Skip to main content
mallia ksantha e2213f86

4 από τις καλύτερες DIY μάσκες μαλλιών που μπορείς να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα μαλλιά.

Αυτά περιλαμβάνουν υπερβολικό πλύσιμο, ζέστη, στρες, φάρμακα, βαφές και ούτω καθεξής. Τα κατεστραμμένα μαλλιά είναι εύθραυστα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο, φριζάρισμα, πιτυρίδα, τριβές και μειωμένη ανάπτυξη. Ενώ μπορούμε να επιλέξουμε σπρέι προστασίας από τη θερμότητα και χαλαρά χτενίσματα για να μετριάσουν τον κίνδυνο, η ζημιά στα μαλλιά είναι συχνά αναπόφευκτη. Όταν λοιπόν όλα είναι εναντίον μας… ποια είναι η λύση; DIY μάσκες μαλλιών φυσικά!

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι μέσω μιας σπιτικής μάσκας μαλλιών. Τα φυσικά συστατικά είναι όχι μόνο καλύτερα για το περιβάλλον, αλλά είναι επίσης λιγότερο πιθανό να ερεθίσουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας ενώ παράλληλα αφαιρούν την υπερβολική λιπαρότητα και τη βρωμιά χωρίς να αφαιρούν τα απαραίτητα φυσικά έλαια.

1| Μάσκα μαλλιών με καστορέλαιο

maska

Τι αντιμετωπίζει;

Φριζάρισμα και φύτρες.

Πώς να φτιάξετε μια μάσκα μαλλιών με καστορέλαιο

Τρίψτε λίγο καστορέλαιο ανάμεσα στα χέρια σας πριν εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα στα φριζαρισμένα μέρη των μαλλιών σας.

Πώς λειτουργεί;

Αυτή η DIY μάσκα μαλλιών για φριζαρισμένα μαλλιά χρησιμοποιεί καστορέλαιο για να ενισχύσει τα νήματα για να τα κάνει πιο δυνατά. Το λιπαρό ρικινελαϊκό οξύ του περιποιείται επίσης τα μαλλιά για να τα κάνει λεία, μειώνοντας τις ενοχλητικές φύτρες.

3| Ζεστή μάσκα μαλλιών με βούτυρο καριτέ και λάδι καρύδας

Τι αντιμετωπίζει;

Τα ξηρά μαλλιά.

Πώς να φτιάξετε μια ζεστή μάσκα μαλλιών με βούτυρο καριτέ και λάδι καρύδας;

Προσθέστε 1/3 φλιτζάνι λάδι καρύδας και 1/3 φλιτζάνι βούτυρο καριτέ σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ. Ψήνουμε στο μικροκύματα ένα μπολ με νερό μέχρι να βράσει σχεδόν. Τοποθετήστε το ασφαλές για τη θερμότητα μπολ πάνω από το νερό μέχρι να λιώσει. Όσο το λάδι και το βούτυρο είναι ακόμα ζεστά, περάστε το στα μαλλιά σας (αποφεύγοντας τις ρίζες) και αφήστε το να καθίσει για μια ώρα πριν το πλύνετε.

Πώς λειτουργεί;

Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και λιπαρά οξέα στο βούτυρο καριτέ και το λάδι καρύδας θρέφει και ενυδατώνει πλούσια τα μαλλιά, καθιστώντας την την ιδανική μάσκα μαλλιών DIY για ξηρά μαλλιά. Μειώνει επίσης την αποβολή και βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών.

3| Μάσκα μαλλιών με μέλι, μπανάνα, αυγό και ελαιόλαδο

maska mallion

Τι αντιμετωπίζει;

Τα λεπτά μαλλιά.

Πώς να φτιάξετε μια μάσκα μαλλιών με μέλι, μπανάνα, αυγό και ελαιόλαδο

Ανακατεύουμε 2 κρόκους αυγών, 2 ώριμες μπανάνες καθαρισμένες, 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν πουρές. Βάλτε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε να δράσει για 20-30 λεπτά πριν ξεπλύνετε με δροσερό νερό. 

Πώς λειτουργεί;

Αυτή η θεραπεία με βάση τις πρωτεΐνες λειτουργεί για να γεμίσει τα λεπτά νήματα. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε αμινοξέα, ενώ τα αυγά βελτιώνουν την ελαστικότητα και το πάχος.

4| Μάσκα μαλλιών με λάδι αβοκάντο και δεντρολίβανο

xtenisma mallion

Τι αντιμετωπίζει;

Προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών.

Πώς να φτιάξετε μια μάσκα μαλλιών με λάδι αβοκάντο και δεντρολίβανο

Συνδυάστε ένα ώριμο αβοκάντο, 1 κουταλιά της σούπας λάδι δεντρολίβανου, 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας και 1 χτυπημένο κρόκο αυγού. Εφαρμόστε το μείγμα σε νωπά ή στεγνά μαλλιά και στη συνέχεια καλύψτε για 10-20 λεπτά πριν πλύνετε τα μαλλιά σας.

Πώς λειτουργεί;

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε αμινοξέα, καθώς και βιταμίνες Β και Ε που βοηθούν στην ενδυνάμωση των μαλλιών. Το έλαιο δεντρολίβανου είναι επίσης γνωστό ότι διεγείρει την ανάπτυξη – έτσι οι κλειδαριές σας θα φαίνονται υπέροχες σε χρόνο μηδέν!

Cover Photo: Unsplash

RECENT

RELATED