Skip to main content
likewomangr NEW YORK FASHION WEEK SEPTEMBER c673aace

Εβδομάδα Μόδας Νέας Υόρκης προ των πυλών και ο κόσμος της μόδας ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή

Καθώς το ημερολόγιο γυρίζει προς τον Σεπτέμβριο, η ελίτ της παγκόσμιας μόδας θα κατέβει και πάλι στους δρόμους της Νέας Υόρκης για την πολυαναμενόμενη Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης (NYFW).

Φέτος, η εβδομάδα υπόσχεται να είναι ένα θέαμα δημιουργικότητας, καινοτομίας και ανάμειξης της παράδοσης με τη νεωτερικότητα. Από καθιερωμένους οίκους μόδας έως ανερχόμενους σχεδιαστές, το NYFW Σεπτεμβρίου 2024 πρόκειται να παρουσιάσει μια σειρά από συλλογές που θα καθορίσουν τις τάσεις για τις επόμενες σεζόν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NYFW (@nyfw)

Άλλωστε, όπως είχε πει και η θρυλική συντάκτρια της αμερικανικής Vogue, Candy Pratts, «ο Σεπτέμβριος  είναι ο Ιανουάριος της μόδας». Έτσι μετά από ένα σύντομο καλοκαιρινό διάλειμμα, το Womens Fashion Week S/S 2025 προσγειώνεται στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024, με την Area να ξεκινά επίσημα τις αμερικανικές συλλογές και τη νικήτρια του CFDA/Vogue Fashion Fund 2023, Melitta Baumeister, να κλείνει την εβδομάδα την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024. Ενώ μετά το τέλος του NYFW, την σκυτάλη θα παραλάβουν το Λονδίνο, το Μιλάνο και το Παρίσι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NYFW (@nyfw)

Οι Εβδομάδες Μόδας πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο,  τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο, για την προβολή των συλλογών άνοιξη/καλοκαίρι και φθινόπωρο/χειμώνα, με την πόλη της Νέας Υόρκης να ανοίγει πάντα την αυλαία. Φέτος η γιορτή της μόδας θα γίνει στο Historic West Edge στο The Highline και πρόκειται να είναι μια αξέχαστη εμπειρία, αφού  διοργανωτές και συμμετέχοντες σκοπεύουν να εντυπωσιάσουν, παρουσιάζοντας νέες collections σε ένα χώρο πάνω από 10.000 τ.μ., διανθισμένο με συναρπαστικές εκδηλώσεις.

Και ενώ η εβδομάδα μόδας Νέας Υόρκης είναι γνωστό ότι φωτίζεται από τα μεγάλα σχεδιαστικά αστέρια, ταυτόχρονα είναι και μια πλατφόρμα για τα αναδυόμενα ταλέντα που έχουν την ευκαιρία  να λάμψουν. Φέτος, και ενόψει της 20ης  επετείου του CFDA/Vogue Fashion Fund,  η πασαρέλα θα περιλαμβάνει ένα μείγμα βετεράνων σχεδιαστών και φρέσκων προσώπων, καθένας από τους οποίους φέρνει τη μοναδική του οπτική στο τραπέζι. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί επίσης σε διεθνείς σχεδιαστές που χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το NYFW ως σκηνή για να εισαγάγουν τη δουλειά τους στην αμερικανική αγορά. Με παγκόσμιες επιρροές να εμπλουτίζουν τη σκηνή  μόδας της Νέας Υόρκης, η εβδομάδα πρόκειται να είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών και αισθητικής.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NYFW (@nyfw)

Σχεδιαστές όπως οι  Phillip Lim, Alejandra Alonso Rojas, Carolina Herrera, Coach, Michael Kors, Sergio Hudson, Theophilio, Tibi, Tory Burch και πολλοί άλλοι, γνωστοί για τα εμβληματικά στυλ τους, αναμένεται να παραδώσουν σόου που θα βασίζονται στην πλούσια κληρονομιά τους, προσφέροντας και νέες ανατροπές για τη σύγχρονη εποχή.

Εν τω μεταξύ, ο Ralph Lauren θα εμφανιστεί την προηγούμενη μέρα, 5 Σεπτεμβρίου, με ένα ειδικό σόου στα Hamptons και η Proenza Schouler  θα παρουσιάσει τη συλλογή της στο NYFW.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ralph Lauren (@ralphlauren)

Η εταιρεία COS με έδρα το Λονδίνο και έχοντας εμφανιστεί την περασμένη σεζόν στη Ρώμη, επιστρέφει στην πασαρέλα της Νέας Υόρκης, όπως και οι Cynthia Rowley, Simkhai και Who Decides War.

Ενώ διεθνείς καλεσμένοι όπως οι  Off-White, Ronald van der Kemp και TOTEME περιλαμβάνονται στο Επίσημο Πρόγραμμα NYFW, διοργανώνοντας τις πρώτες συλλογές τους στη Νέα Υόρκη.

Από το πρόγραμμα παρουσίασης δεν θα λείπουν και μερικές εκπλήξεις, όπως η είδηση ​​ότι ο creative director, Pieter Mulier,  θα παρουσιάσει την επόμενη συλλογή του οίκου Alaïa στη Νέα Υόρκη, στις 6 Σεπτεμβρίου. Η επιστροφή αυτή του εμβληματικού οίκου στο Big Apple, μετά από τέσσερις δεκαετίες, από τότε που ο επώνυμος ιδρυτής του, Azzedine Alaïa, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αμερικανική πόλη, όταν παρουσίασε μια συλλογή του τον Σεπτέμβριο του 1982 σε ένα κοινό που περιλάμβανε τον Andy Warhol και την Paloma Picasso, αποτελεί εγγύηση για το θέαμα που θα προσφέρει, αλλά και για το κοινό που θα προσελκύσει.

Όσο πλησιάζει η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο του 2024, η προσμονή είναι απτή, καθώς ένα πλήρες roster γεμάτο από  εκδηλώσεις, μεγάλα θεάματα σε εμβληματικούς χώρους της Νέας Υόρκης, αλλά και avant garde περιβάλλοντα, θα δώσουν στην πόλη την παραδοσιακή αίγλη που μόνο η μόδα ξέρει να προσφέρει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ralph Lauren (@ralphlauren)

Η επιρροή του NYFW εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τη βιομηχανία της μόδας, είναι ένα πολιτιστικό φαινόμενο που προσελκύει διασημότητες, επιρροές και μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, το street style που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας συχνά θέτει τις δικές του τάσεις, με τους παρευρισκόμενους να παρουσιάζουν τις προσωπικές τους ερμηνείες για τις βασικές εμφανίσεις της σεζόν. Έτσι για τους λάτρεις της μόδας, το NYFW 2024 υπόσχεται να προσφέρει έμπνευση, καινοτομία και μια ματιά στο μέλλον της μόδας.

Συντονιστείτε στο ημερολόγιο του NYFW

cover photo instagram/@nyfw

Ανήκω στην ομάδα των γυναικών που δίπλα από τον αριθμό 50 βάζουν ένα θετικό πρόσημο. Αυτό το πρόσημο είναι και ο τρόπος που προσεγγίζω τη ζωή. Ως πρότυπό μου έχω πάντα δυναμικές γυναίκες, που δεν διστάζουν να πειραματιστούν, να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και να ζήσουν με πάθος την κάθε στιγμή. Ακολουθώντας αυτά τα στοιχεία και έχοντας πάντα ως αρχή το σεβασμό και την αγάπη στον άνθρωπο και κυρίως στη γυναίκα, υπηρέτησα πιστά κάθε ρόλο που κλήθηκα να παίξω, αυτόν της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης, αλλά και της θαυμάστριας της ομορφιάς όπου τη συναντώ. Αυτή την ομορφιά της ζωής που βρίσκεται ακόμη και σε μικροπράγματα γύρω μας θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.

RELATED