Skip to main content
make up likewoman 227549dd

5 βήματα που θα σε βοηθήσουν να βρεις τη σωστή απόχρωση foundation για την επιδερμίδα σου

Όπως ένα γερό κτίριο, έτσι και το μακιγιάζ ξεκινά με μια σταθερή βάση.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε το τέλειο χρώμα της βάσης σας; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να επιλέξετε το ιδανικό χρώμα του foundation για τον τόνο της επιδερμίδας σας.

Η σωστή απόχρωση βάσης πρέπει να είναι σχεδόν αόρατη. Το foundation πρέπει να συνδυάζεται άψογα με τον τόνο του δέρματός σας, δείχνοντας σταθερό ανεξάρτητα από το πόσο πολύ ή λίγο κι αν το απλώσετε.

Βήμα 1: Γνωρίστε τον τόνο του δέρματός σας

Το να μάθετε πώς να βρείτε το σωστό χρώμα της απόχρωσης του foundation ξεκινά με το να γνωρίζετε ποιος είναι ο τόνος του δέρματός σας. Ο τόνος του δέρματός σας αναφέρεται στο φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σας, το οποίο μπορεί να είναι ανοιχτό, μεσαίο ή σκουρόχρωμο. Εάν ο τόνος του δέρματός σας ποικίλλει σε διάφορες περιοχές του προσώπου σας, εστιάστε στη γραμμή του σαγονιού σας.

Βήμα 2: Δοκιμή σε γυμνό δέρμα

Η επόμενη συμβουλή για να μάθετε πώς να επιλέγετε τη σωστή απόχρωση βάσης είναι η δοκιμή σε γυμνό δέρμα. Η προσπάθεια να τελειοποιήσετε το χρώμα της βάσης με το δέρμα σας μπορεί να είναι δύσκολη όταν φοράτε ήδη μακιγιάζ, επομένως η δοκιμή των αποχρώσεων σε γυμνό πρόσωπο είναι το κλειδί για την ακριβή επιλογή.

kelly sikkema YZ8usdlqw8A unsplash

Βήμα 3: Ξεκινήστε με απλές επιλογές

Για να βρείτε το τέλειο ταίρι απόχρωσης βάσης, ξεκινήστε με μια αρχική και περιορίστε τις επιλογές σας. Βρείτε τρεις αποχρώσεις που μοιάζουν και εφαρμόστε τις σε παράλληλες γραμμές στη γραμμή του σαγονιού σας, εκτείνοντας ελαφρά το προϊόν από το μάγουλό σας και πάνω στον λαιμό σας. Η τέλεια απόχρωση foundation είναι αυτή που δένει άψογα στο δέρμα σας και στις δύο περιοχές.

Βήμα 4: Ελέγξτε σε φυσικό φως

Η εύρεση του σωστού φωτισμού είναι ένα σημαντικό βήμα κατά την επιλογή της σωστής απόχρωσης βάσης, καθώς διαφορετικοί τύποι φωτός έχουν διαφορετικούς τόνους, οι οποίοι μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο εμφάνισης του υποτόνου της επιλεγμένης απόχρωσης. Παραλείψτε τον φωτισμό φθορισμού του καταστήματος και κατευθυνθείτε προς το φυσικό φως για πιο ακριβή προβολή.

foundation

Βήμα 5: Μην ξεχνάτε τις εποχές

Καθώς ο καιρός αλλάζει, το ίδιο ισχύει και για τον τόνο του δέρματός σας. Ενώ η καλοκαιρινή σας απόχρωση μπορεί να σας ταιριάζει τέλεια όταν έχετε λαμπερό μαύρισμα, είναι απίθανο όμως να λειτουργεί το ίδιο στη μέση του χειμώνα.

Cover Photo: Unsplash

RECENT

RELATED