Skip to main content
likewomangr Jacquemus capri fashion show e8baacb2

Ο Jacquemus γιόρτασε τα 15 χρόνια του οίκου του, με ένα εντυπωσιακό show στη μυθική βίλα Casa Malaparte στο Κάπρι

Σε μια εκπληκτική γιορτή δημιουργικότητας, ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας Simon Porte Jacquemus τίμησε τη 15η επέτειο του ομώνυμου brand του, Jacquemus, με μια συναρπαστική επίδειξη στο Κάπρι.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό ιταλικό νησί, ήταν μια απόδειξη για το ταξίδι του Jacquemus από ένα πολλά υποσχόμενο νεαρό ταλέντο σε μια μεγάλη δύναμη στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JACQUEMUS (@jacquemus)

Η επιλογή του Κάπρι ως τόπου διεξαγωγής του show δεν ήταν τίποτα λιγότερο από τέλεια. Γνωστό για τα μαγευτικά τοπία και τα καταγάλανα νερά του, το νησί προσέφερε ένα γραφικό σκηνικό που συμπλήρωνε την αιθέρια ομορφιά των σχεδίων του Jacquemus. Το show πραγματοποιήθηκε στη βίλλα Casa Malaparte, η οποία βρίσκεται σε ένα απότομο και στενό βραχώδες ακρωτήρι στο νοτιοανατολικό τμήμα του Κάπρι, που σχεδόν φαίνεται να υψώνεται από τη θάλασσα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JACQUEMUS (@jacquemus)

Η διάσημη βίλλα σχεδιασμένη από τον Adalberto Libera, για τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Curzio Malaparte μεταξύ των δεκαετιών του ’30 και του ’40 του περασμένου αιώνα, πρόσθεσε ένα επιπλέον επίπεδο ρομαντισμού και κομψότητας στην εκδήλωση, παραπέμποντας στο  κλασικό Contempt που γύρισε ο σκηνοθέτης JeanLuc Godard το 1963 στην ίδια βίλα. Εξάλλου, όπως δήλωσε και ο σχεδιαστής : «η εξασφάλιση της τοποθεσίας για τη συλλογή του Cruise ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JACQUEMUS (@jacquemus)

Η συλλογή 15ης επετείου του Jacquemus, ήταν μια γιορτή της θηλυκότητας, της φύσης και του μεσογειακού τρόπου ζωής. Η συλλογή περιλάμβανε μια εκπληκτική σειρά από φορέματα, φούστες και μπλούζες που έρρεαν αβίαστα, ενσωματώνοντας την αισθητική της απλότητας που χαρακτηρίζει τον σχεδιαστή σε συνδυασμό με μια παιχνιδιάρικη, ποιητική πινελιά. Ένα μπλε φόρεμα που ανεμίζει μέσα από ένα ανοιχτό παράθυρο, μαντίλες τεντωμένες, κάπες και προεξέχοντες γιακάδες, όλα φέρνουν την αμφιθυμία του καλοκαιριού, χωρίς να χαθεί η δομή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JACQUEMUS (@jacquemus)

Οι αποχρώσεις που κυριάρχησαν στην χρωματική παλέτα, κυμαίνονταν από χρωματικά μπλοκ του κόκκινου, κίτρινου της ώχρας, του παγωτού και μπλε του ουρανού, έως ραβδώσεις στυλ ζέβρα, αλλά και λευκό με μπλε ναυτικό που παραπέμπουν στη γαλήνια ομορφιά της μεσογειακής θάλασσας. Τα υφάσματα ήταν ελαφριά και αέρινα, ιδανικά για το ζεστό  κλίμα του Κάπρι. Το δέρμα τύπου νάπα, με την βουτυρένια υφή του, ήταν ο πρωταγωνιστής της επίδειξης,  καθώς και τα  κασκόλ à la Dolce Vita . Στα πόδια τετράγωνες εσπαντρίγιες, σανδάλια και πέδιλα πλατφόρμες, εξισορροπούσαν τέλεια την κομψότητα και την άνεση, ενώ οι statement τσάντες σε αντισυμβατικά σχήματα πρόσθεσαν μια ιδιότροπη πινελιά στην εμφάνιση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JACQUEMUS (@jacquemus)

Οι σιλουέτες ήταν ένας αριστοτεχνικός συνδυασμός κλασικού και σύγχρονου. Ο Jacquemus έπαιξε με τις αναλογίες, δημιουργώντας υπερμεγέθη blazers, ογκώδεις φούστες και λαμπερά μανίκια που πρόσθεσαν δραματικότητα στα κατά τα άλλα μινιμαλιστικά σχέδια. Περίπλοκες λεπτομέρειες όπως βολάν, κοψίματα και ασύμμετροι ποδόγυροι προσέφεραν μια μοντέρνα πινελιά, αλλά και έναν φίνο αισθησιασμό, επιδεικνύοντας την ικανότητα του Jacquemus να καινοτομεί, ενώ μένει πιστός στις ρίζες του.

Το show προσέλκυσε ένα πλήθος διασημοτήτων και ανθρώπων που λατρεύουν τη μόδα, πρόθυμων  να παρακολουθήσουν τις τελευταίες δημιουργίες του Jacquemus. Ανάμεσά τους  οι  Julia Roberts, Gwyneth Paltrow,  Aron Piper, Tina Kunakey, Dua Lipa, Amine, Daniel Caesar, αλλά και οι Gigi Hadid, Emily Ratajkowski και Kristin Davies που περπάτησαν στοcut walk. Ενώ, το ντεμπούτο της στην πασαρέλα έκανε η Κορεάτισσα pop-star,  Jennie Kim, η οποία εμφανίστηκε ντυμένη στα μαύρα, κρατώντας στο χέρι της μια electric-turquoise τσάντα, ως μια  alternative  εκδοχή νύφης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JACQUEMUS (@jacquemus)

Στην ομιλία του μετά την παράσταση, ο Simon Porte Jacquemus συλλογίστηκε το αξιοσημείωτο ταξίδι του τα τελευταία 15 χρόνια. Μίλησε για το ταπεινό ξεκίνημά του, ξεκινώντας το brand σε ηλικία μόλις 19 ετών, και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στην πορεία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DUA LIPA (@dualipa)

Το σόου του Jacquemus στο Κάπρι, εκεί που ο ουρανός σκύβει και φιλάει τη θάλασσα, ήταν μια γιορτή αφιερωμένη στην ομορφιά, το όραμα και τη δημιουργία. Καθώς ο Simon Porte Jacquemus κοιτάζει μπροστά στο επόμενο κεφάλαιο της καριέρας του, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: ο μοναδικός συνδυασμός δημιουργικότητας και πάθους που τον χαρακτηρίζει, θα συνεχίσει να αιχμαλωτίζει και να εμπνέει τον κόσμο της μόδας.

cover photo instagram/@jacquemus @dualipa

Ανήκω στην ομάδα των γυναικών που δίπλα από τον αριθμό 50 βάζουν ένα θετικό πρόσημο. Αυτό το πρόσημο είναι και ο τρόπος που προσεγγίζω τη ζωή. Ως πρότυπό μου έχω πάντα δυναμικές γυναίκες, που δεν διστάζουν να πειραματιστούν, να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και να ζήσουν με πάθος την κάθε στιγμή. Ακολουθώντας αυτά τα στοιχεία και έχοντας πάντα ως αρχή το σεβασμό και την αγάπη στον άνθρωπο και κυρίως στη γυναίκα, υπηρέτησα πιστά κάθε ρόλο που κλήθηκα να παίξω, αυτόν της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης, αλλά και της θαυμάστριας της ομορφιάς όπου τη συναντώ. Αυτή την ομορφιά της ζωής που βρίσκεται ακόμη και σε μικροπράγματα γύρω μας θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.

RECENT

RELATED