3 εύκολες και νόστιμες συνταγές που ανυπομονούμε να φτιάξουμε μετά τις γιορτές και έχουν λίγες θερμίδες!
Νέα χρονιά, νέα έμπνευση!
Οι διακοπές ήρθαν και παρήλθαν, πράγμα που σημαίνει ότι μπαίνουμε σε μια νέα χρονιά γεμάτη αναμνήσεις, αποφάσεις και καλές προθέσεις που θα μας φέρουν τον Ιανουάριο. Ίσως αυτό σημαίνει επίσης ότι είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε πίσω τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα και και τις περίεργες συνταγές και να φτιάξουμε κάτι λίγο διαφορετικό. Τι καλύτερο λοιπόν για να ξεκινήσετε το 2025 από το να δοκιμάσετε νέες συνταγές ;
Ανάμεσα σε σούπες, σαλάτες και γεύματα κατσαρόλας, έχουμε πολλές επιλογές για να μας ζεστάνουν αυτές τις κρύες μέρες του χειμώνα και να φρεσκάρουν τον ουρανίσκο μας. Εδώ είναι οι συνταγές που ανυπομονούμε να φτιάξουμε.
1| Απλές τηγανίτες Cottage Cheese
Ψάχνετε έναν τρόπο να ελαφρύνετε το πρωινό σας; Ανακατέψτε το τυρί κότατζ με μικρό τυρόπηγμα και φτιάξτε τέλειες τηγανίτες. Το σίγουρο είναι ότι θα τις απολαύσει όλη η οικογένεια με επιπλέον πρωτεΐνη για εκκίνηση και θα σας πάρει μόλις 10 λεπτά.
Συστατικά
Η συνταγή είναι για 3 μερίδες
1 φλιτζάνι τυρί κότατζ
3 αυγά
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο, ή όσο χρειάζεται
¼ φλιτζάνι βατόμουρα, ή άλλη για γεύση (προαιρετικά)
Οδηγίες
Σουρώνετε το τυρί κότατζ σε ένα σουρωτήρι που έχει τοποθετηθεί πάνω σε ένα μπολ, πιέζοντας περιστασιακά, μέχρι να στεγνώσει το τυρί cottage, περίπου 1 ώρα.
Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μεσαίο μπολ. προσθέτετε το τυρί κότατζ, το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνετε μεγάλες κουταλιές ζύμη στο λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίστε τα βατόμουρα στη ζύμη. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, 2 με 3 λεπτά ανά πλευρά.
2| Σούπα καρότου, πατάτας και λάχανου
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό μπολ σούπας το χειμώνα. Αυτή η σούπα λαχανικών, γεμάτη με λάχανο, καρότα και πατάτες, είναι μαγεία. Απαιτεί μόνο λίγα συστατικά και είναι τόσο χορταστική, που δεν χρειάζεται καν να την σερβίρετε με κάτι άλλο αν δεν το θέλετε.
Συστατικά
4 μεγάλα καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
¼ μέτριο πράσινο λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
6 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
Οδηγίες
Βάλτε τα καρότα, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το λάχανο και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου και το ελαιόλαδο, στη συνέχεια αλατοπιπερώστε, και ρίξτε τον μαϊντανό,το θυμάρι, τον βασιλικό και το πιπέρι.
Αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, περίπου 20 λεπτά. Περάστε την στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3| Πράσινα φασόλια με αμύγδαλο
Κρίνοντας από το φανταχτερό όνομά του, μπορεί να πιστεύετε ότι αυτό το συνοδευτικό έχει μια περίτεχνη προετοιμασία. Ευτυχώς, απαιτεί μόνο λίγα συστατικά και είναι πανεύκολο.
Συστατικά
1 κιλό φρέσκα πράσινα φασόλια
1 ½ ουγγιά ψιλοκομμένα αμύγδαλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή περισσότερες για γεύση
αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
Οδηγίες
Τοποθετήστε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να καλύψει τον πάτο και βράστε τα για 20 λεπτά. Μετά τα στραγγίζετε σε τρυπητό και τους ρίχνετε κρύο τρεχούμενο νερό για να διατηρήσουν το λαμπερό πράσινο χρώμα τους.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα αμύγδαλα και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να χρυσίζουν, περίπου 3 με 5 λεπτά, προσέχοντας προσεκτικά για να μην καούν. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει. Επιστρέψτε στη φωτιά και προσθέστε το σκόρδο. Ανακατεύετε με πράσινα φασόλια, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθούν, για 3 με 5 λεπτά.