Skip to main content
kopela trwei burger likewoman c1075d7b

Έξυπνα κόλπα για να ξεγελάσεις τις βραδινές λιγούρες σου με τον πιο υγιεινό τρόπο

Είναι αργά το βράδυ και χαλαρώνετε στον καναπέ για να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας σειρά ή ταινία. Καθώς ξεκινά η θεματική μουσική, λαχταράτε αμέσως κάτι γλυκό, αλμυρό ή τραγανό. Μέχρι να τελειώσει η δεύτερη διαφήμιση, έχετε καταναλώσει ένα σακουλάκι με πατατάκια ή ένα παγωτό σοκολάτας και πιθανότατα νιώθετε αρκετά ηττημένοι μπροστά στις βραδινές λιγούρες σας.

Συνήθως, το νυχτερινό σνακ συνδέεται με την αλόγιστη κατανάλωση σνακ με πολλές θερμίδες. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι τρώτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεται το σώμα σας. Αυτές οι επιπλέον θερμίδες προστίθενται γρήγορα και οδηγούν σε αύξηση βάρους με την πάροδο του χρόνου. Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό;

Δοκιμάστε τα παρακάτω κόλπα για να αποφύγετε τις βραδινές λιγούρες:

Μην παραλείπετε γεύματα

Το ιδανικό είναι να τρώτε τρία γεύματα και ένα ή δύο υγιεινά σνακ μέσα στην ημέρα. Η παράλειψη ενός γεύματος οδηγεί σε πείνα αργά το βράδυ, ανθυγιεινά σνακ και επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας.

Πίνετε άφθονο νερό

Γνωρίζετε ότι το σώμα σας μπορεί να μπερδεύει τις ενδείξεις πείνας και δίψας; Εάν αισθάνεστε πεινασμένοι το βράδυ, δοκιμάστε να πιείτε ένα ή δύο φλιτζάνια νερό για λίγη άμεση ενυδάτωση και ανακούφιση. Οι διαιτολόγοι συνιστούν να πίνετε οκτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα.

nero vrusis likewoman

Προγραμματίστε εκ των προτέρων ένα υγιεινό σνακ

Προγραμματίστε μια ώρα μετά το δείπνο να φάτε ένα υγιεινό σνακ για να μειώσετε την έντονη λαχτάρα αργότερα το βράδυ. Μην περιμένετε πάντα μέχρι να νιώσετε έντονη πείνα.

Κρατήστε τα ανθυγιεινά σνακ μακριά από τα μάτια σας

Η έννοια του «εκτός οπτικού πεδίου» μπορεί να περιορίσει την επιθυμία να καταναλώσετε πρόχειρο φαγητό. Εάν λαχταράτε ένα συγκεκριμένο ανθυγιεινό σνακ, κρατήστε το μακριά από τη λίστα με τα ψώνια σας και όσο το δυνατόν πιο μακριά από το σπίτι.

burger likewoman

Πιείτε ένα τσάι από βότανα

Ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι από βότανα θα σας βοηθήσει να νιώσετε χορτάτοι, γεμίζοντας παράλληλα το στομάχι σας.

Βουρτσίστε τα δόντια σας

Εάν αισθάνεστε την παρόρμηση να καταναλώσετε ένα ανθυγιεινό σνακ το βράδυ, βουρτσίστε τα δόντια σας. Αυτό στέλνει ένα ψυχολογικό σήμα στον εγκέφαλό σας ότι έχετε τελειώσει το φαγητό και ετοιμάζεστε για ύπνο. Επίσης, το φαγητό δεν έχει τόσο καλή γεύση μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να τρώνε από πλήξη το βράδυ, οπότε το βούρτσισμα μετά το δείπνο μπορεί να αποτρέψει τις βραδινές λιγούρες.

Κρατήστε ένα ημερολόγιο τροφίμων

Καταγράψτε την πρόσληψη θερμίδων και τη διατροφική σας συμπεριφορά για να αποφύγετε να πέσετε στην παγίδα του τσιμπολογήματος τη νύχτα. Ένα ημερολόγιο θα σας βοηθήσει να είστε υπόλογοι για τα τρόφιμα που επιλέγετε. Θα σας βοηθήσει επίσης να εντοπίσετε ανθυγιεινά μοτίβα, τα οποία θα μπορείτε να προσαρμόσετε στο μέλλον και να διορθώσετε.

Cover Photo: Unsplash

RECENT

13 Αυγ 2024

RELATED