιουργήστε την διαφορετικότητα…

Νέα έμπνευση για το φαγητό:

1. Κόψτε και απολαύστε
Κόψτε ένα ακτινίδιο στη μέση και αφαιρέστε το ζουμερό κέντρο με ένα κουτάλι για ένα γρήγορο, δροσιστικό σνακ που είναι εύκολο να το ετοιμάσετε και να το απολαύσετε.

2. Με γιαουρτιού ή γκρανόλα 
Προσθέστε κομμένο σε φέτες ή κύβους ακτινίδιο σε ένα μπολ με ελληνικό γιαούρτι ή γκρανόλα για ένα θρεπτικό και χορταστικό πρωινό ή σνακ που υποστηρίζει την υγεία του πεπτικού συστήματος.

likewomangr to frouto ton influencer 2
freepik

3. Με Τυρί 
Συνδυάστε τις φέτες ακτινιδίου με ένα σκληρό τυρί όπως Manchego ή Pecorino για ένα αλμυρό και γλυκό σνακ που είναι τέλειο για μια πιατέλα ενώ ταυτόχρονα είναι διασκεδαστικό ή ένα ελαφρύ απογευματινό τσίμπημα.

4. Με τηγανίτες
Γεμίστε τις ζεστές τηγανίτες ή τις κρέπες σας με φέτες ακτινιδίου και λίγο μέλι.

likewomangr to frouto ton influencer 3
freepik

5. Κεμπάπ φρούτων
Δημιουργήστε απλά κεμπάπ φρούτων με κομμάτια από ακτινίδιο, φράουλες και πεπόνι για ένα πολύχρωμο και υγιεινό σνακ που είναι εύκολο να φτιάξετε και να απολαύσετε.

6. Πιάτο φρούτων
Ξεφλουδίστε, κόψτε σε φέτες και τακτοποιήστε τα ακτινίδια σε ένα πιάτο με άλλα φρέσκα φρούτα για ένα απλό, θρεπτικό σνακ ή επιδόρπιο που είναι οπτικά ελκυστικό και νόστιμο.

likewomangr to frouto ton influencer 1
freepik

7. Σύμβουλος αλλαντικών
Προσθέστε φέτες από ακτινίδιο σε μια πιατέλα με τα αγαπημένα σας αλλαντικά και τυριά. Η γλυκύτητα του ακτινιδίου συμπληρώνει τις αλμυρές γεύσεις, καθιστώντας το μια εκλεπτυσμένη επιλογή για συγκεντρώσεις.

8. Στη σαλάτας
Ρίξτε φέτες ακτινιδίου σε μια ανάμεικτη σαλάτα με τυρί φέτα, καρύδια και ένα ελαφρύ ντρέσινγκ βινεγκρέτ για ένα δροσιστικό και θρεπτικό γεύμα γεμάτο βιταμίνες και μέταλλα.

9. Φτιάξτε Smoothie
Ανακατέψτε το ακτινίδιο σε ένα smoothie με μήλο, φράουλα και μια χούφτα σπανάκι για ένα δροσιστικό και δυναμωτικό ρόφημα γεμάτο βασικά θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξει τη συνολική υγεία σας.

cover photo freepik

Ως φοιτήτρια του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής στο ΕΚΠΑ , ενδιαφέρομαι πολύ για τα τοπικά και τα διεθνή θέματα, όμως μπορώ να ομολογήσω πως η μεγάλη μου αγάπη, ήταν ανέκαθεν η «γυναίκα» και ο,τι συμπεριλαμβάνει αυτή, ομορφιά, καλαισθησία, περιποίηση. Από μικρή διάβαζα πολλά βιβλία και έγραφα ποιήματα, στίχους και κείμενα γιατί αυτό με βοηθούσε να εκφράζομαι. Έτσι, το γράψιμο έγινε για εμένα τρόπος ζωής, μια συνήθεια που αδυνατώ να αποχωριστώ.

RECENT

RELATED