Skip to main content
likewomangr adiliaka ladia prostasia e3ada77b

Είναι το αντηλιακό λάδι τόσο ασφαλές και προστατευτικό όσο η λοσιόν; Τι λένε οι δερματολόγοι;

Πλέον το αντηλιακό είναι το βασικό skincare στη καθημερινή μας ρουτίνα (όπως θα έπρεπε) και έτσι, η αγορά των προϊόντων με SPF έχει απογειωθεί.

Εξαιτίας αυτού, μπορεί να έχετε παρατηρήσει περισσότερο μακιγιάζ που περιέχει αντηλιακό, σπρέι και sticks για επανεφαρμογή, και τώρα έναν αυξανόμενο αριθμό αντηλιακών ελαίων. Θυμίζουν έλαια μαυρίσματος στην υφή, αλλά είναι εμπλουτισμένα με SPF. Αυτά τα προϊόντα αλλάζουν το παιχνίδι όσον αφορά την προστασία του δέρματός μας—αλλά είναι τόσο ασφαλή και αποτελεσματικά όσο μια παραδοσιακή αντηλιακή λοσιόν ή σπρέι; Συμβουλευτήκαμε δερματολόγους για να μάθουμε τα πάντα για τα αντηλιακά έλαια, από το πόσο καλά λειτουργούν μέχρι τον σωστό τρόπο εφαρμογής τους.

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο σε κάθε ρουτίνα, ωστόσο υπάρχουν μερικά πρότυπα που πρέπει να προσέχετε όταν ψωνίζετε. Όσον αφορά το αντηλιακό 101, η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας σημειώνει ότι τρία είναι τα βασικά που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα αντηλιακό: να είναι SPF 30 ή υψηλότερο, προστασία ευρέος φάσματος (UVA/UVB) και αντοχή στο νερό.

Αφού καταλάβετε τα βασικά, η δεύτερη φάση είναι να επιλέξετε ένα προϊόν που ταιριάζει στο δέρμα σας και στην περίσταση. Εάν σκέφτεστε μια φόρμουλα λαδιού για το επόμενο αντηλιακό σας, διαβάστε για όλες τις λεπτομέρειες.

Όταν επιλέγετε οποιοδήποτε SPF, συμπεριλαμβανομένων των αντηλιακών ελαίων, οι ειδικοί σημειώνουν ότι τα νούμερα έχουν σημασία – οπότε δώστε προσοχή και ξέρετε ότι υψηλότερο είναι συνήθως καλύτερο. Περισσότερες μελέτες βγαίνουν που δείχνουν ότι οι υψηλότεροι SPF είναι στην πραγματικότητα πιο προστατευτικοί από τους χαμηλότερους SPF, επομένως η εύρεση ενός με ακόμη υψηλότερο SPF θα μπορούσε να είναι πιο ευεργετική για το δέρμα σας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cosmo Clinic (@cosmoclinic.it)

Τα αντηλιακά λάδια είναι μια ευεργετική προσθήκη στην αγορά SPF που παρέχουν μια άλλη ασφαλή, αποτελεσματική επιλογή εκτός από λοσιόν, σπρέι και άλλα προϊόντα. Τελικά, ποιο να επιλέξετε εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας και τις προτιμήσεις σας: Το κλειδί είναι να χρησιμοποιείτε όποιο αντηλιακό σας αρέσει κάθε μέρα (σε βροχερή ή ηλιόλουστη μέρα), φροντίζοντας να χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα και να εφαρμόζετε ξανά όπως χρειάζεται. Εάν θέλετε να κάνετε το κάτι παραπάνω, συνδυάστε το αντηλιακό σας με άλλες μορφές αντηλιακής προστασίας, όπως γυαλιά ηλίου, καπέλα και ομπρέλες για σκιά. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε τα ηλιακά εγκαύματα και θα ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο βλάβης από την υπεριώδη ακτινοβολία, διατηρώντας το δέρμα σας χαρούμενο και υγιές.
cover photo instagram/@vacationinc
Ως φοιτήτρια του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής στο ΕΚΠΑ , ενδιαφέρομαι πολύ για τα τοπικά και τα διεθνή θέματα, όμως μπορώ να ομολογήσω πως η μεγάλη μου αγάπη, ήταν ανέκαθεν η «γυναίκα» και ο,τι συμπεριλαμβάνει αυτή, ομορφιά, καλαισθησία, περιποίηση. Από μικρή διάβαζα πολλά βιβλία και έγραφα ποιήματα, στίχους και κείμενα γιατί αυτό με βοηθούσε να εκφράζομαι. Έτσι, το γράψιμο έγινε για εμένα τρόπος ζωής, μια συνήθεια που αδυνατώ να αποχωριστώ.

RECENT

RELATED