Skip to main content
ntoulapa likewoman 064d93e2

Κεφάλαιο «οργάνωση ντουλάπας»: 5 βήματα για να εξοικονομήσεις χρόνο και χώρο

Η οργάνωση ντουλάπας μπορεί να είναι μια δουλειά που σας κουράζει, αλλά πρόκειται για κάτι που μπορεί εύκολα να ολοκληρωθεί σε ένα μόλις Σαββατοκύριακο – και το αποτέλεσμα σίγουρα μας επιβραβεύει. Μια οργανωμένη ντουλάπα δεν φαίνεται απλά ωραία. Σας γλιτώνει από το χάος της μανιασμένης αναζήτησης αυτού του φορέματος ή εκείνου του αξεσουάρ την τελευταία στιγμή, και σας αποτρέπει ακόμη και από το να ξοδέψετε υπερβολικά χρήματα.

Απλώς ακολουθήστε αυτόν τον απλό οδηγό και θα είστε σε καλό δρόμο σε έναν χώρο χωρίς άγχος, βελτιστοποιημένο σε χρόνο μηδέν.

Οργάνωση ντουλάπας βήμα προς βήμα:

  1. Βγάλτε τα πάντα έξω

Τραβήξτε όλα τα ρούχα σας έξω από την ντουλάπα και πετάξτε τα πάντα στο κρεβάτι. Ταξινομήστε τα σε σωρούς στο κρεβάτι ανά τύπο (πουκάμισα εδώ, φορέματα εκεί κ.λπ.)

rouxa likewoman

  1. Καθαρίστε τη ντουλάπα σας με ένα πανί και καθαριστικό

Τώρα που η ντουλάπα σας είναι άδεια, σκουπίστε τα ράφια, τις ράβδους της, τους τοίχους και τις σανίδες με το πανί και το καθαριστικό σας και, στη συνέχεια, καθαρίστε το πάτωμα από τα σκουπίδια με ηλεκτρική σκούπα.

  1. Κάντε τέσσερις βασικές ερωτήσεις στον εαυτό σας

Βγάλτε κάθε ρούχο από τη σωρό και αποφασίστε ποιο θα επιστρέψει στην ντουλάπα. Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι οι εξής:

  • Μου ταιριάζει;
  • Το έχω φορέσει τους τελευταίους 12 μήνες;
  • Θα το επισκευάσω (για αντικείμενα που είναι κατεστραμμένα ή χρειάζονται αλλαγή);
  • Νιώθω σίγουρος/η για αυτό;

rouxa se ntoulapa

  1. Τοποθετήστε τα αντικείμενα που θα κρατήσετε πίσω στην ντουλάπα

Βάλτε κάθε ρούχο πίσω στην ντουλάπα στο σωστό σημείο και προχωρήστε στο επόμενο αντικείμενο. Οργανώστε τα ανά τύπο (παντελόνια, φούστες, μπλούζες, σακάκια) και προσπαθήστε να κινηθείτε γρήγορα αντί να εμπλακείτε στο να σκέφτεστε τα ρούχα που ταιριάζατε ή φορούσατε στο παρελθόν. Ο στόχος είναι να κάνετε τη ντουλάπα σας να λειτουργεί για αυτό που είστε σήμερα.

  1. Προσαρμόστε τον χώρο στα γούστα σας

Μόλις γεμίσει η ντουλάπα σας, αφιερώστε λίγα λεπτά για να ισιώσετε τα πάντα και βεβαιωθείτε ότι είναι όλα οργανωμένα ανά τύπο ρούχου και ανά χρώμα.

Cover Photo: Unsplash

RECENT

RELATED