Skip to main content
gunaika ston ypologisti 901e8939

Κακή στάση σώματος: Τρεις εύκολοι τρόποι για να καταπολεμήσεις τους πόνους σύμφωνα με τους ειδικούς

Οι μύες του αυχένα και οι σφιγμένοι ώμοι είναι ένα σχεδόν αναπόφευκτο φαινόμενο αν περνάτε πολύ χρόνο καθισμένοι ή κοιτάζοντας την οθόνη σας.

Στην πραγματικότητα, ο πόνος στον αυχένα είναι μια από τις πιο συχνές μυοσκελετικές διαταραχές, που επηρεάζει περίπου το ένα τρίτο των ενηλίκων. Το να κάθεστε για πολλές ώρες, η κακή στάση σώματος ή να μην κινείστε αρκετά μπορεί να καταπονήσει τους μύες του λαιμού και των ώμων, οδηγώντας σε πόνο και δυσκαμψία. Ο τεντωμένος λαιμός και οι ώμοι μπορεί επίσης να προκύψουν από αδυναμία σε άλλους μύες, όπως τα χέρια σας.

Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ανακουφίσετε τους τεντωμένους και σφιγμένους μύες στο λαιμό και τους ώμους σας, σύμφωνα με τους φυσιοθεραπευτές.

Προσαρμόστε τη θέση σας στο γραφείου

Ας ξεκινήσουμε με έναν από τους μεγαλύτερους ένοχους: τη ρύθμιση του γραφείου σας. Αν και δεν υπάρχει μια μαγική θέση στην οποία θα έπρεπε να βρισκόμαστε όλοι, φροντίζοντας ο σταθμός εργασίας σας να είναι κατάλληλος για εσάς, μπορείτε να κάνετε μεγάλη διαφορά.

ponos mesis

Το να βεβαιωθείτε ότι η οθόνη σας βρίσκεται στο ύψος των ματιών σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το κεφάλι και τον λαιμό σας σε ουδέτερη, χαλαρή θέση. Οι αγκώνες σας πρέπει να ακουμπούν άνετα σε ένα υποβραχιόνιο ή ένα γραφείο. Επίσης, διασφαλίζοντας ότι οι καρποί σας βρίσκονται σε ουδέτερη θέση ενώ πληκτρολογείτε ή χρησιμοποιείτε το ποντίκι μπορεί να είναι χρήσιμο.

Κάντε ένα διάλειμμα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποτρέψετε τους τεντωμένους μύες του λαιμού και των ώμων είναι να περιορίσετε την παρατεταμένη παραμονή σε μία θέση. «Το να περνάτε πολλές ώρες στον υπολογιστή σας ή στο τηλέφωνό σας μπορεί να προκαλέσει δυσκαμψία και πόνο από την ακινησία στον αυχένα και τους ώμους σας.

ponos platis

Χρησιμοποιήστε έναν κύλινδρο αφρού

Οι κύλινδροι αφρού μπορούν να καταπραΰνουν τους σφιχτούς, τεντωμένους μύες του λαιμού, των ώμων και του άνω μέρους της πλάτης. Αυτό βοηθά στην εξάλειψη των μυϊκών κόμβων, την ανακούφιση από την ένταση, τη βελτίωση της ροής του αίματος και τη μείωση του μυϊκού πόνου.

Δοκιμάστε να ξαπλώσετε σε έναν κύλινδρο αφρού έτσι ώστε να βρίσκεται κάτω από τη σπονδυλική σας στήλη με το κεφάλι και τους γοφούς σας να υποστηρίζονται. Βγάλτε τα χέρια σας προς τα έξω για να σχηματίσετε ορθοστάτες, τους αγκώνες λυγισμένους σε γωνίες 90 μοιρών με τις πλάτες των αντιβραχίων σας να ακουμπούν στο πάτωμα. Κάντε παύση σε αυτή τη θέση και πάρτε πέντε βαθιές αναπνοές. Σύρετε τα χέρια πάνω και κάτω όσο πιο άνετα ενώ είστε ακόμα λυγισμένοι και στο πάτωμα. Εισπνεύστε στην πλάτη σας και μετακινηθείτε από το κάτω μέρος των ωμοπλάτων σας πάνω-κάτω μαζί με τα χέρια σας.

Cover Photo: Instagram/freephoto

RECENT

RELATED