Skip to main content
likewomangr extension lashes telos fb2202bf

Οι γυναίκες «χωρίζουν» με τα eyelash extentions | Η εποχή του clean girl επανέχεται δυναμικά!

Οι γυναίκες κάνουν ένα clean comeback στο κομμάτι της ομορφιάς!

Με την άνοδο του «clean girl make-up», οι περισσότερες γυναίκες ξεκίνησαν να σταματούν την συνεχή τοποθέτηση ψεύτικων βλεφαρίδων,  αναζητώντας κάτι πιό φυσικό…

Μετά από 15 χρόνια και χιλιάδες ευρώ, οι περισσότερες γυναικες σήμερα, σιγά-σιγά αποφασίζουν να ”χωρίσουν” μια από τις πιο μακροχρόνιες σχέσεις της ζωής τους: αυτή των extension βλεφαρίδων τους. Αυτό που ξεκίνησε ως ένα τελετουργικό ομορφιάς που τις έκανε να νιώθουν σίγουρες και λαμπερές, έχει μεταμορφωθεί σε μια ατμόσφαιρα που πολλές φορές δεν της φαίνεται πια – ούτε μοιάζει – ιδιαίτερα μοντέρνα.

Πολλές celebrities και stars, ακολουθούν αυτόν τον δρόμο του χωρισμού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Jill Higginson, η οποία αποφάσισε ότι ήταν μέχρι εδώ! Για να το κάνει επίσημο, ανέβασε ένα σύντομο βίντεο στο TikTok που τεκμηριώνει την κατάσταση των βλεφαρίδων της πριν και μετά την αφαίρεση. Τα σχόλια στο βίντεο, με 12,8 εκατομμύρια προβολές την εμψύχωσαν.

@jillhigginson1 Saving $250 a month never looked so good! #lashremoval #lashextensions #extentionremoval #lashes ♬ original sound – girl failure

Η Higginson είναι μόνο μία από τις λίγες γυναίκες που εγκαταλείπουν τα extension βλεφαρίδων. Κρίνοντας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την πρόσφατη στροφή της βιομηχανίας ομορφιάς προς μια πιο φυσική αισθητική, η άλλοτε εξαιρετικά δημοφιλής υπηρεσία έχει κριθεί πολύ υπερβολική.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη B E Y E L I A N (@beyelian)

Υπάρχουν όμως χειροπιαστοί λόγοι πίσω από την πτώση της υπηρεσίας, εκτός από το ότι δεν θεωρείται cool από τους ανθρώπους στο διαδίκτυο. Για αρχή, η τοποθέτηση extentions βλεφαρίδων είναι χρονοβόρα. Το μέσο ραντεβού για ένα πλήρες σετ κυμαίνεται από δύο έως τρεις ώρες και τα ενδιάμεσα γεμίσματα ανά δύο εβδομάδες χρειάζονται τουλάχιστον 45 λεπτά.

Η υπηρεσία είναι επίσης αρκετά ακριβή, κοστίζει από 60-150 ευρώ για ένα πλήρες σετ και τουλάχιστον 35-50 ευρώ για γεμίσματα. Επιπλέον, η μακροχρόνια χρήση μπορεί να βλάψει τις φυσικές βλεφαρίδες σας. Η κόλλα που χρησιμοποιούν οι τεχνικοί των βλεφαρίδων είναι σκληρή σαν την κόλλα νυχιών. Αυτό το υλικό σκληραίνει και γίνεται εύθραυστο. Οι βλεφαρίδες είναι πιθανό να σπάσουν αμέσως αν δεν προσέξεις.

Ιδιοκτήτριες med-spa και αισθητικοί αναφέρουν ότι εγκατέλειψαν τις τεχνητές βλεφαρίδες επειδή κουράστηκαν να ακολούθούν όλον αυτόν τον αριθμό των υπηρεσιών για να πετύχουν αυτό που αντιλαμβανόταν ως τον καλύτερο εαυτό του. Ήθελαν μια νέα αρχή.

Αφού εγκατέλειψαν τα extensions,  λένε ότι το πρόσωπό τους, τους φαινόταν άγνωστο, αλλά με τον καιρό ερωτεύτηκαν ξανά τις φυσικές τους βλεφαρίδες.

Όλες βρίσκονται στην εποχή του ”clean girl” ή του απλού αποτελέσματος».

cover photo instagram/@laytugce

Ως φοιτήτρια του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής στο ΕΚΠΑ , ενδιαφέρομαι πολύ για τα τοπικά και τα διεθνή θέματα, όμως μπορώ να ομολογήσω πως η μεγάλη μου αγάπη, ήταν ανέκαθεν η «γυναίκα» και ο,τι συμπεριλαμβάνει αυτή, ομορφιά, καλαισθησία, περιποίηση. Από μικρή διάβαζα πολλά βιβλία και έγραφα ποιήματα, στίχους και κείμενα γιατί αυτό με βοηθούσε να εκφράζομαι. Έτσι, το γράψιμο έγινε για εμένα τρόπος ζωής, μια συνήθεια που αδυνατώ να αποχωριστώ.

RECENT

RELATED