Skip to main content
likewomangr aqua fitness 20634273

5 ασκήσεις στη θάλασσα, που θα κάνουν το καλοκαίρι σου πιο όμορφο και πιο fit!

Με αυτές τις ασκήσεις στη θάλασσα το καλοκαίρι σου θα είναι ομορφότερο και πιο fit!

Εάν είσαι και εσύ μία από αυτές που ψάχνεις τη τέλεια άσκηση στην παραλία ή στις διακοπές συνέχισε να διαβάζεις. Η άσκηση στη θάλασσα είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος για να μην σταματήσεις την άθληση αλλά να περνάς και ευχάριστα.

Το κίνητρο είναι:

– Μεγαλύτερη αντίσταση
– Λιγότερη βαρύτητα
– Καλύτερη ισορροπία, ευελιξία και αντοχή

Παρακάτω σου έχουμε 5 top θαλάσσιες ασκήσεις

1| Ισορροπία στο νερό

Αυτός ο τρόπος σε βοηθάει να δουλέψεις την ισορροπία σου χωρίς τον κίνδυνο πτώσεων και τραυματισμών.

Μπες μέσα στο νερό μέχρι το ύψος της μέσης σου. Σήκωσε το αριστερό σου γόνατο προς τα πάνω και τοποθετήστε από κάτω το “μακαρόνι” με τις πλευρές του να επιπλέουν σε σχήμα U. Ισορρόπησε με το αριστερό σου πόδι για 1 λεπτό, άλλαξε πόδι και επανέλαβε.

2| Sea Plank – Θαλάσσια Σανίδα

Μια δημοφιλή άσκηση για την ενδυνάμωση του κορμού. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος, όμως στο νερό όλα είναι διαφορετικά!

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα “μακαρόνι” ή οτιδήποτε σε βοηθά να επιπλεύσιες. Πίεσε το προς τα κάτω στο νερό και γείρε προς τα εμπρός μέχρι το σώμα σου να είναι ομοιόμορφα κεκλιμένο με το κεφάλι έξω από το νερό. Μείνε σταθερή σ’ αυτή τη θέση για 1-2 λεπτά.

3|  Εκτάσεις χεριών προς τα πίσω

Στο νερό, όπως στην ξηρά, αυτή η άσκηση γυμνάζει τους μύες του στήθους, της πλάτης και των άνω άκρων. Βελτιώνει επίσης τη στάση του σώματος.

Ξεκίνησε σε θέση προβολής με το δεξί γόνατο λυγισμένο και το αριστερό πόδι τεντωμένο πίσω. Κράτησε τα χέρια ευθεία μπροστά στο ύψος του στήθους, οι παλάμες να ακουμπάνε μεταξύ τους και τα δάχτυλα εκτεταμένα. Άνοιξε τα χέρια προς τα πλάγια στο νερό, πιεσε να ανοίξουν προς τα πίσω μέχρι το σημείο που νιώθεις άνετα και δεν πονάς, στη συνέχεια, επέστρεψε τα στην αρχική θέση για να ολοκληρώσεις μια επανάληψη. Κάνε 4 σετ από 8 έως 15 επαναλήψεις, αλλάζοντας το μπροστινό πόδι για κάθε σετ. Εάν θέλεις να αυξήσεις την ένταση και τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται, κάνε επαναλήψεις περπατώντας στο νερό.

4| Ποδήλατο στη θάλασσα

Ενδυναμώνει τους άνω μύες του στήθους, της πλάτης, όλου του κορμού και των άκρων.

Τοποθέτσε το “μακαρόνι” ανάμεσα στα πόδια σου. Κούνσε τα πόδια στου όσο πιο γρήγορα μπορείς σα να κάνετις ποδήλατο και δούλεψε τα χέρια σας με εκτάσεις προς τα πίσω, όπως περιγράφονται στην παραπάνω άσκηση. Προσπάθησε να κρατάς τη σπονδυλική σου στήλη ευθεία, χωρίς να γέρνει προς τα εμπρός και συνέχισε για 3 λεπτά.

5| Τρέξιμο μέσα στο νερό

Θα βελτιώσεις το καρδιοαναπνευστικό σου και θα ενδυναμώσης το μυοσκελετικό σου σύστημα. Τα οφέλη της αερόβιας άσκησης ανεβαίνουν επίπεδο!

Το σημαντικότερο στο νερό είναι η στάση του σώματος. Για να είναι πιο αποτελεσματική η άσκηση το σώμα σουπρέπει να είναι σωστά ευθυγραμμισμένο. Αυτιά, ώμοι και γοφοί πρέπει να σχηματίζουν μια νοητή κάθετη γραμμή, ώστε η έμφαση να δοθεί στον κορμό και όχι στα άκρα σας.

Προσοχή στις οδηγίες ώστε να αποφύγεις τους κινδύνους της άσκησης σε υψηλές θερμοκρασίες. Η ασφάλεια στην άσκηση πάντα αποτελεί προτεραιότητα.

Η άσκηση στη θάλασσα είναι ότι πιο όμορφο, για αυτό απόλαυσέ το!

cover photo freepik

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED