Skip to main content
likewomangr Martha Louise Durek cover instagram 2bbfd00e

Πριγκίπισσα Märtha Louise της Νορβηγίας και Durek Verrett – Το πιο αντισυμβατικό ζευγάρι παντρεύεται και καλεί τους παρευρισκόμενους να ακολουθήσουν «sexy and cool» dress code.

H Πριγκίπισσα Märtha Louise της Νορβηγίας και Durek Verrett, είναι το πιο αντισυμβατικό ζευγάρι στους χώρους των ευρωπαικών βασιλικών οίκων

Στις 31 Αυγούστου 2024, η Νορβηγία θα γίνει μάρτυρας ενός βασιλικού γάμου που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον, καθώς η πριγκίπισσα Märtha Louise, κόρη του βασιλιά  Harald V και της βασίλισσας  Sonja, παντρεύεται τον αρραβωνιαστικό της, Durek Verrett, έναν Αμερικανό σαμάνο και πνευματικό οδηγό. Αυτή η ένωση όχι μόνο φέρνει κοντά δύο άτομα βαθιά αφοσιωμένα μεταξύ τους, αλλά συμβολίζει επίσης την ανάμειξη διαφορετικών πολιτισμών, πνευματικών πρακτικών και σύγχρονων απόψεων για τη βασιλική ζωή.

Η πριγκίπισσα, γεννημένη το 1971, ήταν από καιρό γνωστή για το ανεξάρτητο πνεύμα της και την αντισυμβατική της προσέγγιση στα βασιλικά καθήκοντα. Η πριγκίπισσα Märtha Louise, μητέρα τριών κοριτσιών από το γάμο της με τον εκλιπόντα πρώην σύζυγό της, είναι  μια εκπαιδευμένη φυσιοθεραπεύτρια και μια καθιερωμένη συγγραφέας, ενώ έχει συχνά ξεφύγει από τους παραδοσιακούς ρόλους της βασιλικής αυλής. Το βαθύ της ενδιαφέρον για την πνευματικότητα την οδήγησε να ιδρύσει ένα κέντρο εναλλακτικής θεραπείας και έχει συζητήσει ανοιχτά την πίστη της στην επικοινωνία  με αγγέλους και πνευματικά όντα.

Ο Durek Verrett, γεννημένος το 1974, στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια, είναι ένας αυτοαποκαλούμενος σαμάνος και θεραπευτής, που έχει κερδίσει σημαντικό κοινό μέσω της εργασίας του στην πνευματική καθοδήγηση και την ολιστική υγεία, με την Gwyneth Paltrow μεταξύ των πελατών του.  Με Νορβηγική και Αϊτινή καταγωγή, προέρχεται από μια οικογένεια πνευματικών θεραπευτών. Το έργο του Durek, το οποίο περιλαμβάνει ενεργειακή θεραπεία, διαλογισμό και πνευματική συμβουλευτική, έχει απήχηση σε πολλούς, αλλά έχει επίσης προσελκύσει διαμάχες, ιδιαίτερα στους πιο παραδοσιακούς κύκλους της νορβηγικής κοινωνίας.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε μέσω κοινών φίλων το 2019 και γρήγορα δημιούργησε μια βαθιά σχέση. Λίγο αφότου αρραβωνιάστηκαν οι δυο τους τον Ιούνιο του 2022, η  Märtha Louise ανακοίνωσε την αποχώρησή της  από τα βασιλικά καθήκοντα, ακολουθώντας το στυλ των Sussex. Παρά το διαφορετικό υπόβαθρό τους, βρήκαν κοινό έδαφος στο ενδιαφέρον τους για την πνευματικότητα και τη θεραπεία. Αφότου η σχέση τους δημοσιοποιήθηκε, έχουν αντιμετωπίσει τόσο τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης όσο και τη δημόσια συζήτηση. Ωστόσο, η Märtha Louise και ο Durek παρέμειναν σταθεροί στο όραμά τους  για μια κοινή ζωή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Durek Verrett (@shamandurek)

Ο γάμος, που έχει οριστεί για τις 31 Αυγούστου 2024, θα πραγματοποιηθεί σε ιδιωτική τελετή στην οποία θα παρευρεθούν μόνο οικογένειες  και στενοί φίλοι. Η τοποθεσία της τελετής είναι το  Hotel Union  στο Geiranger, ενώ θα προηγηθεί μια εκδρομή με σκάφος κατά μήκος του φιόρδ Geiranger , αλλά και ένα πάρτι σάλσα.

Ενώ οι βασιλικοί γάμοι είναι συνήθως μεγαλειώδεις υποθέσεις με εκτεταμένο δημόσιο ενδιαφέρον, ο γάμος της Märtha Louise και του Durek είναι πιθανό να είναι ένα πιο οικείο γεγονός, δίνοντας έμφαση στις προσωπικές συνδέσεις και την πνευματική σημασία έναντι της μεγαλοπρέπειας και των περιστάσεων. Ωστόσο, το νορβηγικό κοινό αλλά και ο ευρύτερος κόσμος σίγουρα θα παρακολουθήσει με ενδιαφέρον την ένωση μιας Ευρωπαίας πριγκίπισσας και ενός Αμερικανού σαμάνου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Durek Verrett (@shamandurek)

Εξάλλου, η ανακοίνωση του αρραβώνα τους και του επικείμενου γάμου έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.  Κάποιοι γιορτάζουν την αγάπη του ζευγαριού και το δικαίωμα της πριγκίπισσας να επιλέξει τον δικό της δρόμο, ενώ άλλοι εκφράζουν την ανησυχία τους για το αντισυμβατικό επάγγελμα του Durek και τις πιθανές επιπτώσεις στην εικόνα της βασιλικής οικογένειας.

Ο Νορβηγικός Βασιλικός Οίκος έχει λάβει μια υποστηρικτική στάση, με τον βασιλιά Χάραλντ Ε’ και τη βασίλισσα Σόνια να εκφράζουν την ευτυχία τους για την κόρη τους. Ωστόσο, το ζευγάρι αποφάσισε ότι η πριγκίπισσα Märtha Louise δεν θα εκπροσωπεί πλέον επίσημα τη βασιλική οικογένεια, μια απόφαση που στοχεύει να της επιτρέψει να επιδιώκει τα πνευματικά της ενδιαφέροντα χωρίς σύγκρουση.

Σε διεθνές ωστόσο επίπεδο, το ζευγάρι έχει κερδίσει την προσοχή του κόσμου, με τους οπαδούς του Durek Verrett, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, να βλέπουν τον γάμο ως μια θετική ανάμειξη πολιτισμών και πνευματικών παραδόσεων. Ωστόσο, οι επικριτές του επισημαίνουν διαμάχες γύρω από τις διδασκαλίες και τις πρακτικές του, αμφισβητώντας την ορθότητα μιας τόσο υψηλού προφίλ ένωσης.

Η σχέση της Märtha Louise και του Durek Verrett αμφισβητεί τις παραδοσιακές αντιλήψεις για το τι σημαίνει να είσαι βασιλιάς στον 21ο αιώνα. Η ένωσή τους είναι μια απόδειξη της εξελισσόμενης φύσης της μοναρχίας, όπου η προσωπική ευτυχία και η ατομική έκφραση εκτιμώνται όλο και περισσότερο μαζί με το καθήκον και την παράδοση.

Ο γάμος τους στις 31 Αυγούστου 2024, σηματοδοτεί όχι μόνο την ένωση δύο ερωτευμένων ανθρώπων, αλλά και τη συγχώνευση διαφορετικών κόσμων, δημιουργώντας ένα νέο κεφάλαιο στη συνεχιζόμενη ιστορία της σύγχρονης βασιλικής οικογένειας.

cover photo instagram/@iam_marthalouise /photo by @sara.abraham @jebsen

Ανήκω στην ομάδα των γυναικών που δίπλα από τον αριθμό 50 βάζουν ένα θετικό πρόσημο. Αυτό το πρόσημο είναι και ο τρόπος που προσεγγίζω τη ζωή. Ως πρότυπό μου έχω πάντα δυναμικές γυναίκες, που δεν διστάζουν να πειραματιστούν, να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και να ζήσουν με πάθος την κάθε στιγμή. Ακολουθώντας αυτά τα στοιχεία και έχοντας πάντα ως αρχή το σεβασμό και την αγάπη στον άνθρωπο και κυρίως στη γυναίκα, υπηρέτησα πιστά κάθε ρόλο που κλήθηκα να παίξω, αυτόν της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης, αλλά και της θαυμάστριας της ομορφιάς όπου τη συναντώ. Αυτή την ομορφιά της ζωής που βρίσκεται ακόμη και σε μικροπράγματα γύρω μας θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.

RECENT

RELATED