Skip to main content
likewomangr tips gia kalokairino makigiaz 91076b72

8 tips να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας αδιάβροχο, σύμφωνα με τους makeup experts

Διάσημοι καλλιτέχνες του μακιγιάζ μοιράζονται συμβουλές πως να διατηρήσετε το makeup σας εν μέσω της καλοκαιρινής ζέστης.

Η διατήρηση του μακιγιάζ σας από τη ζέστη ή η λιπαρότητα μπορεί να είναι η απόλυτη πρόκληση όταν ο δείκτης θερμότητας είναι στο high. Το να ξοδεύετε χρόνο εφαρμόζοντας προσεκτικά το μακιγιάζ στο πρόσωπό σας και αυτό να χαλάει σε 5 λεπτά, μάλλον είναι χάσιμο χρόνου όταν η υγρασία και ο ιδρώτας είναι οι χειρότεροι εχθροί σας. Παρακάτω σας έχουμε tips και μυστικά από τους καλύτερους όπως την Lisa Eldridge και την Fara Homidi για να πετύχετε το καλύτερο μακιγιάζ τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Ξεκινήστε με το skincare σας…

Για να μην γίνεται λιπαρό το δέρμα σας μετά την εφαρμογή του μακιγιάζ, καλό είναι να αποφεύγετε τα βαριά έλαια στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Ωστόσο, μπορείτε να βάλετε λίγο στα ψηλά σημεία στα μάγουλά σας για μια λίγηλάμψη. Προτιμήστε ελαφριές κρέμες ή αναζωογονητικά ελαφριά γαλακτώματα, που θα απορροφηθούν αμέσως στο δέρμα σας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FARA HOMIDI (@farahomidibeauty)

Είναι όλα στο χέρι σας…

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, ο τρόπος που εφαρμόζετε τα προϊόντα στο πρόσωπό σας, είναι εξίσου σημαντικός με το τι βάζετε πάνω του. Πρέπει να τα εφαρμόσετε σε λεπτές στρώσεις. Πρόκειται για τη μέθοδο που αναφέρεται ως η «τεχνική του δέρματος συνονθύλευμα», η οποία περιλαμβάνει στρατηγική τοποθέτηση. Με εξαίρεση το αντηλιακό, δεν χρειάζεται να τα βάζετε παντού στο πρόσωπό σας. Για παράδειγμα, χρειάζεται μόνο να εφαρμόσετε ματ πράιμερ στα λιπαρά σας σημεία, όπως τα πλαϊνά της μύτης, το μέτωπο και το πηγούνι σας.

Το ”Less Is More” ισχύει, όταν πρόκειται για τη βάση σας…

Ένα full face, βαρύ foundation μπορεί να είναι εφιάλτης όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει στα ύψη. Η ελάχιστη κάλυψη είναι η καλύτερη. Προτιμήστε μια μαλακή ματ βάση που δεν οξειδώνεται. Θα δώσει στο δέρμα σας αυτό το περιζήτητο, θολό, αποτέλεσμα φίλτρου. Αλλά εφαρμόστε το μόνο όπου το χρειάζεστε. Πολλές φορές καλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την τοποθέτηση κονσίλερ και καθόλου foundation, ειδικά το καλοκαίρι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FARA HOMIDI (@farahomidibeauty)

Εφαρμόστε το και μετά εφαρμόστε το ξανά…

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από όταν αρχίζουν να σχηματίζονται σφαιρίδια υγρασίας στο πρόσωπό. Για εκείνους που ιδρώνουν εύκολα, ιδού το απόλυτο κόλπο: διπλή χρήση setting spray για ένα μη λιπαρό αποτέλεσμα. Ψεκάσετε αρχικά, μετά την τοποθέτηση των υγρών προϊόντων και μετά ξανά, στο τέλος του μακιγιάζ σας.

Προστατέψτε τα φρύδια σας…

Για σταθερά φρύδια, δοκιμάστε να βουτήξετε το πινέλο των φρυδιών σας σε ένα σκληρυντικό και σφραγιστικό υγρό, και μετά βουτήξτε το ξανά σε πούδρα φρυδιών. Με το πινέλο γεμίστε το φρύδι σας και αφήστε το να δέσει.

Πείτε αντίο στα ”Raccoon Eyes”…

Αντί για πούδρα ματιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρύ primer κάτω από ένα λεπτό στρώμα κρεμώδους σκιάς. Η ευελιξία μιας κρέμας θα φαίνεται πιο φυσική και ζωντανή όταν ο καιρός είναι ζεστός και το primer θα την βοηθήσει να μην λιώσει.  Για επιπλέον ασφάλιση, ολοκληρώστε το με ένα άγγιγμα ημιδιαφανούς πούδρας κάτω από τα μάτια και γύρω από τις άκρες της σκιάς.Όσον αφορά τη μάσκαρα, οι περισσότεροι από τους επαγγελματίες συμφωνούν ότι η αδιάβροχη μάσκαρα είναι το κλειδί για την αποφυγή μουτζουρώματος .

Αφήστε το να ”λιώσει”…

Για ένα φυσικό χρώμα στα μάγουλα, χρησιμοποιήστε κρέμες ρουζ και υγρά προϊόντα, αφού σταδιακά γίνονται μέρος του δέρματος. Τα κρεμώδη προϊόντα δίνουν ένα πολύ λαμπερό αποτέλεσμα και μπορούν να ολοκληρωθούν με μία πούδρα ρουζ για να κλειδώσει το αποτέλεσμα και να δώσει μεγαλύτερη διάρκεια.

Κρατήστε τα χείλη σας κλειδωμένα

“Line, prime, and layer”,είναι το μότο που πρέπει να ακολουθείτε. Πρώτα, πρέπει πάντα να εφαρμόζετε ένα ενυδατικό βάλσαμο. Στη συνέχεια, γεμίστε με ένα μολύβι χειλιών. Τέλος, απλώστε το χρώμα της επιλογής σας και ολοκληρώστε με ένα λαμπερό γκλος για έξτρα λάμψη.

cover photo instagram/@camilladeterre

Ως φοιτήτρια του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής στο ΕΚΠΑ , ενδιαφέρομαι πολύ για τα τοπικά και τα διεθνή θέματα, όμως μπορώ να ομολογήσω πως η μεγάλη μου αγάπη, ήταν ανέκαθεν η «γυναίκα» και ο,τι συμπεριλαμβάνει αυτή, ομορφιά, καλαισθησία, περιποίηση. Από μικρή διάβαζα πολλά βιβλία και έγραφα ποιήματα, στίχους και κείμενα γιατί αυτό με βοηθούσε να εκφράζομαι. Έτσι, το γράψιμο έγινε για εμένα τρόπος ζωής, μια συνήθεια που αδυνατώ να αποχωριστώ.

RELATED