3 συνταγές για τέλειο ζουμερό κρέας στο τηγάνι
Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Μια καλοψημένη και ζουμερή μπριζόλα είναι ένα από τα καλύτερα και πιο χορτατικά γεύματα. Η μπριζόλα στο τηγάνι γίνεται πανεύκολα και με εγγυημένα αποτελέσματα, ειδικά αν ακολουθήσετε αυτά τα μυστικά. Τώρα, σας προτείνουμε νόστιμες ιδέες για παραλλαγές, αφού στο τραπέζι δεν μετρά μόνο η γεύση, αλλά και η ποικιλία.
1. Μπριζόλα στο τηγάνι με σάλτσα μουστάρδας και μελιού
Ψήνετε τη μπριζόλα στο τηγάνι. Όταν είναι έτοιμο, βγάλτε το από το τηγάνι και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα. Χαμηλώστε την φωτιά και ρίξτε στο τηγάνι 2 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.γλ. μέλι, 2 κ.σ. ξίδι και 2 κ.σ. νερό. Μόλις το μείγμα έρθει σε σημείο βρασμού, ανακατέψτε ελαφρώς, για περίπου 1 λεπτό και στη συνέχεια αλατοπιπερώστε. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, περιχύστε με αυτήν τη μπριζόλα στην πιατέλα και σερβίρετε.
2. Μπριζόλα στο τηγάνι με μάραθο, κρεμμύδι και πατάτες
Σε μπολ, βάζετε 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μάραθο, 1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο, πάπρικα και 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Αλατοπιπερώνετε το κρέας, το βάζετε σε σακούλα κατάλληλη για τρόφιμα και προσθέτετε το μείγμα μπαχαρικών. Αφήστε το κρέας να μαριναριστεί για περίπου 30 λεπτά. Κατόπιν ψήστε τη μπριζόλα στο τηγάνι και λίγο πριν το τέλος του ψησίματος προσθέστε λίγο μάραθο ψιλοκομμένο και 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, και στο τέλος αλατοπιπερώνετε. Παράλληλα, ετοιμάζετε τις πατάτες σύμφωνα με τη συνταγή της αρεσκείας σας. Μόλις είναι έτοιμες κι αυτές, τις σερβίρετε μαζί με το κρέας και τα σοταρισμένα λαχανικά και περιχύνετε με τη σάλτσα που έχει μείνει στο τηγάνι.
3. Μπριζόλα στο τηγάνι με μπίρα
Σε σακούλα κατάλληλη για τρόφιμα ρίχνετε 1 κουτάκι μπίρας, λίγη ρίγανη και τις μπριζόλες. Τοποθετείτε τη σακούλα στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες, να μαριναριστεί το κρέας. Στη συνέχεια ψήνετε το κρέας στο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προς το τέλος κατεβάζετε σε χαμηλή φωτιά και ρίχνετε την μπίρα που έχει περισσέψει στη σακούλα. Αφήνετε να πιεί το κρέας το ζουμί του σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Πριν αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, αλατοπιπερώνετε.
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».