Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F06%2Fsokolatenies mpares vromis 1

Σοκολατένιες μπάρες βρώμης χωρίς ψήσιμο

author likewoman

21 Ιούν 2022

Γρήγορες, πεντανόστιμες και σούπερ θρεπτικές σοκολατένιες μπάρες βρώμης χωρίς ψήσιμο που θα λατρέψετε. Γεμάτες θρεπτικά συστατικά είναι το ιδανικό σνακ!

Αποδεδειγμένα όταν πεινά κανείς δεν είναι ο εαυτός του. Επίσης αποδεδειγμένα όταν η πείνα “χτυπά κόκκινο” τρώμε ότι βρούμε. Τι καλύτερο λοιπόν από το να βρούμε στο συρτάρι του γραφείου ή στη τσάντα μας μια θρεπτική σοκολατένια μπάρα βρώμης που και θα μας χορτάσει και θα μας δώσει ενέργεια για να συνεχίσουμε;

Αυτές οι σοκολατένιες μπάρες βρώμης είναι τόσο εύκολες που θα τις φτιάχνετε ξανά και ξανά. Επιπλέον δεν χρειάζονται ψήσιμο!

Σοκολατένιες μπάρες βρώμης

Περίπου 16 μπάρες, ανάλογα με το μέγεθος

­Υλικά

  • 200 γρ. φουντούκια, ψημένα
  • 160 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 150 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 20 γρ. κακάο
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • μία πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
  • 4 γρ. λάδι καρύδας
  • 15 γρ. φουντούκια, χοντροκοπανισμένα
Γρήγορες, πεντανόστιμες και σούπερ θρεπτικές σοκολατένιες μπάρες βρώμης χωρίς ψήσιμο που θα λατρέψετε. Γεμάτες θρεπτικά συστατικά είναι το ιδανικό σνακ!

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ με βραστό νερό, μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 10 λεπτά για να μαλακώσουν.
  2. Στο δοχείο που πολυκόφτη (μούλτι) χτυπάμε τη βρώμη με τα φουντούκια μέχρι να γίνουν “αλεύρι”.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους χουρμάδες στραγγισμένους, το κακάο, τη βανίλια, το αλάτι και χτυπάμε. Με μια σπάτουλα, ξεκολλάμε το μείγμα από τα τοιχώματα του δοχείου και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε περίπτωση που είναι πολύ στεγνό, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. νερό.
  4. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μικρό ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα. Πιέζουμε με τα δάκτυλα να απλωθεί το μείγμα σε όλο το σκεύος. Στρώνουμε στην επιφάνεια λαδόκολλα και πιέζουμε το μείγμα με τον πάτο ενός ποτηρίου ώστε να στρώσει καλά και ομοιόμορφα παντού. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολλα από την επιφάνεια.
  5. Για την επικάλυψη, σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σοκολάτα και το λάδι καρύδας και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμμάτων, προσεκτικά.
  6. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε την επιφάνεια των μπαρών. Πασπαλίζουμε με τα χοντροκοπανισμένα φουντούκια και το βάζουμε στο ψυγείο να “σφίξει” (περίπου 1-2 ώρες).
  7. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας που προεξέχει αφαιρούμε από το ταψάκι και κόβουμε σε 16 ίσες μπάρες.
  8. Διατηρούμε τις μπάρες στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.

Καλή απόλαυση!

Για περισσότερες συνταγές διαβάστε εδώ.

RELATED