Skip to main content
likewomangr adimosieftes vasilikes photografies 2 c8cbf493

Βασιλική οικογένεια: Η μακροχρόνια ιστορία της μέσα από 100 σπάνιες φωτογραφίες που βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως

Φωτογραφίες από τη Βασιλική Οικογένεια που δεν είχαν δει στο παρελθόν το φως της δημοσιότητας συνθέτουν μια νέα έκθεση στην King’s Gallery στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Οι φωτογραφίες απαθανατίζουν τις πιο ιδιωτικές και οικείες στιγμές τους – συμπεριλαμβανομένης μιας από το 1943 στην οποία ο Βασιλιάς Γεώργιος VI κάθεται σε ένα γραφείο στη Royal Lodge στο κάστρο του Windsor, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του.

Από πολλές απόψεις, είναι μια απαράμιλλη φωτογραφία. Και αυτό ήταν το νόημα. Παρά το βασιλικό σκηνικό, η σκηνή ήταν τόσο γνώριμη και συνηθισμένη. Σχεδιάστηκε για να προωθήσει τη σταθερότητα και την ενότητα της Βασιλικής Οικογένειας σε περίοδο πολέμου.

Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 17 Μαΐου και θα συγκεντρώσει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές βασιλικών εικόνων και θα αφηγηθεί την ιστορία της οικογένειας τα τελευταία 100 χρόνια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pubity (@pubity)

Άλλες φωτογραφίες είναι πιο ασυνήθιστες, συμπεριλαμβανομένης μιας το 1964 από τέσσερις βασιλικές μητέρες που γέννησαν μέσα σε δύο μήνες η μία από την άλλη. Η αείμνηστη βασίλισσα, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, η δούκισσα του Κεντ και η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα φωτογραφήθηκαν με τα νεογέννητά τους.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε ως δώρο για τον γιατρό που ξεγέννησε τα παιδιά και δεν έχει εμφανιστεί ποτέ δημόσια μέχρι τώρα.

Σε πιο πρόσφατους χρόνους, ο φωτογράφος Hugo Burnand έχει καταγράψει γεγονότα εθνικής σημασίας – συμπεριλαμβανομένης της στέψης του βασιλιά τον περασμένο Μάιο και του γάμου του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας το 2011.

«Υπήρχε μια φωτογραφία που συζήτησα μαζί τους και ήλπιζα ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε, η οποία ήταν η φωτογραφία του William και της Kate με όλες τις παράνυμφους. Το αποκαλώ The Tumble», είπε.

Για τον φωτογράφο, ήταν η καλύτερη φωτογραφία της ημέρας. Δείχνει τον πρίγκιπα William και την πριγκίπισσα να κάθονται στην αίθουσα του θρόνου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ μετά την τελετή του γάμου τους.

 

Περιτριγυρίζονται από τις νεαρές παράνυμφους τους, καθώς η επισημότητα της ημέρας χαλαρώνει.

«Είχαμε τρία λεπτά για να το κάνουμε», είπε ο Burnard.

«Αλλά τρία λεπτά δεν είναι πολλά για να τραβήξετε ένα πορτρέτο και ο λόγος που το αναφέρω είναι επειδή όλες οι κινήσεις και οι εκφράσεις είναι πολύ αυθόρμητες.

Εκτός από επίσημες φωτογραφίες, θα εκτεθούν και μερικές από τις πιο ανεπίσημες φωτογραφίες του κ. Burnand.

Η φωτογραφία του με τον βασιλιά και τη βασίλισσα Καμίλα να κάθονται μαζί στον κήπο του Clarence House είναι μια από τις πιο προσωπικές φωτογραφίες του ζευγαριού. Η έκθεση εξετάζει τη σχέση εμπιστοσύνης που υπήρχε μεταξύ της βασιλικής καθοδήγησης και του βασιλικού φωτογράφου κατά τη διάρκεια των δεκαετιών.

Η συλλογή είναι μια υπενθύμιση της δύναμης της φωτογραφίας και του τρόπου με τον οποίο έχει διαμορφώσει τη δημόσια αντίληψη για τη βασιλική οικογένεια τον περασμένο αιώνα.

Cover Photo: Instagram/@thetimes

RECENT

RELATED