Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2021%2F04%2F167560123 509260100064721 3413965398727634623 n

Αυτή η Παγκόσμια Μέρα είναι εδώ ολοζώντανη να μας υπενθυμίζει πως είναι μια μέρα κραυγής και όχι γιορτής.

author likewoman

4 Απρ 2021

Την Κυριακή 4 Απριλίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, η ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Παγκόσμια Μέρα Αδέσποτης Κραυγής). Για όλη τη μέρα θα παρουσιάζονται φιλοζωικά σωματεία αλλά και εθελοντικές ομάδες που δρουν πανελλαδικά και στηρίζουν αδέσποτα ζώα, δίνοντας έναν τεράστιο αγώνα ενάντια συχνά σε δίποδα θηρία.

Όσα φιλοζωικά σωματεία αλλά και εθελοντές θέλετε να συμμετέχετε έχοντας ακόμη ένα «βήμα» να μεταφέρετε το έργο σας στους χιλιάδες ακόλουθους της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας με ένα μήνυμα είτε στη σελίδα Ζω.Ε.Σ στο  Facebook, είτε στο papapostolouk@yahoo.gr, είτε στο τηλέφωνο 6972852898.

Όλοι εκείνοι που στηρίζουν τα αδέσποτα ζώα δίνοντας το μέγιστο από τον προσωπικό τους χρόνο αλλά και πολλά χρήματα είναι δύσκολο να συνεχίσουν το έργο τους χωρίς τη στήριξη των πολλών.

Και αυτή η εκδήλωση είναι μια ευκαιρία να γνωριστούν πολλοί εθελοντές μεταξύ τους που ζούνε σε πάρα πολλά σημεία της χώρας.

Αυτή η Παγκόσμια Μέρα είναι εδώ ολοζώντανη να μας υπενθυμίζει πως είναι μια μέρα κραυγής και όχι γιορτής. Μια μέρα αφιερωμένη σε όλα εκείνα τα πλάσματα που ζουν κάτω από σκληρές συνθήκες στους δρόμους, υποσιτίζονται, αφυδατώνονται, υποφέρουν από το κρύο ή την αφόρητη ζέστη, αρρωσταίνουν, πέφτουν θύματα τροχαίου, βασανίζονται και κακοποιούνται από ανθρώπινα χέρια και πεθαίνουν πολύ συχνά αβοήθητα. Στοιβάζονται μέσα σε άθλια κλουβιά ελληνικών κυνοκομείων κολαστηρίων και περιμένουν ως αριθμοί καρτερικά τον θάνατό τους. Αυτό είναι για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Αριθμοί μονάχα… Ένα μεγάλο ποσοστό όμως από αυτά βρίσκουν τον ήρωά τους και περνούν το υπόλοιπο της ζωής τους μέσα σε μια αγκαλιά απολαμβάνοντας ασφάλεια και αγάπη. Πολύ μικρό όμως σχετικά με όλα τα άλλα που αργοπεθαίνουν καθημερινά… Ενώ είναι εκατομμύρια πια όλα εκείνα που περιμένουν καρτερικά τον άνθρωπό τους, εκείνον που θα τους χαρίσει το μεγαλύτερο δώρο. ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.

Αν τα αναζητήσουμε με τα μάτια μας και τα προσέξουμε, είναι παντού. Και είναι αμέτρητα και πολύ ταλαιπωρημένα σωματικά και ψυχικά. Βαδίζουν σιωπηλά και ζητιανεύουν τα αυτονόητα. Λίγο φαγητό, λίγο νερό, ένα χάδι, ένα ασφαλές μέρος για να κοιμηθούν, λίγη προσοχή. Υποφέρουν σιωπηλά, δεν μιλάνε, αλλά πολλοί από μας μπορούμε και διαβάζουμε αυτά που λένε. Και μπορούμε να τα βοηθήσουμε έστω από λίγο ο καθένας μας. Ζούνε ανάμεσα μας και ζητούν αυτά που αναζητούμε και εμείς! Ξυπνούν το πρωί και ξεκινούν για την αναζήτηση των απολαύσεών τους. Φαγητό, νερό, συναναστροφή με τους ομοίους τους αλλά και με τους ανθρώπους και μια ζεστή γωνιά να κοιμηθούν.

Δεν είναι αόρατα. Δεν είναι αριθμοί. Μην τα προσπερνάς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021, 11πμ-11μμ

Σελίδα Ζω.Ε.Σ

* Οι Ζω.Ε.Σ. ιδρύθηκαν το 2015 από την Εκπαιδευτικό, Ζωοθεραπεύτρια και Συγγραφέα Παπαποστόλου Κατερίνα, μετά από 15 χρόνια προσωπικού αγώνα μέσα και έξω από τα σχολεία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων και της προστασίας του περιβάλλοντος. Όραμά τους η ριζική αναδιάρθρωση του ελληνικού φιλοζωικού κατεστημένου μέσω των ζωοφιλικών ενημερώσεων σε σχολεία, ιδρύματα και οργανισμούς, των διαδικτυακών φιλοζωικών και περιβαλλοντικών ενημερώσεων, μέσω της εκπόνησης εγκεκριμένων από το ΥΠΑΙΘ προγραμμάτων εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης και θεραπευτικής επαφής με πιστοποιημένους σκύλους, όλοι τους πρώην κακοποιημένοι αδέσποτοι, διαδραστικών, πολυθεματικών φιλοζωικών και περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων δημιουργικής γραφής, κριτικής σκέψης, μυθοπλασίας και ενσυναίσθησης, βιωματικών φιλοζωικών και περιβαλλοντικών εργαστηρίων αλλά και μέσω διοργανώσεων σεμιναρίων και ημερίδων. Ψυχή του οράματος η Διώνη που μαχαιρώθηκε και πυροβολήθηκε, διασώθηκε και έγινε για όλους η φωνή όλων των ζώων που τους φωτίζει τον δρόμο. Οι Ζω.Ε.Σ. έχουν βραβευτεί τρεις φορές για το έργο τους, ενώ έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα, εθελοντικά, σε όλη την Ελλάδα περισσότερα από 550 σχολεία και έχουν εκπαιδεύσει περισσότερους από 300.000 μαθητές, στοχεύοντας σε ένα ανθρωπινότερο αύριο για όλους, δίποδους και τετράποδους και σε έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης. Όπου τα δικαιώματα των ζώων θα είναι πια κάτι το αυτονόητο και όχι κάτι για το οποίο θα πρέπει να δοθεί αγώνας για την κατάκτησή τους. Σύνθημά τους «Φωνή, μέχρι να ακουστεί και η τελευταία ακηδεμόνευτη κραυγή».

RELATED