Skip to main content
frouta e1722847997575 e8617d51

Τα καλύτερα φρούτα που μπορείς να εντάξεις στο πρωινό ώστε να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα σου

Παρόλο που εξακολουθεί να τίθεται προς συζήτηση εάν το πρωινό είναι πραγματικά το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, πολλοί διατροφολόγοι συμφωνούν ότι ένα καλά ισορροπημένο πρωινό είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να θέσει τις βάσεις για μια καλή μέρα. Γεμάτα φυτικές ίνες και σημαντικά θρεπτικά συστατικά, τα φρούτα είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα ισορροπημένο γεύμα. Παρακάτω θα βρεις καλύτερα φρούτα για κατανάλωση το πρωί, που προτείνουν οι διαιτολόγοι.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή —συμπεριλαμβανομένων των πορτοκαλιών, των γκρέιπφρουτ, των λεμονιών και του λάιμ— είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C, φυτικών ινών, καλίου και φυτοθρεπτικών συστατικών, έχουν αντιφλεγμονώδεις και αποτοξινωτικές ιδιότητες και μπορεί να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς.

Το γκρέιπφρουτ συγκεκριμένα περιέχει ένα υψηλό επίπεδο του φλαβονοειδούς, της ναρινγενίνης, το οποίο πιστεύεται ότι προάγει ένα περιβάλλον μικροβιώματος πιο ευνοϊκό για την αδυναμία και την κούραση.

grapefruit

Μήλα

Ξέρετε τι λένε—ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Αυτό μπορεί κάλλιστα να ισχύει όταν εξετάζετε όλα τα διατροφικά οφέλη ενός μήλου. Γεμάτα με φυτικές ίνες, βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, τα μήλα είναι μια εξαιρετική πηγή ενός φλαβονοειδούς που ονομάζεται κερκετίνη, το οποίο έχει αντι-ιικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των μήλων είναι ότι είναι τόσο εύκολο να τα πάρετε εν κινήσει, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για όσους από εμάς βιαζόμαστε συχνά τα πρωινά. Τα μήλα συνδυάζονται καλά με πολλές τροφές πρωινού, από πλιγούρι βρώμης μέχρι βούτυρο ξηρών καρπών και γιαούρτι.

Σμέουρα

Μικροσκοπικά, αλλά γεμάτα γεύση, τα σμέουρα είναι ένα εύκολο πρόσθετο σε τόσα πολλά διαφορετικά είδη πρωινού, από smoothies, πλιγούρι βρώμης έως γιαούρτι ή ακόμα και τοστ με βούτυρο ξηρών καρπών.

Τα σμέουρα είναι μικρές πηγές ενέργειας διαφορετικών φυτοθρεπτικών συστατικών και επειδή τρώμε ολόκληρο τον καρπό (φλούδα και σπόρους), τα αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη θρεπτικά συστατικά λαμβάνονται εύκολα.

smeoura

Ρόδι

Για ένα φρούτο που πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν, οι σπόροι του ροδιού είναι γεμάτοι με θρεπτικά οφέλη. Για ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό, προσθέστε μισό φλιτζάνι σπόρους ροδιού σε ένα μπολ με γιαούρτι ή πλιγούρι βρώμης.

Ακτινίδιο

Το ακτινίδιο μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές όσο τα μήλα και τα μούρα, αλλά είναι ένα υπέροχο φρούτο για να φάτε στο πρωινό ή πραγματικά οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Όσον αφορά τα οφέλη για την υγεία: το ακτινίδιο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες που μπορούν να αυξήσουν τον κορεσμό.

Cover Photo: Unsplash

RECENT

RELATED