Skip to main content
likewomangr tips gia makigiaz 7dffa5e0

Το μυστικό για να κάνεις το μακιγιάζ σου να διαρκεί περισσότερο

Το να βάφεσαι το πρωί πριν φύγεις για τις υποχρεώσεις σου κι έπειτα από δύο ώρες να έχουν χαλάσει όλα είναι σίγουρα κάτι που δεν αρέσει σε καμία από εμάς.

Τι μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε προκειμένου να μη χρειάζεται να ανανεώνουμε όλη την ώρα το μολύβι, το eyeliner, το ρουζ, το κραγιόν και την πούδρα μας; Μερικά ουσιώδη βήματα και κόλπα που θα βοηθήσουν το μακιγιάζ μας να παραμείνει… στη θέση του!

Εφαρμόστε πούδρα σταθεροποίησης

Έχοντας ματ ιδιότητες, οι ημιδιαφανείς πούδρες ρύθμισης είναι χαλαρές πούδρες που εμποδίζουν το μακιγιάζ του προσώπου σας να μουτζουρώσει. Εφαρμόστε μια πούδρα ρύθμισης που ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σας ως τελευταίο βήμα για να ρυθμίσετε το μακιγιάζ σας. Βουτήξτε ένα πινέλο στη πούδρα σας και ταμπονάρετε απαλά κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού, των μάγουλων, του μετώπου και της μύτης σας. Εάν το δέρμα σας είναι επιρρεπές στη συσσώρευση λιπαρότητας, προσθέστε ένα επιπλέον ελαφρύ στρώμα ημιδιαφανούς πούδρας στη ζώνη Τ και στην περιοχή του πηγουνιού σας.

poudra

Ελέγξτε τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων σας

Τα καινούργια προϊόντα προσκολλώνται καλύτερα στην επιφάνεια του δέρματός σας. Προτού προχωρήσετε με οποιοδήποτε βήμα, ελέγξτε την ημερομηνία λήξης. Εάν η μάσκαρα, το eyeliner ή άλλα προϊόντα μακιγιάζ σας είναι στεγνά ή εύθραυστα, αυτά είναι σημάδια ότι το μακιγιάζ σας έχει λήξει και χρειάζεται αντικατάσταση.

Κάντε απολέπιση στο πρόσωπό σας

Το μακιγιάζ προσκολλάται καλύτερα στο απολεπισμένο δέρμα. Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό, κηλιδωμένο, κάντε απολέπιση για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του, αλλά μην το παρακάνετε. Στόχος να κάνετε απολέπιση δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό primer για το μακιγιάζ ματιών

Το Primer βοηθά στη διατήρηση του foundation, του concealer, του cream ρουζ, του bronzer και του highlighter στη θέση τους, αλλά ένα ειδικό primer για την περιοχή των ματιών βοηθά το μακιγιάζ των ματιών σας να διαρκέσει όλη την ημέρα.

proionta makigiaz

Χρησιμοποιήστε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για τον τύπο του δέρματός σας

Η χρήση προϊόντων ομορφιάς που ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός σας διατηρεί το μακιγιάζ σας φρέσκο ​​όλη την ημέρα. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, επιλέξτε προϊόντα μακιγιάζ που ενυδατώνουν, όπως τα υγρά foundation με υαλουρονικό οξύ. Η θρέψη της ξηρής επιδερμίδας με επιπλέον ενυδάτωση εμποδίζει το μακιγιάζ σας να ξεφλουδίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν το δέρμα σας είναι επιρρεπές σε συσσώρευση λιπαρότητας και εξάρσεις, χρησιμοποιήστε μια ματ πούδρα βάσης με σαλικυλικό οξύ. Ως χημικό απολεπιστικό, το σαλικυλικό οξύ βοηθά στην καταπολέμηση των κηλίδων και ελέγχει την παραγωγή λιπαρότητας στο δέρμα.

Cover Photo: Unsplash

RECENT

RELATED