Skip to main content
unnamed 2 1 e1721302806296 04682e25

ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ: Η viral σελίδα του ελληνικού ίντερνετ γίνεται ιντερνάσιοναλ!

author likewoman

18 Ιούλ 2024

Η δημιουργική ομάδα του ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική εταιρεία crewfiction κάνοντας το πρώτο της “άνοιγμα” σε ένα ευρύτερο, διεθνές πλέον κοινό. Πώς; Μέσα από τη δημιουργία περιεχομένου γνώσεων, με αφορμή μυθιστορήματα, ταινίες και σειρές.

Το ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ ξεκίνησε με τη σελίδα “Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ” στο Facebook, που εμφανίστηκε το 2019 κι άρχισε να μοιράζεται ψυχαγωγικό/εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Το ιδιαίτερο στυλ γραφής, το χιούμορ και η αμεσότητα, απογείωσε τη σελίδα σε χρόνο ρεκόρ, δημιουργώντας μία τεράστια κοινότητα και εμπνέοντας αμέτρητα παρόμοια εγχειρήματα.

Από μία σελίδα στο Facebook, μέσα σε πέντε χρόνια το ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ έχει γίνει το πιο επιδραστικό δίκτυο εκπαιδευτικών κοινοτήτων στο ελληνικό ίντερνετ. Η θεματολογία έχει διευρυνθεί και δεν περιορίζεται μόνο στη γεωγραφία, αλλά μιλά για ιστορία, φυσικό κόσμο, τεχνολογία, ζώα, φυτά και κάθε τι ενδιαφέρον! Με έντονη παρουσία σε κάθε πλατφόρμα και μηνιαία (οργανική) απήχηση που ξεπερνά τα 5.000.000 άτομα συνολικά (περίπου το 50% του ελληνικού πληθυσμού!), μπορούμε να πούμε ότι αυτή η μικρή δημιουργική ομάδα έχει έρθει για να μείνει!

Το crewfiction από την άλλη, έχει το όραμα να γίνει η παγκόσμια ιντερνετική πρωτεύουσα όλων όσων αγαπούν τα μυθιστορήματα, χτίζοντας μια εφαρμογή που κάνει πιο εύκολο από ποτέ το να βρεις communities, βιβλία και περιεχόμενο που σου ταιριάζει.

Και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για μια συνεργασία!

unnamed 1 1

Το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει με την Σμαράγδα Αλεξανδρή, εμπνεύστρια και δημιουργό του ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ, να έχει αναλάβει ήδη το περιεχόμενο των σόσιαλ μίντια του crewfiction μαζί με την ομάδα της. Ανεβάζοντας καθημερινά βίντεο με ιστορικά (και όχι μόνο) φακτς σχετικά με δημοφιλείς κατηγορίες μυθιστορημάτων, για πρώτη φορά, περιεχόμενο από το ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ είναι διαθέσιμο στα αγγλικά!

Μάλιστα, πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε μία νέα διαδραστική καμπάνια (https://crewfiction.com/book-crews/fiction-facts) για δημιουργία περιεχομένου μέσα από το crewfiction, όπου το κοινό μπορεί να στέλνει απορίες και ερωτήσεις γύρω από την αγαπημένη του σειρά, ταινία ή βιβλίο φαντασίας, και η ομάδα του ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ θα δίνει εξατομικευμένες απαντήσεις σε βίντεο! Αν θέλετε να συμμετέχετε, δεν έχετε παρά να κάνετε τις δικές σας ερωτήσεις, και να στείλετε το λινκ σε όσους ιντερνάσιοναλ φίλους έχετε που αγαπούν το fiction και να μαθαίνουν καινούργια πράγματα.

“Ο τάδε χαρακτήρας από την τάδε ταινία, είναι όντως βασισμένος σε κάποιο ιστορικό πρόσωπο; Γιατί στην τάδε εποχή φορούσαν τόσο άβολα ρούχα; Συνέβησαν όντως οι πόλεμοι που αναφέρονται στην τάδε σειρά;”

Αυτές είναι κάποιες από τις απορίες που ήδη έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν στην εφαρμογή του crewfiction, κι αυτή είναι μόνο η αρχή. Σύντομα θα ανακοινωθούν τα επόμενα στάδια της συνεργασίας, που θα έχουν στόχο την απήχηση σε ένα ακόμη μεγαλύτερο κοινό!

«Η συνεργασία αυτή, θα μας βοηθήσει να ανοίξουμε τα φτερά μας σε ένα πολύ μεγαλύτερο και διεθνές πλέον κοινό, κι ελπίζουμε να καταφέρουμε ό,τι έχουμε καταφέρει κι εδώ: να κάνουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται να εξερευνήσει την περιέργειά του για τον κόσμο γύρω και να αρχίσει πιο ενεργά να ακολουθεί τις απορίες του! Κι είναι αλήθεια ότι το fiction είναι ένα εξαιρετικό “όχημα” για να το κάνουμε αυτό! Ελπίζω ο κόσμος να μας στηρίξει!», ανέφερε η Σμαράγδα Αλεξανδρή.

Περισσότερα: https://crewfiction.com/

RELATED