8 πράγματα που δεν πρέπει να γράψετε σε ένα μήνυμα
Έχετε στείλει ποτέ ένα μήνυμα και να το έχετε μετανιώσει; Ή έχετε λάβει ποτέ ένα μήνυμα που σας μπέρδεψε, σας πλήγωσε ή σας νευρίασε; Εάν ναι, τότε ίσως καταλάβετε πώς τα γραπτά μηνύματα μπορούν να αποτελέσουν ένα επικίνδυνο πλαίσιο στις σχέσεις.
Η σχέση η οποία υπάρχει πρόσωπο με πρόσωπο είναι αυτές που ζουν και ευδοκιμούν, οπότε, κατά κανόνα, προσπαθήστε να επικοινωνήσετε τα σημαντικά πράγματα λέγοντάς τα πρόσωπο με πρόσωπο.
Ακολουθούν οκτώ συγκερκιμένα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε κατά την αποστολή μηνυμάτων:
1. Καταγγελίες.
«Σου είπα να μην μου στείλεις μήνυμα στους τελικούς». ή, «Θα πρέπει να είσαι πιο καλός με τους γονείς μου». Επειδή ο παραλήπτης σας δεν μπορεί να ακούσει τη φωνή σας, δεν έχουν ιδέα πόσο μεγάλη υπόθεση είναι για εσάς και τι θέλετε ακριβώς να πείτε.
2. Προσβολές.
«Ήξερα ότι δεν μπορούσα να βασιστώ γιατί θα αργήσετε» ή «Τυπική αντρική απάντηση». Οι προσβολές, όπως τα παράπονα, δεν διαβάζονται περισσότερο από ό, τι ακούγονται και μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση. Επίσης, μπορεί να μετανιώσετε για όσα είπατε αργότερα όταν είχατε περισσότερο χρόνο να το σκεφτείτε. Όταν πρόκειται για αρνητικότητα στα κείμενα, απλά μην το κάνετε.
3. Εξηγήσεις και συγγνώμη.
«Ήμουν τόσο κουρασμένο/η, δεν σκεφτόμουν σωστά». Τέτοιες εξηγήσεις μπορεί να είναι πολύ περίπλοκες για μήνυμα. Δεν θα βγάζετε τον εαυτό σας από την δύσκολη θέση γράφοντας αντί να μιλάτε. Αντ ‘αυτού, προσπαθήστε: «Σας χρωστάω μια συγγνώμη. Μπορούμε να βρεθούμε απόψε;» Στη συνέχεια, αφιερώστε όλο το χρόνο που χρειάζεστε για να το πείτε αυτοπροσώπως.
4. Ερωτήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά του άλλου ατόμου.
«Γιατί δεν μου έστειλες μήνυμα χθες;» ή «είσαι θυμωμένος μαζί μου;» Δώστε στο άτομο την ευκαιρία να εξηγήσει χωρίς να βασίζεται στα γραπτά μηνύματα. Βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο ή τουλάχιστον μιλήστε, πριν κάνετε την ερώτηση.
5. Ανακοίνωση βόμβα.
«Νομίζω ότι πρέπει να βλέπουμε και άλλους ανθρώπους». Ακόμα και τα θετικά μεγάλα νέα όπως «Νομίζω ότι σ ‘αγαπώ», είναι καλύτερα να δημοσιεύονται προσωπικά ή τουλάχιστον σε πραγματικό χρόνο. Στους περισσότερους ανθρώπους δεν αρέσει να έρχονται τέτοιες «βόμβες» μέσω κειμένου και μπορεί να πέσετε στα μάτια τους.
6. Σοβαρά θέματα.
Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων δεν προορίζοντα για να αντικαταστήσουν σοβαρές συνομιλίες για σοβαρά θέματα όπως, επιμέλειας παιδιών, φορολογικούς ελέγχους, προβλήματα υγείας κ.λπ. Περιμένετε ή δημιουργήστε μια συζήτητη πρόσωπο με πρόσωπο και βρείτε ευκαιρία να τα συζητήσετε.
7. Προσωπικές πληροφορίες.
Αριθμοί πιστωτικών καρτών, γυμνές φωτογραφίες – οτιδήποτε δεν θα θέλατε να δείτε να δημοσιεύεται σε όλο το διαδίκτυο – δεν πρέπει να στέλνετε με μηνύματα. Οι χάκερ θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα μηνύματά σας χωρίς τη γνώση ή την άδειά σας.
8. Μυστικά.
«Η Τ. δεν γνωρίζει ότι η Μ. και ο Γ. βγαίνουν πίσω από την πλάτη της Ν και του Χ. » ή «Έχω την εντύπωση ότι η Χ είναι κλεπτομανής». Όπως παραπάνω, υποθέστε πάντα ότι το μήνυμά σας θα μπορούσε να καταλήξει μπροστά σε λάθος μάτια. Αποφύγετε τον κίνδυνο!
Ανεξάρτητα από το πόσες αναρτήσεις διαβάζετε για το τι δεν πρέπει να στείλετε σε ένα κείμενο, ενδέχεται να καταλήξετε να πληκτρολογείτε πράγματα που δεν πρέπει. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Πολλοί άνθρωποι δεν είναι σίγουροι πώς να χειριστούν τις δύσκολες συνομιλίες προσωπικά.
Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων προσφέρει μια αίσθηση ασφάλειας και απόστασης. Δεν χρειάζεται να κοιτάξετε τα μάτια του άλλου και να καταλάβετε πώς να απαντήσετε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή.
Εάν αυτό σας αντιπροσωπεύει, μπορεί να σας βοηθήσει να γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις δύσκολες συνομιλίες. Ο άψογος χειρισμός ενός θέματος δεν είναι το ζητούμενο. Το θέμα είναι να εμφανιστείς και να είσαι ανοιχτός στο να τσακωθείς με κάποιον που έχει πραγματικά σημασία για σένα.