Skip to main content
fyta likewoman %CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF e1717491432214 10be6242

Πώς μπορούμε να φροντίσουμε τα φυτά μας στις υψηλές θερμοκρασίες;

Σε περιόδους έντονης ζέστης, τα φυτά εκτίθενται σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Κάτω από αυτές τις συνθήκες γίνονται ευάλωτα και μειώνεται η ικανότητα τους να αναπτύσσονται σωστά. Οι βλάβες που θα προκληθούν εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες όπως: το είδος του φυτού, η ηλικία, το στάδιο ανάπτυξης, την διάρκεια και η ένταση θερμότητας.

Ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε τι να κάνετε, εδώ θα βρείτε πώς να τα προστατεύσετε και να τα κρατήσετε ζωντανά και υγιή κατά τις πιο ζεστές ημέρες.

  1. Τοποθέτηση ενός δίσκου υγρασίας

Τα φυτά εσωτερικού χώρου αγαπούν την υψηλή υγρασία, ειδικά τα τροπικά φυτά. Διατηρήστε αυτή την υγρασία με τακτικό πότισμα ή βάλτε τα φυτά σε ένα δίσκο πάνω από ένα ρηχό πιάτο γεμάτο με νερό. Το νερό θα εξατμιστεί και θα αυξήσει την υγρασία γύρω από τα φυτά σας.

  1. Προσδιορίστε εάν το φυτό σας είναι στρεσαρισμένο

Το φύλλωμα των φυτών μπορεί να φαίνεται χλωμό όταν πιέζεται. Προσέξτε για σημάδια αργής ανάπτυξης, κίτρινες ή καφέ κηλίδες και μαραμένα φύλλα. Αυτό συνήθως έχει να κάνει με υπερβολική θερμότητα ή το πολύ λίγο νερό.

fyto likewoman

  1. Μην κάνετε λίπανση κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα

Η λίπανση των φυτών σας την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για αυτά. Θα αναπληρώσετε το έδαφος με υγιή θρεπτικά συστατικά, αλλά θα αναπτυχθεί και πιο γρήγορα. Ωστόσο, όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο το καλοκαίρι, είναι καλύτερο να αποφύγετε τη λίπανση, ιδιαίτερα με αμμωνιακά λιπάσματα ή κοπριά που επιφέρουν σημαντικό στρες στα φυτά.

  1. Το χώμα τείνει να στεγνώνει πιο γρήγορα το καλοκαίρι

Ελέγχετε τακτικά τη στάθμη του νερού των φυτών και αν το χώμα απομακρύνεται από το πλάι της γλάστρας, ήρθε η ώρα να ενυδατωθεί! Διατηρήστε τα φυτά σας στα πιο δροσερά σημεία του σπιτιού σας και κρατήστε τα παράθυρα κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας και ανοιχτά τη νύχτα.

potisma fytwn likewoman

  1. Τοποθετήστε τα μακριά από τον ήλιο

Το καλοκαίρι μπορεί να έχει έντονο ηλιακό φως και τα φυτά σας χρειάζονται λίγη προστασία. Ναι, και τα φυτά παθαίνουν ηλιακά εγκαύματα! Μετακινήστε τα λοιπόν μακριά από τα παράθυρα μέσα στο σπίτι και απαλλάξτε το από το άμεσο ηλιακό φως.

Cover Photo: Unsplash

RECENT

RELATED