Skip to main content
blake lively 0b5d5c0b

Γιατί είναι όλοι θυμωμένοι με την Blake Lively; – Ο σημαντικός λόγος πίσω από το «cancel» που δέχεται η ηθοποιός

Η Blake Lively έχει γίνει το επίκεντρο της διαδικτυακής κριτικής μεταξύ επιζώντων ενδοοικογενειακής βίας, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η ηθοποιός έχει απομακρυνθεί από την κεντρική υπόθεση της τελευταίας ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί με τίτλο «It Ends with Us» κατά τη διάρκεια της προωθητικής περιοδείας της ταινίας.

Η ταινία, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στους κινηματογράφους στις 9 Αυγούστου, είναι μια προσαρμογή του ευρέως δημοφιλούς βιβλίου του Colleen Hoover. Η υπόθεση επικεντρώνεται γύρω από την ανθοπώλη Lily Bloom (την οποία υποδύεται η Lively) και την καταχρηστική σχέση της με έναν νευροχειρουργό που ονομάζεται Ryle Kincaid (τον υποδύεται ο Justin Baldoni). Η Hoover δήλωσε ότι η ιστορία ήταν εμπνευσμένη από τον καταχρηστικό γάμο των γονιών της.

Το μάρκετινγκ γύρω από την ταινία – η οποία κυκλοφορεί από τη Sony Pictures Entertainment – φάνηκε αυθόρμητο, με τους θεατές να ενθαρρύνονται να “αρπάξουν τους φίλους σας” και να “φορέσουν τα λουλούδια τους” για να δουν την ταινία.

Όπως ήταν αναμενόμενο με οποιαδήποτε μεγάλη ταινία του Χόλιγουντ, η Blake Lively, ως πρωταγωνίστρια και εκτελεστικός παραγωγός, ήταν κεντρικό μέρος της εκστρατείας μάρκετινγκ. Ωστόσο, ορισμένοι από τους θαυμαστές της Hoover στο διαδίκτυο έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους για την ηθοποιό, λέγοντας ότι έχει προωθήσει την ταινία περισσότερο ως μια ρομαντική κομεντί και σπάνια έχει αναφερθεί στο πιο σκοτεινό θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.

«Απεικονίστηκε περισσότερο ως μια κίνηση της μοιραίας γυναίκας, όπως «Κάλεσε τους φίλους σου, φόρα τα ωραία σου prints και έλα εδώ και δες αυτήν την ταινία». Και δεν πρόκειται στην πραγματικότητα για αυτό», είπε η Yesenia Puente Bravo, μια επιζήσασα της βίας από τον σύντροφό της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Justin Baldoni (@justinbaldoni)

«Πολλοί από εμάς που διαβάζουμε το βιβλίο και που σχετίζονται με τη Lily δεν πηγαίνουμε εκεί λόγω των φλοράλ εμπριμέ ή των μαλλιών ή των ρούχων», είπε. «Πηγαίνουμε εκεί γιατί θέλουμε να δούμε τους εαυτούς μας στη μεγάλη οθόνη».

Η Puente Bravo, 33 ετών, είπε ότι η προώθηση της ταινίας διαχειρίστηκε με τόση «ασέβεια» που δεν σχεδιάζει πλέον να δει την ταινία στους κινηματογράφους. Δεκάδες άνθρωποι στο X, το TikTok και το Reddit έχουν επαναλάβει παρόμοια παράπονα, λέγοντας ότι επιθυμούν η διαφημιστική καμπάνια να φέρει περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας στους επιζώντες της ενδοοικογενειακής βίας.

Οι εκπρόσωποι των Sony Pictures Entertainment, Lively, Baldoni και Hoover δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό.

Παρά τον συνεχή έλεγχο των συνεντεύξεων στα μέσα ενημέρωσης, το επίσημο διαφημιστικό υλικό για την ταινία, όπως το τρέιλερ, φάνηκε να κάνει πιο ξεκάθαρη την υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας της ταινίας. Εκατομμύρια θαυμαστές της Hoover που περίμεναν την προσαρμογή της ταινίας έσπευσαν επίσης να τη δουν στους κινηματογράφους. Η ταινία ξεπέρασε τα 180 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως μετά από μόλις 10 ημέρες κυκλοφορίας, σύμφωνα με το Variety.

Ωστόσο, οι φήμες γύρω από το υποτιθέμενο παρασκηνιακό δράμα μεταξύ των μελών του καστ συνέχισαν να στροβιλίζονται εν μέσω της επιτυχίας του στο box office. Διαδικτυακά, οι θαυμαστές αναμένουν το κόκκινο χαλί της πρεμιέρας της Νέας Υόρκης, επισημαίνοντας ότι ο Baldoni δεν εμφανίστηκε σε καμία φωτογραφία δίπλα στην Hoover ή άλλα μέλη του καστ.

Από την πλευρά της, την περασμένη εβδομάδα φάνηκε να είναι η πρώτη φορά που η Lively δημοσίευσε σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία. Έγραψε σε ιστορία της στο Instagram, «Σε όλους αξίζουν σχέσεις απαλλαγμένες από ενδοοικογενειακή βία». Η ανάρτηση περιελάμβανε στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη βία μεταξύ συντρόφων.

Αναδημοσίευσε επίσης μια συνέντευξη στο BBC News, στην οποία είπε ότι, αν και η ταινία καλύπτει την ενδοοικογενειακή βία, «αυτό που είναι σημαντικό σε αυτήν την ταινία είναι ότι η Lily δεν είναι απλώς μια επιζήσασα και δεν είναι απλώς ένα θύμα».

Cover Photo: Instagram/blakelively

RECENT

RELATED