Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F07%2Fimages easyblog articles 4221 gala amigdalou

9 λόγοι που θα σας κάνουν να στραφείτε προς το γάλα αμυγδάλου

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα πίνουν γάλα αμυγδάλου. Εσείς ακολουθείτε αυτή τη νέα διατροφική τάση μόδας;

Αν όχι, τότε χάνετε σχετικά με τα πολλά οφέλη που προσφέρει.

Το γάλα αμυγδάλου είναι εμπλουτισμένο με σημαντικά θρεπτικά συστατικά που κάνουν τη μεγάλη διαφορά στη γενική υγεία σας και πάνω από όλα έχει τέλεια γεύση!

Γίνεται από αλεσμένα αμύγδαλα και νερό. Τα περισσότερα περιλαμβάνουν πρόσθετες γλυκαντικές ουσίες, έτσι πρέπει να σιγουρευτείτε ότι αναζητάτε τα κουτιά «χωρίς ζάχαρη», πριν να αγοράσετε.

Μπορεί να σκέφτεστε ότι το γάλα αμυγδάλου είναι μόνο για χορτοφάγους ή για άτομα που είναι ευαίσθητα στο αγελαδινό γάλα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

Είναι ένα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και υψηλής ενέργειας ρόφημα και είναι το πιο δημοφιλές μη ζωικής προέλευσης γάλα. Επιπλέον, είναι συνήθως εμπλουτισμένο με θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Α, Ε και D. 

Δείτε λοιπόν ποιοι είναι οι 9 λόγοι για τους οποίους το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί εάν το εντάξετε στην καθημερινότητά σας: 

1. Κάνει καλό στην καρδιά.

Το γάλα αμυγδάλου δεν περιέχει χοληστερόλη και ταυτόχρονα η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Το γάλα αμυγδάλου είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, το οποίο δουλεύει για να διατηρεί τις στεφανιαίες αρτηρίες καθαρές και να μειώνει το στρες στο καρδιαγγειακό σύστημα. 

2. Διατηρεί την αρτηριακή πίεση σταθερή.

Το γάλα αμυγδάλου είναι χαμηλό σε νάτριο και τα υψηλά επίπεδα καλίου και ασβεστίου μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε χαμηλά επίπεδα. 

d2ab1bc3146ce6a48d7b255f3aa8b23b

3. Χτίζει δυνατούς μυς.

Το γάλα αμυγδάλου είναι πλούσιο σε ριβοφλαβίνη που ρυθμίζει τη μυϊκή δύναμη και την ανάπτυξη και βοηθά το σώμα να αντιμετωπίζει διάφορες παθήσεις. Σας παρέχει επίσης το 4% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης σιδήρου. 

4. Βοηθά στην καταπολέμηση της νόσου του Alzheimer.

Το γάλα αμυγδάλου έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D. Αυτό το σημαντικό θρεπτικό συστατικό έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι πλέον τόσο κοινή ώστε να θεωρείται παγκόσμια επιδημία. 

5. Βοηθά στην καταπολέμηση των ημικρανιών.

Τα υψηλά επίπεδα της ριβοφλαβίνης που περιέχονται στο γάλα αμυγδάλου έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην πρόληψη της χρόνιας ημικρανίας από τη γένεσή τους. 

6. Είναι φιλικό προς το σάκχαρο.

Εάν έχετε διαβήτη, το γάλα αμυγδάλου είναι μια μεγάλη προσθήκη στην διατροφή σας. Έχει μόλις 8 γραμμάρια υδατανθράκων και 7 από αυτά είναι τα σάκχαρα. Αυτό είναι πολύ καλύτερο για σας από ό, τι τα απλά σάκχαρα που βρίσκονται στα γαλακτοκομικά γάλα. 

7. Χτίζει δυνατά κόκαλα.

Ένα φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου περιέχει 300 mg ασβεστίου. Αυτό είναι το 30% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης. Το ασβέστιο χτίζει γερά δόντια και οστά και προλαμβάνει την οστεοπόρωση.

98ed07fa44f0a003cd434d03b6850036

8. Είναι ευεργετικό για το δέρμα.

Το γάλα αμυγδάλου περιέχει βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά, δύο εκ των οποίων βοηθούν στη βελτίωση της υγείας του δέρματός σας. 

9a215be84d8d90f9158802aece17b98c

9. Βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2011 έλεγε ότι το γάλα αμυγδάλου βοηθά στην καταστολή της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων του προστάτη. Είναι από μόνο του νόστιμο αλλά και μέσα σε smoothies.

 

RELATED