Skip to main content
likewomangr sydages 084e881b

3 νόστιμες συνταγές για τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Οι τέλειες συνταγές για όλη την οικογένεια!

Το καλοκαίρι, το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να αγχώνεσαι για το δείπνο. Εξάλλου, είναι η εποχή για χαλαρές συγκεντρώσεις στην αυλή, πολλές μέρες στην πισίνα και περιπετειώδεις διακοπές. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε 5 σούπερ συνταγές για καλοκαιρινό δείπνο, ώστε να καθίσετε και να χαλαρώσετε. Από ψητό κοτόπουλο μέχρι απλές σαλάτες BBQ φτιαγμένες με εποχικά υλικά, αυτές οι ιδέες για καλοκαιρινό δείπνο είναι εύκολα γεύματα που συνδυάζονται γρήγορα.

Γνωρίζουμε ότι το καλοκαίρι μπορεί να είναι εξίσου πολυάσχολο με τη σχολική χρονιά, με διάφορες κατασκηνώσεις, δραστηριότητες και εκδηλώσεις να γεμίζουν το ημερολόγιό σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε επίσης επισημάνει πολλά έτοιμα γεύματα και εύκολες συνταγές για δείπνο το βράδυ που σας επιτρέπουν να πάρετε κάτι θρεπτικό και νόστιμο στο τραπέζι. Και αν είναι πολύ ζεστό για να σκεφτείτε να ανάψετε τον φούρνο ή τη ψησταριά, σκεφτείτε μία από τις πολλές συνταγές για φριτέζες αέρα ή συνταγές ψησίματος.

Είτε μαγειρεύετε για όλη την οικογένεια είτε χρειάζεστε ένα απλό γεύμα για δύο, σίγουρα θα υπάρχει κάτι εδώ που θα σας αρέσει.

Φριτέζα Πίτσα Πεπερόνι

H φριτέζα είναι ο καλύτερός σας φίλος τις ζεστές ημέρες. Αυτές οι υπέροχες μίνι πίτες πίτσας διαθέτουν πιπεροντσίνι και μέλι για αυτή την εξαιρετικά ιδιαίτερη πινελιά.

Συστατικά

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες σε μισοφέγγαρα
2 κ.σ. ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το βούρτσισμα
Αλάτι
Πεπερόνι σε φέτες
12 πιπεροντσίνι, σε λεπτές φέτες
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για ξεσκόνισμα
400 γραμ. ζύμη πίτσας στο ψυγείο, κομμένη στη μέση, σε θερμοκρασία δωματίου
8 φέτες τυρί προβολόνε
Μέλι, για να βρέξουμε από πάνω

Βήμα 1 Σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές της σούπας λάδι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε το pepperoni και το pepperoncini και ανακατέψτε να ενωθούν.
Βήμα 2 Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, πλάθετε κάθε κομμάτι ζύμης στο μέγεθος του ένθετου στο κάτω μέρος του καλαθιού της φριτέζας.
Βήμα 3 Αφαιρέστε το ένθετο της φριτέζας και αλείψτε με λάδι. Τοποθετήστε 1 κομμάτι ζύμης πίτσας από πάνω και επιστρέψτε το ένθετο στο καλάθι. Επιστρέψτε το καλάθι στη φριτέζα και θερμαίνετε τη φριτέζα αέρα στους 200°F (η ζύμη της πίτσας θα αρχίσει να ψήνεται καθώς ζεσταίνεται). Μόλις η φριτέζα φτάσει τους 200°F, τηγανίστε στον αέρα 3 λεπτά Χρησιμοποιώντας λαβίδες, αναποδογυρίστε και τηγανίστε στον αέρα για 2 λεπτά ακόμη.
Βήμα 4 Κορυφή πίτσα με 4 φέτες προβολόνε και μισό μείγμα πεπερόνι. Τηγανίζουμε στον αέρα μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η κρούστα, για 7 με 8 λεπτά ακόμα.
Βήμα 5 Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και περιχύστε με μέλι. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη, το τυρί και τις επικαλύψεις.

likewomangr pizza peperoni

Μπριζόλα με αγγουροσαλάτα

Καλοκαίρι δεν υπάρχει όπως μια δροσερή αγγουροσαλάτα περιχυμένη με ένα εσπεριδοειδές, αλμυρό dressing. Συνδυάστε το με ζουμερή μπριζόλα για είναι ένα χορταστικό και απλό δείπνο. Αν και η συνταγή απαιτεί να γίνει η μπριζόλα σας σε ένα τηγάνι τεφάλ, μπορείτε να την ψήσετε στη σχάρα αν προτιμάτε.

Συστατικά

1 1/2. μπριζόλα, κομμένη σταυρωτά σε 4 κομμάτια
αλάτι και πιπέρι
1 κουτ. ελαιόλαδο
Περσικά αγγούρια, κομμένα στη μέση κατά μήκος
2 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. σουσάμι
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο
1/2 κ.γ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1 κουτ. τριμμένο αποφλοιωμένο φρέσκο ​​τζίντζερ
1/2 κουτ. μέλι
1/3 γ. κόλιαντρο, χοντροκομμένο
Τσίλι τραγανό, για το σερβίρισμα

Βήμα 1 Ζεσταίνουμε το μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή. Καρυκεύουμε τη μπριζόλα με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε λάδι στο τηγάνι, στη συνέχεια βράστε τη μπριζόλα και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει το επιθυμητό, ​​2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά για μέτρια-σπάνια, ανάλογα με το πάχος. Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
Βήμα 2 Χρησιμοποιώντας την πλευρά του μαχαιριού του σεφ, κόψτε τα αγγούρια ελαφρώς για να θρυμματιστούν και μετά κόψτε κάθε μισό σε 4 έως 6 κομμάτια. Μεταφέρετε τα αγγούρια σε μεσαίο μπολ και ρίξτε 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Αφήστε να καθίσει για 10 λεπτά.
Βήμα 3 Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το σησαμέλαιο, το σουσάμι, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ και το μέλι.
Βήμα 4 Ξεπλύνετε τα αγγούρια σε σουρωτήρι και στη συνέχεια τινάξτε όσο περισσότερο νερό μπορείτε. Μεταφέρετε σε ένα μπολ με ντρέσινγκ και ανακατέψτε να ενωθούν και μετά ρίξτε με κόλιαντρο. Σερβίρουμε μαζί με μπριζόλα και περιχύνουμε με τραγανό τσίλι αν θέλουμε.

likewomangr brizola me aggouria

Palek Paneer

Χρειάζεστε λίγη έμπνευση χωρίς κρέας; Θα συνιστούσαμε αυτό το palak paneer, ένα βόρειο ινδικό πιάτο φτιαγμένο με άφθονο σπανάκι και ψητό paneer. Μην ξεχάσετε το ρύζι και το naan για το σερβίρισμα!

Συστατικά

1 γ. ρύζι μπασμάτι
3 κ.σ. λάδι
12 ουγκιές. πάνελ, κομμένο σε 3/4 ίντσες. κομμάτια
1 1/2 κ.γ. garam masala, διαιρεμένος
1 3/4 κ.γ. αλεσμένος κόλιανδρος, χωρισμένος
αλάτι και πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο ​​τζίντζερ ψιλοτριμμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
1/2 σεράνο τσίλι, με σπόρους και ψιλοκομμένο
1 κουτ. αλεσμένο κύμινο
1 κουτ. Βάση μπουγιόν λαχανικών
2 συσκευασίες 16 oz κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στυμμένο από το υπερβολικό υγρό
1 γ. κρέμα γάλακτος
Ζεστό naan, για το σερβίρισμα

Βήμα  1 Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια. Σε μεγάλο μπολ, ρίξτε το paneer με 1 κουταλιά της σούπας λάδι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού garam masala, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε paneer και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει από κάτω, για 2 έως 4 λεπτά. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσει από την άλλη πλευρά, 2 με 3 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε το πάνελ στο πιάτο.
Βήμα  2 Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε, σκεπασμένο, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, για 5 λεπτά. Προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο και το σεράνο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό. Προσθέστε το υπόλοιπο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο, 1 κουταλάκι του γλυκού garam masala και τριμμένο κύμινο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, 1 λεπτό ακόμη.
Βήμα  3 Χτυπήστε ελαφρά 1 κουταλάκι του γλυκού βάση λαχανικών σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. προσθέστε στο τηγάνι μαζί με το σπανάκι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Καλύψτε και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το σπανάκι να είναι πολύ μαλακό, για 6 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και στη συνέχεια ανακατεύετε με 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα μέχρι να ενσωματωθεί. Διπλώστε στο πάνελ. Σερβίρουμε με ρύζι και naan.

likewomangr Palak Paneer
Photo recipetineats.com

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED