3 υγιεινές, γευστικές και θρεπτικές επιλογές για να μαγειρέψετε με το κρύο
Είναι γεγονός πως το κρύο μας ανοίγει την όρεξη και αυξάνει την διάθεση μας για περισσότερο φαγητό.
Τον χειμώνα οι θερμιδικές μας ανάγκες είναι αυξημένες λόγο κρύου, για αυτό η σωστή διατροφή είναι ιδιαίτερη σημαντική.
Παρακάτω σας έχουμε κάποιες γευστικές και θρεπτικές προτάσεις για γεύματα.
Ψαρόσουπα με ψάρι βραστό. Τι πιο ζεστό, θρεπτικό και εύγεστο από την ψάρι και την ψαρόσουπα. Πλούσιο σε ω3 λιπαρά, πρωτεΐνη, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για γερή καρδιά, δυνατά μάτια και όχι μόνο!
Χορτόσουπα- Κολοκυθόσουπα- Σούπα σελινόριζας κ.α. Ζεστές, θρεπτικές με πολλές φυτικές ίνες και με μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Επιλέγετε λαχανικά εποχής και κάνετε τις αλχημείες σας. Τις εμπλουτίζετε με καρυκεύματα και μπαχαρικά και τις απολαμβάνετε χωρίς ενοχές. Πέρα της επιλογής σαν κυρίως γεύμα μπορεί να αποτελέσει και συνοδευτικό ενός γεύματος με πρωτεΐνη (κοτόπουλο κ.α.).
Τραχανάς. Μυρίζει χωριό, παράδοση και ζεστασιά. Πλούσιο τόσο σε πρωτεΐνη, βιταμίνες- ιχνοστοιχεία και πρεβιοτικά για καλύτερη υγεία του εντέρου. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο βράσιμο και κάποια λαχανικά ή ζωμό λαχανικών για εμπλουτισμό της γεύσης.
*Το παραπάνω κείμενο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα
Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις στείλε μου μήνυμα εδώ και θα σου απαντήσω άμεσα!