Skip to main content
likewomangr odos sxedias 3cee6295

«Οδός Σχεδίας»: Ένα βιβλίο που πρέπει να σας συντροφεύσει στις καλοκαιρινές διακοπές

Το τρίτο βιβλίο από την Έφη Φωτεινού κυκλοφόρησε στις 7 Ιουνίου 2024

Δεκαετία του ’70. Η Μέλια Λυρικού στα δέκα της χρόνια χάνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τους γονείς της, μαζί και τη φωνή της, αποτέλεσμα του ισχυρού σοκ που υπέστη.

Τα επόμενα χρόνια μεγαλώνει δίπλα στη γιαγιά της. Ο Άγγελος και ο Άρης είναι οι δύο άντρες που θα αλλάξουν τη ρότα στη ζωή της.

Δύο αγάπες, ένας έρωτας και μία αόρατη κλωστή της μοίρας που θα τους φέρει στα όρια της αναμέτρησης με τον εαυτό τους. Τελικά, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον;”

Η συγγραφέας Έφη Φωτεινού, μετά τα πετυχημένα παιδικά της βιβλία, επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα και έναν έρωτα που κόβει την ανάσα στα δύο… Όπως κομμένη στα δύο είναι και η ζωή της πρωταγωνίστριας, της Μέλιας Λυρικού.

Η σχεδία πάντα κρύβει τον κίνδυνο, μα αυτό είναι που την κάνει και συναρπαστική. Εκεί ακουμπούν τα πιο κρυφά μας «θέλω».

Εκεί… στον δρόμο με το όνομα: «ΟΔΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣ»

Στην οδό Σχεδίας κάπου στον Πειραιά, η Μέλια Λυρικού θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ταξιδέψει σε θάλασσες πάθους και θα ζήσει την περιπέτεια του Έρωτα ή όχι. Ή μήπως δεν είναι δική της απόφαση αυτή και είναι όλα γραμμένα από πριν με το ανεξίτηλο μελάνι της Μοίρας;

Σε κάθε περίπτωση, το «σύνδρομο του καλού παιδιού» που την «κυνηγάει» από μικρή ηλικία, αυτού που προσπαθεί να συμπεριφέρεται άψογα, «θάβοντας» παράλληλα τις δικές του επιθυμίες και ανάγκες, θα τη δυσκολέψει.

Πρέπει τώρα να βγει από τον λαβύρινθο των μυστικών, των προσωπικών επιθυμιών και ηθικών φραγμών, για να ανακαλύψει την προσωπική της ευτυχία και να διαπιστώσει αν το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον.

Μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη έρωτα, διλήμματα, πόθους, πάθη, λάθη και… μια αόρατη κόκκινη κλωστή της Μοίρας που μας ενώνει όλους με το άλλο μας μισό, που ταξιδεύει την πρωταγωνίστρια σε Αθήνα, Μάνη, Πειραιά και Βοστώνη.

memento banner2024 2

Τιμή: 17,70€ (με Φ.Π.Α )

www.ekdoseis-memento.gr

email: info@ekdoseis-memento.gr

τηλ: 210 97 66 333

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

H Έφη Φωτεινού σκέφτεται και γράφει ιστορίες από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Σπούδασε μάρκετινγκ στην Αγγλία, αρθρογράφησε σε διάφορα site, και έκανε μαθήματα Δημιουργικής Γραφής, μια απόφαση που πήρε τυχαία αλλά αποδείχθηκε μοιραία. Ευθυμογραφήματα και μικροδιηγήματά της, όλα γύρω τριγύρω από την αγάπη και τον έρωτα, καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων και ταινιών, μπορεί να διαβάσει κάποιος καθημερινά στο Blog της, www.nouazetamefountouki.gr. Είναι παθιασμένη Blogger κι ως εκ τούτου ακούει και στο «Νουαζέτα». Έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν δύο παιδικά βιβλία της: «Ο Ξεχωριστός Μέλλιος» και «Ο ξεχωριστός Μέλλιος: Ο Χάρτης του Κρυμμένου Θησαυρού» από τις Εκδόσεις Παρισιάνου. Η «Οδός Σχεδίας» από τις Εκδόσεις Memento είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED