Skip to main content
likewomangr maison diptique london e6d8118f

Maison Diptyque: Το νέο opening στη New Bond Street αποτυπώνει την ουσία του γαλλικού joie de vivre στην καρδιά του Λονδίνου

Maison Diptyque London Χ Cafe Verlet: Ένα ταξίδι αισθητηριακής απόλαυσης.

Η Diptyque, που πήρε το όνομά της από την ελληνική λέξη «δίπτυχο», ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1961 από τρεις καλλιτεχνικούς οραματιστές: Christiane Gautrot, Desmond Knox-Leet και Yves Coueslant και  ξεκίνησε το ταξίδι της ως μια μικρή boutique στο 34 Boulevard SaintGermain. Με εξειδίκευση αρχικά σε χειροποίητα υφάσματα και μοναδικά αντικείμενα τέχνης, δεν άργησαν οι ιδρυτές να στρέψουν την προσοχή τους στον κόσμο των αρωμάτων και να δημιουργήσουν ένα πολιτισμικό φαινόμενο.  Οι μινιμαλιστικές αλλά πολυτελείς boutique Diptyque, με τη χαρακτηριστική ασπρόμαυρη επωνυμία τους, χρησιμεύουν ως ναοί οσφρητικών απολαύσεων, όπου οι πελάτες μπορούν να ξεκινήσουν ένα ταξίδι αισθήσεων που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

0d312f70 3e18 48d1 89ea 902bec79a9b2

Όμως, ένα νέο opening του Maison Diptyque, στις  9 Μαΐου, στο νούμερο 107 της New Bond Street, στην περιοχή του Mayfair, έρχεται να αποτυπώσει την ουσία του γαλλικού joie de vivre στην καρδιά του Λονδίνου.

Το Maison Diptyque London  προσέλαβε τη Βρετανίδα καλλιτέχνιδα Charlotte Trounce για να ζωγραφίσει το νέο χώρο,  προσφέροντάς της carte blanche, ως έναν τρόπο να ανακοινώσει το άνοιγμα ενός ιδιαίτερου πολυχώρου, όπου η τέχνη συναντά το design, προσφέροντας εμπνευσμένες δημιουργίες.

efe45762 57aa 4537 8e3f 4e41bd9d53e5

Στο Maison Diptyque της New Bond υπάρχει private room, όπου με κλειστές τις πόρτες ο πελάτης μπορεί να κάνει τις επιλογές του, απολαμβάνοντας τον καφέ του σε ένα cozy περιβάλλον. Η συγκεκριμένη παροχή υπάρχει μόνο στο κατάστημα αυτό και σε ένα αντίστοιχο στο Παρίσι.

a8a416c1 0fea 4c56 81be 63e9ec0e30d1

Αλλά επειδή καμία εξερεύνηση της γαλλικής κομψότητας δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς το άρωμα του καφέ, αφού πρόκειται για συγγενικά πνεύματα, που ενσωματώνουν την τέχνη της αισθητηριακής απόλαυσης και της εκλεπτυσμένης κομψότητας. Από τους πολυσύχναστους δρόμους του Παρισιού μέχρι τις γραφικές γωνιές της Προβηγκίας, τα γαλλικά café  αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της γαλλικής κουλτούρας, προσφέροντας ένα καταφύγιο γαστρονομικών απολαύσεων και ευχαρίστησης. Για αυτό το Maison Diptyque London, φιλοξενεί στο χώρο του στο Mayfair,  το  Café Verlet, δημιουργώντας ένα ταμπλό αισθητικής απόλαυσης που είναι ευδιάκριτα γαλλικό.

3a2f81e1 69ee 4344 ad68 2ff70a09fbb1 2

Το Café Verlet είναι ένας θεσμός, φωλιασμένος στη διάσημη  rue Saint-Honoré του Παρισιού,  που προσφέρει εξαιρετικό,  φρεσκοκομμένο  καφέ από το 1880. Η τεχνογνωσία και η άριστη ποιότητά του, οδήγησε σε αυτή την αρμονική συνεργασία.

Έτσι,  εάν θέλετε να συνδυάσετε τις αγορές σας με ένα gourmet διάλειμμα, τότε το νέο Maison Diptyque London στο Mayfair Χ  Café Verlet, είναι έτοιμο να σας παρασύρει σε αρωματικούς και γευστικούς ανεμοστρόβιλους.

731cbb3e 532e 45d2 bca8 c42cc4b9d10c

Δοκιμάζοντας  φρεσκοψημένες madeleines, αλλά και delicacies  όλων των ειδών, μπορείτε ταυτόχρονα να «δοκιμάσετε» και τα  νέα limitededition  κεριά της Diptyque.

Το Café (Coffee) : εμπνευσμένο από τα αυθεντικά αρώματα ενός εσπρέσο από το παριζιάνικο Café Verlet  και τους εξαιρετικούς «home roasted» καφέδες του, αυτό το αρωματικό κερί σας προσκαλεί να ξεκουραστείτε και να ανανεωθείτε.

Το  Biscuit: μια gourmet  στιγμή ηρεμίας. Ένα υπέροχο άρωμα εμπνευσμένο από τα μπισκότα στο Παρισινό Café Verlet. Οι απολαυστικές νότες μπισκότου αυτού του κεριού φωτίζονται από την κανέλα και το πατσουλί.

To Chantilly: μια ελαφριά και κρεμώδης γλυκύτητα μιας δόσης σαντιγί γεμίζει τον αέρα, που γίνεται όλο και πιο γλυκός από μια δόση βανίλιας. Αυτό το κερί είναι μια πρόσκληση για απόλαυση.

Το Fruits Confits (Candied Fruit): νόστιμο, πολύχρωμο και γλυκό, αυτό το άρωμα που αναδύει νότες ζαχαρωμένου δαμάσκηνου, αναμεμιγμένες με τις πικρές νότες του πορτοκαλιού και του πατσουλί, είναι εμπνευσμένο από το διαχρονικό Candied Fruit στη βιτρίνα του Café Verlet.

33f7b7e2 2c0f 4fb0 954e 4e8a2d6be4e1

Καθένα από τα κεριά της Diptyque είναι σχολαστικά κατασκευασμένο χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες, ώστε να ξυπνούν μνήμες, συναισθήματα και μια αίσθηση διαχρονικότητας, ενώ τα βάζα τους αναδεικνύουν την παιχνιδιάρικη διάθεση του brand, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε και μια σειρά refillable συσκευασιών.

b90158aa 6406 4a24 9d89 e73b5ac42345 1

Σε αυτή τη σύγκλιση πολυτέλειας και παράδοσης, το Maison Diptyque και το γαλλικό Café Verlet προσκαλούν τους λάτρεις του ευ ζην να αφεθούν στις απλές απολαύσεις της ζωής ώστε να απολαύσουν την ομορφιά της καθημερινότητας. Εάν λοιπόν βρεθείτε στο Λονδίνο,  αφιερώστε λίγο χρόνο για να σταματήσετε, να αναπνεύσετε και να βυθιστείτε στην αισθησιακή λαμπρότητα της γαλλικής κομψότητας, εκφρασμένης άψογα από τη Maison Diptyque Χ Café Verlet.

Διαβάστε όλα μου τα άρθρα εδώ!

Ανήκω στην ομάδα των γυναικών που δίπλα από τον αριθμό 50 βάζουν ένα θετικό πρόσημο. Αυτό το πρόσημο είναι και ο τρόπος που προσεγγίζω τη ζωή. Ως πρότυπό μου έχω πάντα δυναμικές γυναίκες, που δεν διστάζουν να πειραματιστούν, να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και να ζήσουν με πάθος την κάθε στιγμή. Ακολουθώντας αυτά τα στοιχεία και έχοντας πάντα ως αρχή το σεβασμό και την αγάπη στον άνθρωπο και κυρίως στη γυναίκα, υπηρέτησα πιστά κάθε ρόλο που κλήθηκα να παίξω, αυτόν της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης, αλλά και της θαυμάστριας της ομορφιάς όπου τη συναντώ. Αυτή την ομορφιά της ζωής που βρίσκεται ακόμη και σε μικροπράγματα γύρω μας θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.

RECENT

RELATED