Skip to main content
6 198780b3

Η καλοκαιρινή μας επιδερμίδα εκπέμπει σήμα κινδύνου ενάντια στις πανάδες. Τι κάνουμε για να τις κρατήσουμε μακριά μας;

author likewoman

31 Ιούλ 2024

Καλοκαίρι και πανάδες; Πρόληψη, αντιμετώπιση και φροντίδα

Το δέρμα μας το καλοκαίρι πάντα δείχνει πιο όμορφο. Λίγο η χαλάρωση των διακοπών, λίγο ο χρόνος και η διάθεση για φροντίδα, λίγο το χρυσαφένιο άγγιγμα του ήλιου. Ειδικά, ο ήλιος ευθύνεται πολύ για την αλλαγή στην εικόνα της επιδερμίδας μας, μόνο που συχνά εμμένουμε περισσότερο στην θετική αλλαγή και όχι στους κινδύνους που μπορεί να κρύβει. Φυσικά, το mood των διακοπών μας είναι ακριβώς αυτό, να βλέπουμε την όμορφη πλευρά των πραγμάτων, αλλά όσον αφορά την υγεία και την ομορφιά του δέρματός μας θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κάθε εποχή και σε κάθε συνθήκη. Μάλιστα, υπάρχουν κίνδυνοι που δεν είναι ορατοί την ίδια στιγμή, όπως π.χ. ένα μικρό έγκαυμα, αλλά θέλουν χρόνια για να εμφανιστούν, όπως οι πανάδες, οφείλουμε να σταθούμε υπό τον ήλιο με προσοχή και με τα κατάλληλα μέτρα.

Πανάδες, ένα σύγχρονο πρόβλημα

Οι πανάδες αποτελούν μια από τις πιο συχνές ανησυχίες δέρματος των τελευταίων ετών. Είναι δερματικές αλλοιώσεις που προκύπτουν από αλλαγή του χρώματος της επιδερμίδας σε συγκεκριμένα σημεία και εμφανίζονται ως τις γνωστές σε όλους μας, πια, μικρές καφέ κηλίδες. Η έκθεση στον ήλιο, η ηλικία, οι γενετικοί και οι ορμονικοί παράγοντες επηρεάζουν την εμφάνιση και την έντασή τους, ενώ τις παρατηρούμε στο πρόσωπο, στο ντεκολτέ και στα χέρια. Πολλές φορές οι αλλοιώσεις αυτές δεν είναι εμφανείς αμέσως, αλλά παρατηρούνται περισσότερο το καλοκαίρι και μετά «χάνονται», όμως όσο περνούν τα χρόνια και δεν προκύπτει πρόληψη και αντιμετώπιση, τόσο εγκαθίστανται πιο μόνιμα και πιο έντονα. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει από μικρή ηλικία και όλο τον χρόνο να προστατευόμαστε από τον ήλιο, ώστε να θωρακίσουμε την επιδερμίδα μας ενάντια στις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης σε αυτόν, μια εκ των οποίων είναι και οι πανάδες.

1 1 1

Ζήτω η πρόληψη!

Μια από τις πιο σοφές επιλογές στο κομμάτι των πανάδων είναι η πρόληψη. Πολλές από τις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες αναφέρουν συχνά πως θα έπρατταν διαφορετικά αν γυρνούσαν στα 20s τους, ενώ οι επιστήμονες του δέρματος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη σημασία της αντηλιακής προστασίας σε γενικότερο επίπεδο. Ένα αντηλιακό προσώπου δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την καθημερινή ρουτίνα μας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όταν μάλιστα αυτό συνδυάζεται με ενυδατική δράση και υπέροχη υφή, τότε δεν έχουμε καμία δικαιολογία να το ξεχνάμε, αφού μας προστατεύει και μας φροντίζει κάθε μέρα. Ένα τέτοιο προϊόν είναι και το αντηλιακό και ενυδατικό SkourasMed Protect & Hydrate SPF 30 που χαρίζει προστασία και περιποίηση μέσα από την απολαυστική εφαρμογή του. Με καθημερινή χρήση βγαίνουμε θωρακισμένες απέναντι στην αντηλιακή ακτινοβολία, κρατώντας τις πανάδες μακριά.

3 2

Θεραπεία με επιστημονική υπογραφή

Σε περίπτωση που οι πανάδες καταφέρουν να εγκατασταθούν στην επιδερμίδα μας, είτε προσωρινά – δηλαδή να «σβήσουν» λίγο μόλις μπει το φθινόπωρο – είτε μόνιμα – δηλαδή είναι εκεί συνέχεια, αλλάζοντας απλώς την ένταση τους – τότε πέρα από την πρόληψη νέων, χρειάζεται και σωστή στρατηγική αντιμετώπισης. Η πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική λύση είναι να εμπιστευθούμε κάποιο εξειδικευμένο κέντρο αισθητικής και να επιλέξουμε μια θεραπεία που θα χαρίσει στην επιδερμίδα μας ομοιόμορφη όψη και τόνο μέσα από εξειδικευμένα συστατικά. Στα SkourasMed υπάρχουν πολλές τέτοιες θεραπείες που προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας. Παράλληλα, η καλλυντική θεραπεία στο σπίτι είναι μια σημαντική επιλογή που φέρνει μοναδικά αποτελέσματα καθώς προσφέρει στο δέρμα καθημερινή φροντίδα ενάντια στις πανάδες. Ένα τέτοιο προϊόν είναι και το SkourasMed Pigment Spot Gel που αντιμετωπίζει τις πανάδες καθώς δρα ριζικά την υπερμελάγχρωση, μειώνοντας δραστικά την ένταση και το μέγεθος των σκούρων κηλίδων. Ο συνδυασμός εξειδικευμένων θεραπειών με στοχευμένη skincare ρουτίνα, μπορεί να φέρει υπέροχα αποτελέσματα που θα μας κάνει να απολαύσουμε εκ νέου την επιδερμίδα μας!

 

Ακόμη περισσότερη προσοχή στις πανάδες:

  1. Αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα
  2. Αν η μαμά σας, ο μπαμπάς σας ή οι παππούδες σας έχουν εμφανίσει
  3. Αν είστε έγκυος
  4. Αν παίρνετε φαρμακευτική αγωγή

RELATED