Skip to main content
unnamed 3 1 eed4588f

Στιγμιότυπα από την sold out συναυλία του «Κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης Μάρα Καρέτσος»

author likewoman

18 Ιούλ 2024

Σημαντικοί εκπρόσωποι των Γραμμάτων και Τεχνών, εκλεκτοί καλεσμένοι από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο καθώς και λάτρεις της μουσικής βρέθηκαν στο Ελληνικοί Χοροί  – Θέατρο “Δόρα Στράτου” την περασμένη Τρίτη σε μία sold out βραδιά που διοργάνωσε με επιτυχία το «Κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης Μάρα Καρέτσος».

To Jazz in Athens by Mara Karetsos Center of Culture and Science Greece υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, φιλοξένησε σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής, σε ένα ξεχωριστό πάντρεμα από διαφορετικά μουσικά είδη, ήχους και στυλ για καλό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων της συναυλίας θα δοθούν για την ενίσχυση του Elton John AIDS Foundation.

Τη βραδιά άνοιξε ο Χαράλαμπος Μάνεσης, πρέσβης επί τιμή, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως:  «Το “Κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης Μάρα Καρέτσος” παρουσίασε με την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, στο κοινό της Αθήνας μία μουσική πανδαισία τιμώντας αλλά και στηρίζοντας το έργο του Sir Elton John. Ο στόχος μας είναι η βοήθεια των άξιων νέων ανθρώπων στην Επιστήμη και τον Πολιτισμό σε όλο τον κόσμο, στο ξεκίνημα της καριέρας τους, κάνοντας πράξη του Πλάτωνος: “Αρχή παντός έργου μέγιστος”, “Πολιτεία”: I,A,377. Το “Κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης Μάρα Καρέτσος” θα συνεχίσει με τον ίδιο ενθουσιασμό να προσφέρει και να διοργανώνει εκδηλώσεις κύρους, προβάλλοντας την χώρα μας και ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας με το εξωτερικό. Το έργο μας στεφανώνεται από την συμμετοχή της λαμπρής μας ομογένειας».

Η διεθνώς επιτυχημένη visual artist και οικοδέσποινα της βραδιάς, Μάρα Καρέτσος ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια παρουσιάζοντας στο κοινό το όραμά της για το Κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης που έχει ιδρύσει και με το οποίο στοχεύει να στηρίξει τους νέους Έλληνες καλλιτέχνες. Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο απόδημος Ελληνισμός βρίσκεται απόψε μπροστά σας. Εμείς που φύγαμε από την Ελλάδα την δεκαετία του ‘60 και του ‘70, γυρίζουμε με ένα όνειρο στην Ελλάδα. Θέλουμε να προσφέρουμε χωρίς να περιμένουμε τίποτα πίσω. Δεν ξεχάσαμε ποτέ τις ρίζες μας. Το όνειρο είναι να γυρίσουμε σαν τον Οδυσσέα στην πατρίδα. Με το νέο μου Κέντρο για τον Πολιτισμό και την Επιστήμη θέλω να μεταφέρω την εμπειρία μου από όλα αυτά τα χρόνια και να δώσω το μήνυμα του πολιτισμού μας σε κάθε γωνιά της γης».

unnamed 4 1

Όσοι βρέθηκαν στο ιστορικό θέατρο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ρεπερτόριο με διεθνούς ακτινοβολίας καλλιτέχνες. Φυσικά, τα μουσικά στιγμιότυπα που ήταν αφιερωμένα στον Elton John  αναδεικνύοντας παράλληλα με το κοινωνικό και το καλλιτεχνικό του έργο, ξεχώρισαν κατά την διάρκεια της βραδιάς.

Την συναυλία, άνοιξε ο εξαιρετικός νέος δημιουργός, ερμηνευτής και κιθαρίστας, Δημήτρης Φέσσας με την μπάντα του. Ο καλλιτέχνης έδωσε μία πρόγευση για όσα ετοιμάζει και θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα, και καταχειροκροτήθηκε για το πρώτο του single «Architect» που έχει ήδη μοιραστεί με το κοινό στις online πλατφόρμες.

Ακολούθησαν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες από την Αμερική και την Γαλλία, ο Benny Benack III από την Νέα Υόρκη συνοδεία των Δημήτρη Καλαντζή, Σεραφείμ Μπέλο και Γιώργο Γεωργιάδη ξεσήκωσε το κοινό με γνωστές επιτυχίες της jazz στην πρώτη του πολυαναμενόμενη εμφάνιση στην Ελλάδα. Τη σκυτάλη έπειτα πήρε, ο Γάλλος Christian Brenner με το Quintet του, που καθήλωσαν τους παρευρισκόμενους με τις instrumental επιλογές που έπαιξαν με μαεστρία.

Στο τέλος, ο Χρίστος Παπαγεωργίου και ο Αναστάσιος Πάππας έδωσαν ένα εκρηκτικό φινάλε στη βραδιά ως Quartet μαζί και με το Τάκη Καπογιάννη στο κοντραμπάσο και τον Σεραφείμ Μπέλλο στα ντραμς. Την βραδιά έκλεισε πάνω στην σκηνή μαζί με όλους τους μουσικούς, η Μάρα Καρέτσος ανανεώνοντας το σταθερό πλέον ραντεβού για το Jazz in Athens by Mara Karetsos Center of Culture and Science Greece για την επόμενη χρονιά.

unnamed 5 1

Το Κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης Μάρα Καρέτσος

Το Κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης, Μάρα Καρέτσος, ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2022 από την διεθνούς φήμης εικαστικό Μάρα Καρέτσος με σκοπό τη συνεργασία ταλαντούχων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που βοηθά τους νέους καλλιτέχνες, μουσικούς, ποιητές, λογοτέχνες και τους ανθρώπους των Επιστημών μέσα από εκθέσεις και δράσεις να δείξουν το έργο τους εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων.

Περισσότερα στο marakaretsoscenter.org

RELATED