Skip to main content
likewomangr diana kate middleton 01ca7cb9

Ο βασιλικός κανόνας μόδας της πριγκίπισσας Diana που δεν ακολούθησε ποτέ η Kate Middleton

Η πριγκίπισσα Diana έφερε επανάστση στη μόδα

Όλοι ξέρουμε πως η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν ένα total style icon και τα ρούχα της θα μείνουν στην ιστορία. Η νύφη της, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, επίσης γνωρίζουμε ότι έχει παρόμοια επίδραση στο κοινό. Ακριβώς όπως η Diana, ο κόσμος παρακολουθεί τι φοράει και προκαλεί συνεχώς μαζικές πωλήσεις.

H μητέρα του  πρίγκιπα William και του Harry ήταν λίγο πιο προχωρημένη με τις στυλιστικές της επιλογές, ακόμη και όταν ήταν παντρεμένη με τον βασιλιά Κάρολο.

Η εμβληματική σχεδιάστρια μόδας Dame Zandra Rhodes επιβεβαίωσε πρόσφατα στο περιοδικό Saga, αποκαλύπτοντας ότι η Diana λάτρευε τα μαύρα φορέματα, ειδικά στην καθημερινότητα, παρόλο που ανεπίσημα, οι βασιλιάδες πρέπει να φορούν μαύρα μόνο στις κηδείες, καθώς είναι ουσιαστικά ένα χρώμα πένθους.

Η Dame Zandra εξήγησε: «Ήταν πολύ ντροπαλή. Μερικές φορές διάλεγε κάτι σε μαύρο χρώμα, το οποίο δεν επιτρεπόταν να φορούν οι βασιλιάδες παρά μόνο στις κηδείες, οπότε το φτιάχναμε στο μέγεθός της σε διαφορετικό χρώμα».

Εν τω μεταξύ, η νύφη της Kate δεν φορά ποτέ μαύρα στους βασιλικούς αρραβώνες παρά μόνο σε περίοδο πένθους. Η βασιλική, που έχει μια γκαρνταρόμπα γεμάτη ρούχα σε αποχρώσεις του ουράνιου τόξου και κομψά ουδέτερα, τηρεί πάντα τον άρρητο κανόνα.

Το πιο διάσημο μαύρο φόρεμα της Diana ήταν φυσικά, το ξεχωριστό «φόρεμα εκδίκησης» της Christina Stambolian που φόρεσε στο Serpentine Ball το 1994.

To 1981, όταν το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε, η Diana φορούσε ένα εντυπωσιακό μαύρο φόρεμα από τον Ντέιβιντ και την Ελίζαμπεθ Εμάνουελ, που αργότερα θα σχεδίαζαν το νυφικό της. H εμφάνισή της προκάλεσε μεγάλο σάλο! Πολλά χρόνια αργότερα, η Diana σε συνέντευξη για τη βιογραφία της το 1991 αναφέρει ότι όταν ο Κάρολος την είδε με το φόρεμα, είπε: «Μόνο οι άνθρωποι που θρηνούν φορούν μαύρα!»

Τελικά μάλλον ισχύει αυτό που λένε ότι το μαύρο είναι η πιο κομψή απόχρωση που μπορεί να φορέσει κανείς!

cover photo instagram/@katemiddletonprincessofwales , @lady.diana._

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED