Κάνετε διατροφή, δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε, βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια;
Παρακάτω σας έχουμε 3 εύκολες και θρεπτικές συνταγές που οι θερμίδες τους δεν ξεπερνάτε τις 200!
1. Σπανάκι με μανιτάρια σαλάτα (200γρ. φρέσκο σπανάκι, 100γρ. φρέσκα μανιτάρια σοταρισμένα στο τηγάνι, 2κουτ.σούπας βαλσάμικο με μέλι)
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ- βιταμίνη Α , B, C, Κ, μαγνήσιο κ.α. , Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε φυτική πρωτεϊνη, κάλιο, σελήνιο, βιταμίνη D, φώσφορο κ.α. Το βαλσάμικο είναι πλούσιο σε ασβέστιο,νάτριο, κάλιο κ.α.Ο συνδυασμός τους αποτελεί ένα πλούσιο σε θρετικά συστατικά γεύμα!
2.Αυγά με πιπεριές (2-3 αυγά και 2 μικρές πιπεριές, κόκκινη-κίτρινη ή πράσινη-κόκκινη σε αντικολλλητικό τηγανάκι με 1κουτ.γλυκού ελαιόλαδο, πιπέρι, λίγο αλάτι & ρίγανη)
Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεϊνη,βιταμίνη D- Β- Ακ.α. Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, A, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο κ.α.
3.Αγκινάρες με αρακά (150γρ. αγκινάρες, 100γρ. αρακά, 50γρ. καρότα, 1ξερό κρεμμύδι, 1κουτ.σούπας ελαιόλαδο, λεμόνι ή χυμό λεμονιού)
Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε: φυτικές ίνες- σίδηρο- ασβέστιο – βιταμίνη C – ανθοκυανίνη- ρουτίνη- λουτεολίνη και άλλα αντιοξειδωτικά.Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α-C-Μαγνήσιο, Ασβέστιο. Τα καρότα είναι πλούσια σε νάτριο, κάλιο, ασβέστιο, βιταμίνη C, Μαγνήσιο.
*Οι θερμίδες είναι κατά προσέγγιση και καθορίζεται από το τρόπο μαγειρέματος, το ελαιόλαδο και τα συνοδευτικά π.χ.κρεμμύδι κ.α. που μπορεί να χρησιμοποιείτε.
Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις σχετικά με την διατροφή σας θα με βρείτε στο facebook
Εδώ θα βρείτε όλα μου τα άρθρα