Skip to main content
likewomangr Benetton a3ca85a4

FABRICA: Το κέντρο έρευνας του Ομίλου Benetton, γιορτάζει τα 30ά του γενέθλια

author likewoman

21 Ιούλ 2024

Κατά τη διάρκεια 30 ετών, η Fabrica έχει εκπαιδεύσει σχεδόν 800 Fabricanti από 72 χώρες

Περισσότεροι από 400 Fabricanti από τις πέντε ηπείρους συναντήθηκαν στη Fabrica το Σάββατο 6 Ιουλίου Τρεβίζο, Ιούλιος 2024. Το FABRICA30 REUNION FESTIVAL, η εκδήλωση για τον εορτασμό των 30 χρόνων της Fabrica, σημείωσε τεράστια επιτυχία. Το φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Ιουλίου, φιλοξενήθηκε στην έδρα του ερευνητικού κέντρου, ένα από τα αριστουργήματα του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Tadao Ando, που βρίσκεται έξω από το Τρεβίζο.

Περισσότεροι από 400 πρώην Fabricanti – από το 1994 έως σήμερα – συγκεντρώθηκαν από τη Βραζιλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Αφρική, τη Νέα Ζηλανδία, το Ουζμπεκιστάν, την Ιαπωνία, την Κορέα, το Μεξικό και όλη την Ευρώπη για να ξαναζήσουν την εμπειρία της Fabrica σε μια ημέρα γεμάτη εκθέσεις, συναυλίες, DJ sets, συνέδρια, εργαστήρια, παραστάσεις και προβολές, κατά την οποία πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι οι δημιουργοί που είχαν μοιραστεί μια περίοδο της ζωής τους στη Fabrica.

Κατά τη διάρκεια 30 ετών, η Fabrica έχει εκπαιδεύσει σχεδόν 800 Fabricanti – σχεδιαστές, ερευνητές, φωτογράφους, δημιουργούς βίντεο, σκηνοθέτες, μουσικούς, συγγραφείς και δημοσιογράφους – από 72 χώρες.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι η σημασία που δίνουν στις σχέσεις που ξεκίνησαν στη Fabrica, οι οποίες γίνονται θεμελιώδεις και στην επαγγελματική ζωή που αναπτύσσεται μακριά από το Τρεβίζο.

Την ημέρα αυτή του εορτασμού το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια σειρά από συνέδρια για το σχέδιο, την τέχνη, το φαγητό και το κρασί καθώς και τις μελλοντικές δημιουργικές πρακτικές που διοργανώθηκαν από καλλιτέχνες όπως ο σχεδιαστής Jaime Hayon και οι φωτογράφοι Pieter Hugo και Laia Abril, καθώς και παραστάσεις, συναυλίες και DJ sets, από τη μουσικό Joy Frempong και τον καλλιτέχνη Nico Vascellari, οι οποίοι γιόρτασαν τη δημιουργική ενέργεια της Fabrica. Οι επισκέπτες είχαν επίσης τη δυνατότητα να επισκεφθούν την έκθεση «Kinship» – την έκθεση με την οποία ολοκληρώθηκε το εξάμηνο διαμονής για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 – και διάφορες άλλες εγκαταστάσεις, καθώς και να λάβουν μέρος σε εργαστήρια φωτογραφίας, σχεδιασμού και σχεδιαστικής σκέψης και να παρακολουθήσουν πειραματικές και αυτοτελείς ταινίες, ντοκιμαντέρ και ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης το Fabrica Future Sessions, μια σειρά από πάνελ σε μορφή speed pitching, κατά τη διάρκεια των οποίων Fabricanti όλων των γενεών παρουσίασαν τα νέα έργα και τις ιδέες τους για το μέλλον.

Η Fabrica ιδρύθηκε το 1994 και είναι ένα κέντρο έρευνας επικοινωνίας που βρίσκεται έξω από το Τρεβίζο και στεγάζεται σε μια βίλα του 17ου αιώνα, η οποία ανακαινίστηκε και επεκτάθηκε από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Tadao Ando. Με μια προσέγγιση που εμπνέεται από την αναγέννηση, την εκμάθηση μέσω της πράξης, η Fabrica προσφέρει δωρεάν εξάμηνη διαμονή σε δημιουργικά ταλέντα κάτω των 25 ετών από όλο τον κόσμο. Κάθε εξάμηνο, η ερευνητική διαδρομή επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο θέμα, το οποίο διερευνάται μέσω της διασταύρωσης μεταξύ διαφορετικών κλάδων, όπως η φωτογραφία, ο σχεδιασμός, το βίντεο, η συγγραφή, η μουσική και ο ήχος, η τέχνη και τα ψηφιακά μέσα.

Η Fabrica διοργανώνει επίσης ένα πρόγραμμα εργαστηρίων, συνεδρίων και εκπαιδευτικών εμπειριών όπου οι κόσμοι της τέχνης, του πολιτισμού και της έρευνας συναντιούνται για να αναπτύξουν νέες ιδέες. www.fabrica.it

RECENT

RELATED