7+1 τροφές που «τρώνε» την κυτταρίτιδα
Η κυτταρίτιδα, είναι ένα θέμα που απασχολεί καθημερινά πολλές γυναίκες.
Επεξεργασμένες τροφές, τηγανητά, γλυκά και υδατάνθρακες λειτουργούν τοξικά στο σώμα μας δημιουργώντας τη γνωστή σε όλους μας κυτταρίτιδα.
Υπάρχουν τροφές που αποδεδειγμένα βοηθούν στη μείωση του τοπικού λίπους και της ανεπιθύμητης και αντιαισθητικής όψης φλοιού ορτοκαλιού στο δέρμα μας.
Ανανάς:
Πλούσιος σε ποτάσιο κι βιταμίνη C, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, μεταφέροντας νέα κύτταρα στην επίμαχη περιοχή.
Μπρόκολο:
Περιέχει alpha lipoic acid (Αλφα Λιποικό Οξύ) συστατικό που βοηθάει την πρόληψη της μείωσης του κολλαγόνου στο δέρμα.
Νερό:
Τα γνωστά σε όλες μας, 8 ποτήρια νερό. Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, ενυδατώνοντας και εξαφανίζοντας το τοπικό πάχος.
Πράσινο τσάι:
Περιέχει κατεχίνες ,υπεύθυνες για την διατήρηση του κολλαγόνου στο δέρμα διατηρώντας το σφριγηλό και λείο.
Καυτερές πιπεριές:
Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό, αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα να κάνουμε περισσότερς καύσεις «καίγοντας» περισσότερο λίπος.
Αχλάδια:
Γευστικό φρούτο με αντιοξειδωτική δράση πλούσιο σε φυτικές ίνες και ποτάσιο άλλος ένας «σιωπηλός» εχθρός της κυτταρίτιδας.
Μπανάνες:
Παρεξηγημένο φρούτο μέχρι πρότινος, καλή πηγή βιταμινών Β6 και μαγνήσιου,βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος.
Λιπαρά Ψάρια:
Εδώ θα βρούμε τα γνωστά σε όλους μας Ω3 λιπαρά οξέα με μεγάλη πρωτεινική ποσότητα που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα.