Skip to main content
schiaparelli e1719382349860 1a6ff5a1

Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής Παρίσι 2024: Τα φαντασμαγορικά σόου των οίκων Schiaparelli και Dior

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορεί να είναι η βασικότερη συζήτηση στο Παρίσι, αλλά αυτή την εβδομάδα η μόδα κυριαρχεί στην Πόλη του Φωτός.

Εν μέσω των πολλών κλειστών δρόμων και των επακόλουθων κυκλοφοριακών διαταραχών ενόψει του παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος, οι κορυφαίοι οίκοι μόδας, όπως ο οίκος Schiaparelli, έχουν κατέβει στη γαλλική πρωτεύουσα.

H Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής, οι οποίες περιλαμβάνουν συλλογές από φημισμένους γαλλικούς οίκους όπως ο Chanel και ο Dior, ξεκινούν επίσημα, παρουσιάζοντας την κορυφή της μόδας: μοναδικά ρούχα που προορίζονται για λίγους προνομιούχους και για εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί.

Ακολουθούν τα highlights από την πρώτη μέρα των επιδείξεων υψηλής ραπτικής φθινοπώρου/χειμώνα 2024.

Schiaparelli

Ο ιστορικός οίκος ραπτικής Schiaparelli, με το τιμόνι του Αμερικανού σχεδιαστή Daniel Roseberry, επεκτείνει την επιχείρηση ετοίμων ενδυμάτων και αξεσουάρ, πιο πρόσφατα με ένα προσωρινό κατάστημα στο Μονακό. Αλλά η μάρκα λάμπει πραγματικά στην υψηλή ραπτική.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Schiaparelli (@schiaparelli)

Για το φθινόπωρο/χειμώνα 2024, ο Roseberry εμπνεύστηκε από την προσωπική γκαρνταρόμπα της ιδρύτριας του οίκου Elsa Schiaparelli – συγκεκριμένα, ένα βαμμένο φόρεμα σε συνδυασμό με ένα φτερωτό στολισμό που φορούσε στις αρχές της δεκαετίας του ’40.

Αυτή η αναφορά μεταφράστηκε σε power-shoulder jackets, μπουστάκια φορέματα, κάπες και άλλες εντυπωσιακές εμφανίσεις. Μερικά από τα κομμάτια αποκάλυψαν την εσωτερική τους κατασκευή – ό,τι καλύτερο για να αναδείξουν το savoir faire πίσω από τα ρούχα υψηλής ραπτικής.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Schiaparelli (@schiaparelli)

Μεταξύ των καλύτερων εμφανίσεων ήταν τα μονόχρωμα σύνολα του οίκου με χρυσές πινελιές – που είναι βέβαιο ότι θα γίνουν συλλεκτικά για τους πιστούς πελάτες του maison – καθώς και φορέματα με πινελιές σουρεαλιστικής έμπνευσης, όπως γόβες ενσωματωμένες στις σιλουέτες.

Στο σόου, παρευρέθηκαν μερικοί από τους θαυμαστές της Schiaparelli, συμπεριλαμβανομένων των Doja Cat και Kylie Jenner – και οι δύο φορώντας προσαρμοσμένες δημιουργίες υψηλής ραπτικής σχεδιασμένες από τον Roseberry.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Schiaparelli (@schiaparelli)

Dior

Η Maria Grazia Chiuri του Dior έχει γιορτάσει συχνά τον κόσμο του αθλητισμού μέσω της δουλειάς της για την παριζιάνικη εταιρεία. Η πρώτη της συλλογή για τον οίκο, που χρονολογείται από το 2017, ήταν ένας φόρος τιμής στη ξιφασκία. Το 2021, αποκάλυψε την αθλητική γκάμα 2022 της μάρκας στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, το σπίτι των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, και η προέλευσή τους στην Αρχαία Ελλάδα, ήταν επίσης στο μυαλό της αυτή τη σεζόν. Εμπνευσμένη από μια έκθεση με ολυμπιακά θέματα που προβάλλεται αυτή τη στιγμή στο μουσείο του Λούβρου με τίτλο L’Olympisme – Une Invention Moderne, Un Heritage Antique, η Chiuri απέτισε φόρο τιμής σε ένα από τα αγαπημένα της κομμάτια στη γυναικεία γκαρνταρόμπα: το peplum.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dior Official (@dior)

Με τα ντραπέ και διπλωμένα υφάσματά του, το ελληνικό ένδυμα αγκαλιάζει απαλά στο σώμα, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γυναικείας μορφής και θυμίζοντας την αγνότητα των ελληνικών αγαλμάτων.

Οι αιθέριες πλισέ τουαλέτες φορέθηκαν με φανελάκια με παγιέτες από κάτω και αξεσουάρ μαύρες δερμάτινες ζώνες που τα έκαναν να φαίνονται λιγότερο πολύτιμα και ευαίσθητα. Κάθε εμφάνιση συνδυάστηκε με σανδάλια μονομάχου – ένα άλλο βασικό αξεσουάρ που η Chiuri εφευρίσκει εκ νέου και από τότε έγινε βασικό στοιχείο του Dior.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dior Official (@dior)

Cover Photo: Instagram/schiaparelli

RECENT

RELATED