Skip to main content
likewomangr hermes smudged eyeliner 1 654c3adc

Πώς να κάνετε το smudged eyeliner με τον τρόπο της Hermès αυτό το καλοκαίρι

Πρίν λίγες μέρες η Hermès πραγματοποίησε την πρώτη της έκθεση στις ΗΠΑ και έκανε το ντεμπούτο της στη συλλογή Resort 2025.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του γαλλικού οίκου, Nadège Vanhée, άντλησε έμπνευση από τους Νεοϋορκέζους που ταξιδεύουν στην πόλη και ενέπνευσε μια δόση παριζιάνικης αίσθησης. Ένα πράγμα στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν και οι δύο πόλεις; Η ελκυστικότητα των μουτζουρωμένων eyeliner που φορούσαν τα μοντέλα στην πασαρέλα.

«Όταν μίλησα με τη Nadège, μου είπε: «Θέλω το μακιγιάζ να είναι σαν να είναι οκτώ το βράδυ, και η κοπέλα να έκανε το μακιγιάζ της το πρωί, έτσι έγινε λίγο μουντό, λίγο ομιχλώδες, έτρεξε λίγο.», εξήγησε ο Γρηγόρης Πυρπύλης, makeup artist και δημιουργικός διευθυντής της Hermès Beauty.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hermès (@hermes)

Για να δημιουργήσει το άψογο, ζωντανό eyeliner look, ο Πυρπύλης άντλησε από τη συλλογή Le Regard της Hermès Beauty, τη γκάμα τους που ενθαρρύνει την αυτοέκφραση με χρώμα, και πιο συγκεκριμένα, τα μολύβια ματιών που θα κυκλοφορήσουν αυτό το φθινόπωρο. Στο μείγμα υπήρχαν καφέ, πράσινα, βαθύ μπλε και σκούρα δαμασκηνί σε ματ και ιριδίζον φινίρισμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gregoris Pyrpylis (@gregoris)

«Βρήκαμε έμπνευση από τη Νέα Υόρκη, όλα τα στοιχεία που βρίσκεις γύρω της», εξηγεί ο Πυρπύλης. «Είναι μια πόλη που δονείται έτσι ώστε να μπορείτε να τη νιώσετε από την επιλογή των χρωμάτων στη συλλογή, αυτό το μείγμα χρωμάτων, υφών και μοτίβων».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hermès (@hermes)

”Μουτζούρωσε” κατά μήκος των άνω και κάτω βλεφαρίδων, χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινέλο για ένα «ελαφρώς αναμεμειγμένο, αλλά όχι πολύ έντονο» αποτέλεσμα. Σε άλλα μοντέλα εφαρμόστηκε λίγο πιο έντονα η τεχνική για ένα «κάπως θολό, ομιχλώδες look γύρω από το μάτι». Τα βλέμματα ολοκληρώθηκαν με καφέ ή μαύρη μάσκαρα Trait d’Hermès που τοποθετήθηκε στις ρίζες των βλεφαρίδων για να τονίσει το αποτέλεσμα. Όσο για το υπόλοιπο μακιγιάζ, au naturel ήταν η λέξη. Το δέρμα ενισχύθηκε με ένα ελαφρύ πέπλο από Plein Air Complexion Balm και τα χείλη επιστρώθηκαν με πλούσια nude Rouge Hermès και lip balm Hermès.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gregoris Pyrpylis (@gregoris)

Καθώς μπαίνει το καλοκαίρι στην πόλη, η εμφάνιση της σειράς Hermès χρησιμεύει ως μια ευπρόσδεκτη υπενθύμιση: υπάρχει ομορφιά στην ατέλεια—και, ναι, έστω και λίγο από αυτή τη μουτζούρα στο τέλος της ημέρας. «Το μακιγιάζ είναι εμπνευσμένο από μια πραγματική γυναίκα που ζει στη Νέα Υόρκη», λέει ο Πυρπύλης. «Τρέχει και το μακιγιάζ της μπορεί να κινηθεί μαζί της και να έχει ζωή επίσης».

Ως φοιτήτρια του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής στο ΕΚΠΑ , ενδιαφέρομαι πολύ για τα τοπικά και τα διεθνή θέματα, όμως μπορώ να ομολογήσω πως η μεγάλη μου αγάπη, ήταν ανέκαθεν η «γυναίκα» και ο,τι συμπεριλαμβάνει αυτή, ομορφιά, καλαισθησία, περιποίηση. Από μικρή διάβαζα πολλά βιβλία και έγραφα ποιήματα, στίχους και κείμενα γιατί αυτό με βοηθούσε να εκφράζομαι. Έτσι, το γράψιμο έγινε για εμένα τρόπος ζωής, μια συνήθεια που αδυνατώ να αποχωριστώ.

RECENT

RELATED