Skip to main content
likewomangr celine dion sinedefxi 5f17bd52

Η Celine Dion σε μία σοκαριστική αποκάλυψη για την αλόγιστη χρήση φαρμάκων: «Θα μπορούσε να με είχε σκοτώσει»

Σχεδόν πριν από δύο χρόνια, το μουσικό idol Celine Dion αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με μια σπάνια ασθένεια γνωστή ως σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου και εξαφανίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη δημόσια ζωή. Tώρα συζητά τη διάγνωσή της με το NBC News.

Ενώ είναι αναμφίβολα μια από τις κορυφαίες σε πωλήσεις μουσικούς όλων των εποχών, με περισσότερα από 200 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ, η Celine Dion, 56 ετών, σπάνια τραγουδά πια αυτές τις μέρες. Αντίθετα, αντιστέκεται σε μια σπάνια αυτοάνοση νευρολογική διαταραχή γνωστή ως σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου (SPS), η οποία επηρεάζει την ικανότητά της να κινείται και να τραγουδά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Celine Oracle (@celineoracle)

Μιλώντας στην Hoda Kotb του NBC, η Dion αποκάλυψε τη δυσάρεστη αλήθεια για τη ζωή με το SPS.

«Είναι σαν να σε στραγγαλίζει κάποιος. Είναι σαν κάποιος να σπρώχνει τον λάρυγγα/φάρυγγα σου», είπε στη συνέντευξη.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η Dion ασχολείται επίσης με τη μυϊκή δυσκαμψία που έχει επηρεάσει την ποιότητα ζωής και την ικανότητά της να κάνει πράγματα που της αρέσει.

«Αν μαγειρεύω – γιατί μου αρέσει να μαγειρεύω – τα δάχτυλά μου, τα χέρια μου, θα μπουν στη θέση τους. … Είναι σαν κράμπα, αλλά είναι σε μια θέση που δεν μπορείς να τα ξεκλειδώσεις», είπε.

Αντιμετωπίζει τακτικά μυϊκούς σπασμούς στο λαιμό και στην κοιλιακή περιοχή της επίσης. Ένα συγκεκριμένο περιστατικό ήταν τόσο δυνατό που η Dion έσπασε ένα από τα πλευρά της.

«Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινής μου ζωής… μερικές φορές προκαλούν δυσκολίες όταν περπατάω και δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιώ τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδάω όπως έχω συνηθίσει», εξομολογήθηκε στην παρουσιάστρια.

«Το μόνο που ξέρω είναι να τραγουδάω», είπε. «Είναι αυτό που έκανα σε όλη μου τη ζωή. Και είναι αυτό που μου αρέσει να κάνω περισσότερο».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Celine Oracle (@celineoracle)

Η υψηλή δόση φαρμάκων που θα μπορούσε να την είχε σκοτώσει

Για να διαχειριστεί τα συμπτώματα που αντιμετώπιζε πριν από τη διάγνωσή της, η Celine Dion άρχισε να παίρνει διαζεπάμη, ένα φάρμακο κοινώς γνωστό ως Valium, για να βοηθήσει τους μύες της να χαλαρώσουν.

«Το να δοκιμάζεις πολλά πράγματα όταν δεν ξέρεις τι έχεις μπορεί να σε σκοτώσει. Δεν είναι καλό. Αλλά προσπαθούσα. Προσπαθούσαμε», λέει στην Hoda.

Η τραγουδίστρια λέει ότι δεν ήθελε να σταματήσει τις εμφανίσεις και το φάρμακο χαλάρωσε “όλο το σώμα της”. Αλλά δεν συνειδητοποίησε ότι η δόση Valium που έπαιρνε θα μπορούσε να έχει τρομερές συνέπειες.

«Δεν ήξερα, ειλικρινά, ότι θα μπορούσε να με σκοτώσει», λέει. «Θα έπαιρνα, για παράδειγμα, πριν από μια παράσταση, 20 χιλιοστόγραμμα Valium και μετά μόλις περπατούσα από το καμαρίνι μου στα παρασκήνια, είχε ήδη φύγει η επίδραση».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @celine_dion_faces

Ανέφερε μάλιστα ότι το σώμα της συνήθισε το φάρμακο «τόσο γρήγορα» που θα ένιωθε ξανά τα συμπτώματά της μετά από «20 λεπτά». Άρχισε να αυξάνει τη δόση της. «Το συνηθίζεις, δεν λειτουργεί», λέει και μετά χρειαζόταν «περισσότερα».

Κάποια στιγμή, έπαιρνε έως και 90 χιλιοστόγραμμα την ημέρα, ποσότητα που μπορεί να «σε σκοτώσει».

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, απελευθερώθηκε από τα φάρμακα, «ειδικά τα κακά», με τη βοήθεια γιατρών. «Σταμάτησα τα πάντα γιατί έπαψε να λειτουργεί», λέει.

Σήμερα, η Dion υποβάλλεται σε ανοσοθεραπεία και μη φαρμακολογικές θεραπείες, όπως φυσικοθεραπεία, καθώς και σε φάρμακα που βοηθούν στους μυϊκούς σπασμούς.

cover photo instagram/@celineoracle

RECENT

RELATED